- 0
legacy (v1) [Propozycja] Większe ograniczenia na warp, TP, home
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.
Pytanie
LightKasaro
EDIT: Po długiej dyskusji w komentarzach proponuję moje ostateczne rozwiązanie:
-całkowite usunięcie warpów/jeśli będzie duży płacz to dodanie dla graczy dodatkowego home'a, ale to raczej bez sensu,bo...
-ograniczenie home'ów do określonego dystansu (powiedzmy, że 500m zgodnie z pomysłem @!Dark!),
-usunięcie wzrostu cooldown'u teleportów za niesławność na rzecz stałych, dłuższych (/tpr 15 minut, /home 30).
Propozycja dotyczy s1 i s5.
Witam!
Jak dobrze wiemy, na serwerach bardzo duża liczba graczy posiada rangi premium, które dają dostęp do warpów. Dają one przeogromną przewagę, a są co chwilę. Ich wady:
-bardzo rzadko spotykane pojazdy na mapie i prawie zerowa szansa na pvp car,
-na meteorach ktoś potrafi umrzeć bez odrodzenia i po paru minutach teleportować się na plecy i zabić uciekającego z lootem,
-ogromna przewaga na starcie wipe w kwestii zajmowania miejsc na bazę
-możliwość skakania między biomami, na które gracze bez rang muszą dobiec co zajmuje tyle co teleport na 3 różne warpy...
Moja propozycja to najlepiej usunięcie warpów ze względu na zbyt dużą przewagę dla graczy bez rang i psucie rozgrywki dla wszystkich - chociażby zmniejszając liczbę pojazdów na mapie czy też graczy biegających po niej dalej niż 1000 m od warpa...
Druga sugestia to blokada na 1 h po wipe i znacznie dłuższe cooldowny (minimum 1 h).
Edytowane przez LightKasaropo przemyśleniu zrezygnowałem z dalszej części posta
Top użytkownicy dla tego pytania
19
8
4
4
Popularne dni
30 Kwi
32
29 Kwi
15
1 Maj
11
2 Maj
1
Top użytkownicy dla tego pytania
LightKasaro 19 odpowiedzi
!Dark! 8 odpowiedzi
ander 4 odpowiedzi
EzBanWidzowie 4 odpowiedzi
Popularne dni
30 Kwi 2020
32 odpowiedzi
29 Kwi 2020
15 odpowiedzi
1 Maj 2020
11 odpowiedzi
2 Maj 2020
1 odpowiedź
Popularne posty
LightKasaro
EDIT: Po długiej dyskusji w komentarzach proponuję moje ostateczne rozwiązanie: -całkowite usunięcie warpów/jeśli będzie duży płacz to dodanie dla graczy dodatkowego home'a, ale to raczej bez sen
Pikushw
Ludzia nigdy się nie dogodzi ;D jak bym nie było to to by był płacz że są, krótkie cooldown TP a potem będzie że czeka się nie wiadomo ile. Serwer jest jaki jest wchodzisz to widzisz na co się piszesz
!Hunter
Aktualnie według mnie serwer s1 jest pay to win i to w chuj płacisz i masz wszystko masz tp masz homow w luj i warpy co chwile jedno pytanie ? Kaj survival ? Jestem za usunięciem warpow z
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi