Skocz do zawartości
  • 3

[PROPOZYCJA] Zakaz budowania baz ze sklejanymi ściankami.

Alladyn99

Pytanie

Witam piszę z taką propozycja żeby dodać do regulaminu ZAKAZ BUDOWANIA BAZ ZE SKLEJANYMI ŚCIANKAMI. Sam jestem osobą która te ścianki buduje ale od dłuższego czasu juz ich nie stosuje ponieważ, przez te ścianki nie ma ma żadnej satysfakcji gry. Pewnie zapytacie dlaczego. Już wam tumaczę. Ponieważ ktoś zbuduję baza np na 300 c4 i tu nie ma żadnych możliwości wypikania tej bazy ponieważ dropy na niektórych serwerach nie są do tego przystosowane i tu są małe szanse że ktoś taka bazę wypika jedynie ekipa 30 osobowa gdzie ludzie dropia przez całego wipe i pikaja pod koniec. Moim zdaniem sklejane ścianki powinny być na takim serwerze jak x1000 i może na x15. A reszta serwerów takich jak x1, x3, x5 powinien być zakaz budowania tych sklejanych ścianek. Zapraszam do komentowania mojej propozycji i oczywiście bez hejtu.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pioteer napisał:

Zamiast zakazu budowania sklejaków wystarczyłoby podnieść drop deto i surowców. A problem ze sklejakami mają tylko ci, co nie umieją ich budować i dalej lecą na Xach.

Nie widziałem żadnego maina na Xach od kilku wipeów :) Problem ze sklejakami jest taki, że kiedyś nikt nie potrafił ich budować to gra sobie radziła, bo była zbalansowana, a teraz ekonomia po prostu leży, bo nikogo nie stać na spikanie więcej niż jednego maina na wipe (chyba, że ma min. 3 vipy w ekipie i cały dzień zbiera burek...)

57 minut temu, LightKasaro napisał:

Nie widziałem żadnego maina na Xach od kilku wipeów :) Problem ze sklejakami jest taki, że kiedyś nikt nie potrafił ich budować to gra sobie radziła, bo była zbalansowana, a teraz ekonomia po prostu leży, bo nikogo nie stać na spikanie więcej niż jednego maina na wipe (chyba, że ma min. 3 vipy w ekipie i cały dzień zbiera burek...)

Jak teraz słabszy mejn to i tak przesuwane  zgadzam sie  ciezko znalesc szczeline na xach teraz gdzie zazwyczaj w kazdej ekipie ktos ogarnia przyklejane a przesuwaki kazdy kto umie postawic filar drewniany

7 godzin temu, Pioteer napisał:

Zamiast zakazu budowania sklejaków wystarczyłoby podnieść drop deto i surowców. A problem ze sklejakami mają tylko ci, co nie umieją ich budować i dalej lecą na Xach.

powiadasz ze nie umiem budowac sklejakow osoba ktora to wymyslila hmm XD

tak jak masha napisala :

10 godzin temu, Mashaa napisał:

jak boisz się o baze to nie graj w gry survivalowe z systemem budowania bo to nie są gry dla CIebie najwidoczniej.

Gra survivalowa w której nie ma strachu o baze, a na obecną chwile nie ma, to nie jest gra survivalowa.

46 minut temu, !Dark! napisał:

Myślę, że można spróbować wprowadzić to testowo na najbliższy WIPE. Zobaczymy na ile to poprawi rozgrywkę. Za chwilę dodam jeszcze ankietę do tematu odnośnie ewentualnych kar za budowanie ze sklejaków.

Jeśli wprowadzicie to zamiast zwiększyć dropu deto, burka lub kolorków to będzie bardzo zła zmiana. 

39 minut temu, !Dark! napisał:

Nawet jeśli będzie zakaz budowania sklejaków i bazy będą na 50 c4 to i tak wątpie, że w środku będzie worth przez ten drop. Wystarczyłoby podnieść drop i nie będzie problemu ze sklejakami i mniej roboty, bo nie trzeba będzie sprawdzać tych baz przez administrację.

Teraz, Pioteer napisał:

Nawet jeśli będzie zakaz budowania sklejaków i bazy będą na 50 c4 to i tak wątpie, że w środku będzie worth przez ten drop. Wystarczyłoby podnieść drop i nie będzie problemu ze sklejakami i mniej roboty, bo nie trzeba będzie sprawdzać tych baz przez administrację.

Ludzie zamiast budowac non stop beda zbierac o wiele wiecej na rajdy i pvp wiec worthy tez bedą :) poza tym nie chodzi o sam zysk a przejęcie czyjejś bazy...

Jestem ZA a jeżeli nie to chociaż niech dropi deto x2 tyle w temacie

Każda baza jest do spikania oczywiście, ale skąd na to brać c4 ? skoro deto dropi x1 ? bym musiał mieć pare vipów w ekipie  i do tego nie rajdować pare dni tylko dropić. I zrajduje jedną baze wow , co to za zabawa ? Tu chodzi o zabawe nie samo dropienie ..

Godzinę temu, KODI napisał:

nie po to zostało wymyślone żeby to teraz wywalać z gry, Jestem przeciw

Totalna bzdura, nie zostało to wymyslone, a znalezione przez graczy. Nigdy nie było zaplanowane przez deweloperów więc jest to zwykły błąd gry, który nie został naprawiony bo v1 zostało porzucone. Dowodem na to jest próba walki ze sklejakami na v2, gdzie twórcy usunęli filary i nie raz aktualizowali system budowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...