Skocz do zawartości
  • 0

[Propozycja] Kara za pikanie C4 w środku maina podczas rajdu

papieszu

Pytanie

Myślę ze nie jedna ekipa została zwyzywana jak rajdowali na offline, ale po co rajdować na ON skoro ekipy wywalają itemy oraz pikają C4 w środku?
Może ciekawą propozycją było by [Ban na 7dni] Dla ekipy, która wywala i pika C4 w środku maina, bo szanujmy się to jest naprawdę dziecinne zachowanie.
Liczę na pozytywne reakcje :] 

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ty no mi sie wydaje że ekipa 420 reprezentująca serwer grająca z Helperami odpowiadając na pytanie ilu was jest? Mówią "tyle ile masz iq" lub drą się "sklej morde" i nie nikt z osób ktore to powiedział nie dostał muta tylko ekipa raidująca w której helper zobaczył na totemie wyzwisko które nie nawiązywało do nicku ani do administracji pomutował całą ekipke to pozderki za raid XD

2 minuty temu, olq napisał:

Ty no mi sie wydaje że ekipa 420 reprezentująca serwer grająca z Helperami odpowiadając na pytanie ilu was jest? Mówią "tyle ile masz iq" lub drą się "sklej morde" i nie nikt z osób ktore to powiedział nie dostał muta tylko ekipa raidująca w której helper zobaczył na totemie wyzwisko które nie nawiązywało do nicku ani do administracji pomutował całą ekipke to pozderki za raid XD

https://forum.hw69.pl/skargi-na-administrację-f134/ zapraszam tam :] 

7 minut temu, olq napisał:

Takie wypowiedzi to w odpowiednim dziale

w aktualnym temacie tak/nie + uzasadnienie

A ja powiem, ze to jest dobry pomysł. Chocby dlatego, ze nie ma frajdy z tego ze sie komus baze wypika jak nie ma sienz tego korzysci. Wiadomo nie zawsze jest na plus ale te wywalanie itow i samemu pikanie cek jest zalosne. Nie powinno byc czegos takiego. Pomysl jak dla mnie dobry i fajnie by bylo go dodac 

• Kierownik Hurtworld

A ja mam lepszy pomysł. Ekipa,która będzie tak robić otrzyma przypisany do swojego st id przedrostek [ Oferma ] wyświetlany przez np miesiąc po udowodnieniu tego. Wtedy wszyscy beda wiedziec ze ich rajduje sie tylko na off. Wiec jak? Co gorsze? 😊

Teraz, eN. napisał:

A ja mam lepszy pomysł. Ekipa,która będzie tak robić otrzyma przypisany do swojego st id przedrostek [ Oferma ] wyświetlany przez np miesiąc po udowodnieniu tego. Wtedy wszyscy beda wiedziec ze ich rajduje sie tylko na off. Wiec jak? Co gorsze? 😊

Ban były lepszą opcją a przedrostek nadawany za to w gratisie :D bo sam przedrostek mało uczy a po banie jest szansa że się ogarną

Teraz, eN. napisał:

Niektórzy nie mają godności i nawet nie ruszy ich to, ba - są też i tacy, którzy uznają to za plus, bo się będą "wyróżniać".

Jestem zwolennikiem ostrych kar, bo takowe są najskuteczniejsze i przy tym chciałbym zostać (i na pewno nie tylko ja) :) 

19 minut temu, olq napisał:

https://forum.hw69.pl/skargi-na-administrację-f134/ tam napisz i się wypowiedz :] 

7 godzin temu, papieszu napisał:

Myślę ze nie jedna ekipa została zwyzywana jak rajdowali na offline, ale po co rajdować na ON skoro ekipy wywalają itemy oraz pikają C4 w środku?
Może ciekawą propozycją było by [Ban na 7dni] Dla ekipy, która wywala i pika C4 w środku maina, bo szanujmy się to jest naprawdę dziecinne zachowanie.
Liczę na pozytywne reakcje :] 

JESTEM ZA 

10 godzin temu, eN. napisał:

Niedługo to za wejście na serwer będzie ban :v

Pomysł eN. jest dużo lepszy, itemów jak wyrzucą i tak nie odzyskacie a graczy tylko ubędzie na next wipe.

Btw jak chcecie udowadniać wyrzucanie itemów? Dark za każdym razem będzie musiał sprawdzać logi? Wątpie :D

Doprowadzi to tylko do tego że bany będą rozdawane 'za darmo'.

Godzinę temu, Mashaa napisał:

Btw jak chcecie udowadniać wyrzucanie itemów? Dark za każdym razem będzie musiał sprawdzać logi? Wątpie :D

Doprowadzi to tylko do tego że bany będą rozdawane 'za darmo'.

Np. filmy, gdy rajdujesz to widać czy przykładowo c4 jest wysadzana w środku lub skrzynki z itemami leżą na podłodze. Kwestia tego czy komuś się będzie chciało nagrywać. :P 

36 minut temu, ImxAdy napisał:

Np. filmy, gdy rajdujesz to widać czy przykładowo c4 jest wysadzana w środku lub skrzynki z itemami leżą na podłodze. Kwestia tego czy komuś się będzie chciało nagrywać. :P 

Niby tak a w praktyce skończy sie na tym że będa bany za to że ktoś na czacie będzie podpuszczał drugi team że wyrzucił ity, a dowodów żadnych, tak jak z pisaniem o bugowaniu/cheatowaniu na chacie co jest totalną głupotą. Ktoś sobie żartuje, chce komuś na złość zrobić i cyk ban za puste słowa...

• Właściciel
51 minut temu, Mashaa napisał:

będa bany za to że ktoś na czacie będzie podpuszczał drugi team że wyrzucił ity, a dowodów żadnych, tak jak z pisaniem o bugowaniu/cheatowaniu na chacie co jest totalną głupotą

Bugowanie, cheatowanie jest znacznie poważniejszym przewinieniem i każde przejawy będą surowo karane. Nie porównywał bym tego do wyrzucania przedmiotów, a zaproponowana w temacie kara ban 7 dni za w sumie grę jeśli nawet, to jest grubo przesadzona.

Krótka analiza przynosi przynajmniej wątpliwości: 

• Po pierwsze jak udowadniać takie coś jeśli miałoby się kończyć nawet kickiem z serwera?
  • Wykrywanie wyrzuconej ceki w obszarze raidu obejmowało by raczej nawet osoby raidujące, po części można tu trochę to ograniczyć, ale nie w 100%.
  • Automatyczny kick za zrzucanie c4?
  • Niektórzy robią rajd swojej bazy na koniec WIPE, co wtedy?
  • Jak to udowadniać? Film z wchodzenia do bazy? Czy w końcu za samo pisanie tak jak wspomniane UP, nie zaczną być dawane bany?
  • W końcu jednak "dziecinne zachowanie", ale ciągle w obrębie zasad gry

Może jakimś rozwiązaniem byłby "ranking hańby", czyli ilości zrzuconych C4 i innych wartościowych przedmiotów podczas raidu? Jednak borykałby się on również poczęci z powyższymi problemami.

Tak czy inaczej przedmiotów raczej nie dałoby się odzyskiwać.

8 minut temu, !Dark! napisał:

"ranking hańby"

To jest jeden z rozsądniejszych pomysłów bo ban za coś takiego to już przesada. Jak wybuchnie c4 i ktoś będzie zrzucał w okolicy to niech się nalicza na tabelce jak pisał dark wyżej i po prostu osoby na tej liście będą dostawały dodatkowe rangi typu Tchórz czy coś innego się wymyśli

Przemyślałem temat i przychodzę do was z według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem, tj.:

1. Karą za wyrzucenie itemów w czasie raidu powinna być ranga wprowadzająca dodatkowe utrudnienia na czas 5 dni (dłuższe czasy odnowienia teleportów, roll fart co godzinę zamiast 30 minut i wyraźny przedorstek na czacie dla poniżenia oraz pokazania z kim mamy doczynienia), dodatkowo może ban 3 dni jeśli ma być ostro 😄 

2. Dodanie do raid blocka ograniczenia na wyrzucanie itemów (jeśli jest to możliwe) ilościowo-czasowego lub całkowitej blokady (w końcu przez skrzynki w odrodzeniu można sobie przekazywać itemy, więc nie ma potrzeby ich wyrzucania).

3. Dowodem może być nagranie, na którym definitywnie słychać klepanie skrzynek i ich brak w mainie/dropy po nich jak i również pikanie c4 w środku.

Wstępnie myślę, że to tyle. W miarę działania możnaby wprowadzać poprawki.

45 minut temu, LightKasaro napisał:

Przemyślałem temat i przychodzę do was z według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem, tj.:

1. Karą za wyrzucenie itemów w czasie raidu powinna być ranga wprowadzająca dodatkowe utrudnienia na czas 5 dni (dłuższe czasy odnowienia teleportów, roll fart co godzinę zamiast 30 minut i wyraźny przedorstek na czacie dla poniżenia oraz pokazania z kim mamy doczynienia), dodatkowo może ban 3 dni jeśli ma być ostro 😄 

2. Dodanie do raid blocka ograniczenia na wyrzucanie itemów (jeśli jest to możliwe) ilościowo-czasowego lub całkowitej blokady (w końcu przez skrzynki w odrodzeniu można sobie przekazywać itemy, więc nie ma potrzeby ich wyrzucania).

3. Dowodem może być nagranie, na którym definitywnie słychać klepanie skrzynek i ich brak w mainie/dropy po nich jak i również pikanie c4 w środku.

Wstępnie myślę, że to tyle. W miarę działania możnaby wprowadzać poprawki.

Ad 2 nie przesadzajmy, nie zawsze masz taka możliwość, tylko utrudni zycie i będzie upierdliwe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...