Skocz do zawartości
  • 0

[Propozycja] Większe ograniczenia na warp, TP, home

LightKasaro

Pytanie

EDIT: Po długiej dyskusji w komentarzach proponuję moje ostateczne rozwiązanie:

-całkowite usunięcie warpów/jeśli będzie duży płacz to dodanie dla graczy dodatkowego home'a, ale to raczej bez sensu,bo...

-ograniczenie home'ów do określonego dystansu (powiedzmy, że 500m zgodnie z pomysłem @!Dark!),

-usunięcie wzrostu cooldown'u teleportów za niesławność na rzecz stałych, dłuższych (/tpr 15 minut, /home 30).

Propozycja dotyczy s1 i s5.

Witam!

Jak dobrze wiemy, na serwerach bardzo duża liczba graczy posiada rangi premium, które dają dostęp do warpów. Dają one przeogromną przewagę, a są co chwilę. Ich wady:

-bardzo rzadko spotykane pojazdy na mapie i prawie zerowa szansa na pvp car,

-na meteorach ktoś potrafi umrzeć bez odrodzenia i po paru minutach teleportować się na plecy i zabić uciekającego z lootem,

-ogromna przewaga na starcie wipe w kwestii zajmowania miejsc na bazę

-możliwość skakania między biomami, na które gracze bez rang muszą dobiec co zajmuje tyle co teleport na 3 różne warpy...

Moja propozycja to najlepiej usunięcie warpów ze względu na zbyt dużą przewagę dla graczy bez rang i psucie rozgrywki dla wszystkich - chociażby zmniejszając liczbę pojazdów na mapie czy też graczy biegających po niej dalej niż 1000 m od warpa...

Druga sugestia to blokada na 1 h po wipe i znacznie dłuższe cooldowny (minimum 1 h).

Edytowane przez LightKasaro
po przemyśleniu zrezygnowałem z dalszej części posta
  • Like 3
  • Bardzo słabe 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
29 minut temu, !Dark! napisał:

ograniczenie teleportów

Wątpię czy to się sprawdzi, duże ekipy po prostu by na zmianę inną osobę używały do teleportowania do bazy i powstawałyby przez to kolejne dysproporcje spowodowane liczbą osób w ekipach...

Ja dalej jestem zwolennikiem zakazu sklejanych i przesuwanych ścian oraz dachów - szczególnie, że znam kilka osób, które z tego powodu wolą u kierowniczki grać w ARKa zamiast  HW, więc chyba jednak coś w tych sklejkach jest :)

• Dzięki 1
  • Haha 1
  • 0
2 godziny temu, !Dark! napisał:

To może całkowite wycofanie teleportów?

To już kwestia myślę osobnego tematu dot. nowego serwera - powiedzmy sobie szczerze, brakuje dobrego x2 bez tp, ale również s1 na AŻ TAK drastyczną zmianę nie jest gotowe wydaje mi się... Z propozycji na serwer x3/x2, zrobił się x1 i jak widać dużym zainteresowaniem się nie cieszy ten serwer póki co.

Mimo to uważam, że jest to dobry pomysł, ale czy na x5 to niekoniecznie...

• Dzięki 1
  • 0
2 minuty temu, LightKasaro napisał:

To już kwestia myślę osobnego tematu dot. nowego serwera - powiedzmy sobie szczerze, brakuje dobrego x2 bez tp, ale również s1 na AŻ TAK drastyczną zmianę nie jest gotowe wydaje mi się... Z propozycji na serwer x3/x2, zrobił się x1 i jak widać dużym zainteresowaniem się nie cieszy ten serwer póki co

Brakuje servera starego typu bez vipa x3 no tp no sklejaki  amen 

• Like 2
  • 0

Ludzia nigdy się nie dogodzi ;D jak bym nie było to to by był płacz że są, krótkie cooldown TP a potem będzie że czeka się nie wiadomo ile. Serwer jest jaki jest wchodzisz to widzisz na co się piszesz przecież,od x czasu vipy są na serwerach były i będą, nikt nie ma napisane że a ten gracz to nie może kupić vipa i niech sobie dropi od 0,chcesz od 0 to lecisz i bez płaczu ze vipy mają dużo latwiem.Cały czas będzie coś komu będzie przeszkadzało bo nikt nie jest taki sam. Serwer jest spoko, jedyne co bym na nim zmienił to drop burka i nic więcej. Każdy vipa może kupić, to tylko 20zl, odmówicie sobie paczki fajek a jak nie palicie i nie macie prscy to pomóżcie w domu mamie posprzątać ugotować na pewno się jakoś odwdzięczy i kupicie vipa na zdrowie wam to wyjdzie nawet. Ktoś płaci za range to wymaga, tak? Nie poto się kupuje by mieć tyle co nic. Skoro są dostępne rangi to korzystamy z nich. Poco mamy latać po wszystko skoro można sobie to ułatwić? Jeżeli komuś nie pasuje to że są rangi to są serwery klasic czy pewlnl innych gdzie bie ma ich. Ja jestem zdania że każdy kupić vipa może i mieć takie same szanse a jak ktoś nie chce to niech nie płacze bo ranga to co Ci daje na start? Nic Ci nie daje bo kitów nie możesz od razu odebrać, a zanim odbierze to ten bez vipa spokojnie sobie nadropil na stafa tylko że się nie chde i lepiej krytykować ze vipy to mają ez i nic nie umieją zrobić 

Warpy nie daje mega przewagi, robisz klite i masz tp, to jest tak jak warp przecież. 

Na meteorze zanim będziesz miał next warpa to zdążysz wytepac na spokojnie chyba że chcesz tam zamieszkać i czekać aż ktoś użyje warpa i wejdzie Ci na te plecy. 

Podoba mi się to by Warpy były używane po 1h od startu wipa, wtedy będzie wyrównane bo faktycznie na starcie z warpem jest łatwiej ale tylko na starcie bo potem bambik cxy nie są tacy sami. Wystarczy chcieć i zrobić trgo stafa a nie latać i pytać dasz coś na stary czy nie.. 

Sory za błędy ale spieszę się do pracki 😁

• Bardzo słabe 3
  • 0
37 minut temu, Pikushw napisał:

kitów nie możesz od razu odebrać

Kity odbierane po godzinie wipe'a... To prawie od razu, osoby bez rang do tego czasu zdążą ledwo dobiec na zime po zajęciu miejscówki, a co dopiero o dropieniu kolorków tutaj mówić...

38 minut temu, Pikushw napisał:

każdy kupić vipa może i mieć takie same szanse

Istnieje pojęcie "gra usługa", słyszałeś o nim? Czemu mamy płacić za dużą przewagę? Dobra zabawa chyba polega na tym, że każdy ma takie same szanse bez dopłacania, a nie na tym, że przyjdzie do ekipy ktoś kto nie ma co robić z pieniędzmi i kupi każdemu svipa i mają z srajda tyle co inni w 4 dzień wipe'a i na dodatek mogą się teleportować po mapie jakby to było jakieś science-fiction, a nie gra survivalowa... 

41 minut temu, Pikushw napisał:

robisz klite i masz tp

3 home'y - main, odro, wypadówka na zimie. A co z resztą? Co jak klitkę spikają? To wtedy znowu z buta biec pół mapy... 

42 minuty temu, Pikushw napisał:

ak bym nie było to to by był płacz że są, krótkie cooldown TP a potem będzie że czeka się nie wiadomo ile

Survival :) Jest to niepotrzebne ułatwienie, które niszczy jeden z ciekawszych elementów gry - pojazdy oraz podróżowanie i ich przejmowanie. 

4 godziny temu, !Dark! napisał:

To może całkowite wycofanie teleportów?

Rust funkcjonuje świetnie z ograniczeniem do 3 teleportów na dzień z ponad godzinowym cooldownem. Ostre ograniczenie teleportów może być ciekawe, ale pytanie czy nie spłaczą się osoby, które nie wiedzą na czym survival polega...

• Dzięki 1
  • 0
2 minuty temu, Adrianek napisał:

Moim zdaniem  warpy powinny być całkowicie usunięte, ponieważ typu jakaś ekipa co nie ma vipa w ekipie to jest na początku wipe trudno dostać się na reda czy zimę.  Vipa za te 20 złotych można kupić ale hurtworld jest to gra survivalova w której trzeba powalczyć, a nie ktoś sobie kupi vipa i ma teoretycznie dostęp na każdy biom.

Ale po to są vipy zeby ulatwiac gre. Gdyby vipy nic nie dawaly to nikt by ich nie kupował wiec serwer by sie nie utrzymywal 

• 0
10 minut temu, LightKasaro napisał:

A nie chciałbyś całkowicie ich usunąć? Zauważ jak często z nich korzystamy, jak nudna jest taka gra kiedy nie widzisz nigdzie quada/kangi do przejęcia ;) 

wycofanie tego było by najlepszą opcją a jeżeli jednak to nie przejdzie to ustawić te tp  na dosyć sporą liczbę cooldownu i zablokować wszystkie warpy na starcie wipe tak aby każdy miał równe szanse
up

• Like 1
  • 0
2 minuty temu, Marszol napisał:

Jak najbardziej na NIE według mnie i tak już za długo jest oczekiwanie na home itp. 

Co do tego też bym się odniósł, że niesławność nie powinna zwiększać ich, bo potem dzieciaki wolą popatrzeć na kogoś niż strzelić, a jak już się do nich strzeli to nawet na głupie buty nie można liczyć...

• Dzięki 1
  • 0
13 godzin temu, Pikushw napisał:

Podoba mi się to by Warpy były używane po 1h od startu wipa, wtedy będzie wyrównane bo faktycznie na starcie z warpem jest łatwiej ale tylko na starcie bo potem bambik cxy nie są tacy sami. Wystarczy chcieć i zrobić trgo stafa a nie latać

Najlepiej aby wszystkie przywileje vipów,(kit vip, poczatek wipe z shotgunem na bambiki to tez troche slabe) czyli kit vip,itp cooldown godzine po wipe a warpy 3 godziny :) myśle ze jest to najbardziej rozsądne :)  (lub też mozna wydłuzyc troche cooldown a zostawić taki jak jest osobą z hw69.pl w nicku- to dobra propozycja reklamowa :)

Edytowane przez kretoip
  • 0
15 godzin temu, Pikushw napisał:

Ludzia nigdy się nie dogodzi ;D jak bym nie było to to by był płacz że są, krótkie cooldown TP a potem będzie że czeka się nie wiadomo ile. Serwer jest jaki jest wchodzisz to widzisz na co się piszesz przecież,od x czasu vipy są na serwerach były i będą, nikt nie ma napisane że a ten gracz to nie może kupić vipa i niech sobie dropi od 0,chcesz od 0 to lecisz i bez płaczu ze vipy mają dużo latwiem.Cały czas będzie coś komu będzie przeszkadzało bo nikt nie jest taki sam. Serwer jest spoko, jedyne co bym na nim zmienił to drop burka i nic więcej. Każdy vipa może kupić, to tylko 20zl, odmówicie sobie paczki fajek a jak nie palicie i nie macie prscy to pomóżcie w domu mamie posprzątać ugotować na pewno się jakoś odwdzięczy i kupicie vipa na zdrowie wam to wyjdzie nawet. Ktoś płaci za range to wymaga, tak? Nie poto się kupuje by mieć tyle co nic. Skoro są dostępne rangi to korzystamy z nich. Poco mamy latać po wszystko skoro można sobie to ułatwić? Jeżeli komuś nie pasuje to że są rangi to są serwery klasic czy pewlnl innych gdzie bie ma ich. Ja jestem zdania że każdy kupić vipa może i mieć takie same szanse a jak ktoś nie chce to niech nie płacze bo ranga to co Ci daje na start? Nic Ci nie daje bo kitów nie możesz od razu odebrać, a zanim odbierze to ten bez vipa spokojnie sobie nadropil na stafa tylko że się nie chde i lepiej krytykować ze vipy to mają ez i nic nie umieją zrobić 

Warpy nie daje mega przewagi, robisz klite i masz tp, to jest tak jak warp przecież. 

Na meteorze zanim będziesz miał next warpa to zdążysz wytepac na spokojnie chyba że chcesz tam zamieszkać i czekać aż ktoś użyje warpa i wejdzie Ci na te plecy. 

Podoba mi się to by Warpy były używane po 1h od startu wipa, wtedy będzie wyrównane bo faktycznie na starcie z warpem jest łatwiej ale tylko na starcie bo potem bambik cxy nie są tacy sami. Wystarczy chcieć i zrobić trgo stafa a nie latać i pytać dasz coś na stary czy nie.. 

Sory za błędy ale spieszę się do pracki 😁

to idz dalej zarabiaj 5zl na godzine w robocie i kupisz calej ekipie vipa za 2 miesiace

Edytowane przez lekoenbtw
  • Dzięki 1
  • Haha 1
  • 0

Aktualnie według mnie serwer s1 jest pay to win i to w chuj płacisz i masz wszystko masz tp masz homow w luj i warpy co chwile jedno pytanie ? Kaj survival ? 

Jestem za usunięciem warpow zwiększeniu coldownow na tp oraz homow sklejaki zostały w ankiecie przegłosowane aby je zakazać nie wiem albo banować za to albo usunac płotki i małe kładki nw. 

• Like 1
  • Dzięki 2
  • 0
15 godzin temu, Pikushw napisał:

. Każdy vipa może kupić, to tylko 20zl, odmówicie sobie paczki fajek a jak nie palicie i nie macie prscy to pomóżcie w domu mamie posprzątać ugotować na pewno się jakoś odwdzięczy i kupicie vipa na zdrowie wam to wyjdzie nawet. Ktoś płaci za range to wymaga, tak?

Tylko ty chyba nie rozumiesz czegoś. Gdy 10 osób w ekipie kupi vipy a potem maja 300 deto po 3 dniach grania to czego ty oczekujesz grajac na takim serwerze. Zrobisz baze i przyjda ci tacy goście jak FIAT łącząc ekipy żeby wyjebać 6 gości bo sobie sami dać rady nie moga :P P2 Win

• Like 1
  • Dzięki 1
  • Bardzo słabe 1
  • 0
  • Kierownik Hurtworld
21 godzin temu, LightKasaro napisał:

Wątpię czy to się sprawdzi, duże ekipy po prostu by na zmianę inną osobę używały do teleportowania do bazy i powstawałyby przez to kolejne dysproporcje spowodowane liczbą osób w ekipach...

Ja dalej jestem zwolennikiem zakazu sklejanych i przesuwanych ścian oraz dachów - szczególnie, że znam kilka osób, które z tego powodu wolą u kierowniczki grać w ARKa zamiast  HW, więc chyba jednak coś w tych sklejkach jest :)

Trzeba być mega ograniczonym aby porównywać te dwie gry.  Nie ma przykazu i nakazu grania tylko w gry, na której  posiada się rangę. ;) Jeżeli ktoś gra w Arka ze mną, to nie ze względu na "brak sklejaków" (to mnie rozwaliło :D) Tylko dlatego, bo chce, ma czas, chęci, oraz nie gra na kartonie po bananach. Proponuje rozszerzyć horyzonty, może skończycie spinać dupę i poznacie inne gry survivalowe , na których nie muszę czytać (gracze też nie muszą) kto posuwał ich matkę, kto ile razy dał, i czego nie robi ich ojciec (nie wspominając o zwierzętach ;))

I jeszcze pragnę dodać że warp, home, tp to ułatwienie. Docelowo tego nie było i dlatego powstały np: samochody, a w itv2 helikoptery. Aby się - przemieszczać. Chcecie na łatwiznę, to nie simsy tylko gra surwiwalowa.

• Like 1