Skocz do zawartości
  • 5

Limit osób

Nike1337

Pytanie

Witam, przychodzę z propozycją aby wprowadzić limit osób w ekipe, ponieważ kilka rzeczy mnie skłoniło do napisania tej propozycji np. jest kilka ekip na serwie (nie będę wymieniał) które mają więcej niż 15 osób w ekipie, a tak się składa czym więcej osób w ekipie (i rang) tym więcej deto itd. czyli krótszy wipe. Małe ekipki nie mają szans z dużymi ekipami spikają ich i kończą wipe. Więc proszę o rozpatrzenie tej propozycji pozytywnie, ponieważ od poniedziałku wipe upada grają tylko duże ekipy. Pozdrawiam, Nike

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, !Dark! napisał:

Jak to miałoby być regulowane/przestrzegane/pilnowane?

1. Byłby to limit osób w klanie? Więc jaki problem założyć dwa klany.
  2. Byłby to zakaz podziału klanu na mniejsze/sojuszy? Ale to już jest zbyt duże ingerowanie w grę polegającej na rywalizacji.

Raczej nie tędy droga.

Jest w tym jakaś racja. Może jest to i głupi pomysł, bo każdy może grać na serwerze z mnożnikiem jakim chce, ale co jeśli posegregowali byśmy społeczność do typu serwera? Duże ekipy "zgonić" na serwery z mniejszym mnożnikiem, a małe ekipy na te wyższe serwery? Wyrównałoby to szanse. Duże ekipy walczyły by z innymi dużymi ekipami na serwerach typu s1/s5, a te mniejsze na serwerze typu s8. Nie ukrywam, że taka sama sytuacja dzieje się na s8, gdzie gra dużo małych ekip 4-5 osobowych z powodu wyższego mnożnika i łatwiejszej rozgrywki, a wystarczy 1 ekipa 10 osobowa, która przeprowadza kompletną destrukcje. Mało osób zaczyna w ogóle jeździć na jakiekolwiek meteoryty, bo wiedzą, że na tak pokaźną (pod względem osób) ekipę nie mają szans. Był by to mój, może trochę fantazyjny pomysł. 

To jest racja według mnie powini albo dodać ten limit w ekipach graczy albo znerfić vipy czyli ceki i deto z nich bo to jest zbyt op jak chłop sobie kupi evipa i dostaje po 3h od starta ceki i może sobie pikać itp ten limit to jest dobry pomysł bo już ekipa fog sobie chce zrobić ekipe 40 osobową to by sensu nie miało jak by miało być 40 os w jednej ekipie... Rozumiem że to by było trudne żeby to kontrolować ale trzeba by było spróbować bo gracze już mają dość bo czekają cały tydzień na wipe i w 1 dzień muszą kończyć bo już nie mają bazy i niczego. Pozdrawiam :)

6 minut temu, bakuu1337 napisał:

Rywalizacja? Tego już tak nie można nazwać jeśli podczas walki/rajdu w przeciwnym zespole jest 15 osób więcej. :( 

To jest prawda co to za rywalizacja jak sobie przyjdzie ekipa 17 osobowa i rozwala wszystko za sobą to nie ma sensu... jeżeli tego nie ogarniecie to wszyscy odejdą i tak już powoli upadają serwery zawsze pierwsze 3 dni był prawie limit osób a teraz to na 3 dzień już gra po max 80 os więc powinniście coś z tym zrobić

Godzinę temu, !Dark! napisał:

Ale to już jest zbyt duże ingerowanie w grę polegającej na rywalizacji.

Rywalizacja? Tego już tak nie można nazwać jeśli podczas walki/rajdu w przeciwnym zespole jest 15 osób więcej. :( 

Godzinę temu, !Dark! napisał:

Byłby to limit osób w klanie? Więc jaki problem założyć dwa klany.

hmmmm ... To jest dobre pytanie jakiś plugin na x osób w totemie ? Da się coś takiego zrobić ?

Godzinę temu, BooMexPL napisał:

Jest w tym jakaś racja. Może jest to i głupi pomysł, bo każdy może grać na serwerze z mnożnikiem jakim chce, ale co jeśli posegregowali byśmy społeczność do tupu serwera? Duże ekipy "zgonić" na serwery z mniejszym mnożnikiem, a małe ekipy na te wyższe serwery? Wyrównałoby to szanse. Duże ekipy walczyły by z innymi dużymi ekipami na serwerach typu s1/s5, a te mniejsze na serwerze typu s8. Nie ukrywam, że taka sama sytuacja dzieje się na s8, gdzie gra dużo małych ekip 4-5 osobowych z powodu wyższego mnożnika i łatwiejszej rozgrywki, a wystarczy 1 ekipa 10 osobowa, która przeprowadza kompletną destrukcje. Mało osób zaczyna w ogóle jeździć na jakiekolwiek meteoryty, bo wiedzą, że na tak pokaźną (pod względem osób) ekipę nie mają szans. Był by to mój, może trochę fantazyjny pomysł. 

Takie coś nie ma sensu drop na S1 jest dobry nie trzeba robić ,, masówki'' żeby wygrać wipe, ale za jakiś czas dojdzie do tego, że pewna ekipa (chyba każdy wie jaka) będzie miała 40 osób to będzie prawie pól serwera, do tego jeszcze dochodzą kity, które moim zdaniem są przesadzone jak na serwer z dropem x5. 

1 godzinę temu, !Dark! napisał:

Jak to miałoby być regulowane/przestrzegane/pilnowane?

1. Byłby to limit osób w klanie? Więc jaki problem założyć dwa klany.
  2. Byłby to zakaz podziału klanu na mniejsze/sojuszy? Ale to już jest zbyt duże ingerowanie w grę polegającej na rywalizacji.

Raczej nie tędy droga.

Ad. 1 Najlepszym sposobem mógłby być plugin na np max 15 osób z autoryzowanych w totemie.

Ad. 2 Na innych serwerowniach były takie zakazy bo dochodziło do tego że ekipy liczyły po 50 osób.

Przy ekipach liczących te +10-15 osób największym problemem są vipy ale to temat rzeka. Na tym wipe przed raidblockiem w piątek nie było praktycznie żadnych baz na polankach bo wszystko było na bieżąco raidowane. W sobotę stały już tylko mainy.

2 godziny temu, bakuu1337 napisał:

Masz racje, idealna gra dla Ciebie 

kim ty w ogole jesteś ze mnie cytujesz, chlopie masz 1337 w nicku mam coś więcej pisać?

@top to chyba logiczne ze jezeli klan rozdzieli sie na 2 klany jak na to wpadł któryś  bezgłów, to chyba logiczne ze tak czy siak będą grać razem, więc moim zdaniem słaby pomysł bo to m.in jest rywalizacja, hurtworld to gra dla spocenców co walą mefedron i siedzą po 30h od startu wipe albo grają w duzo licznej grupie, tzw controling :)

20 minut temu, bakuu1337 napisał:

Takie coś nie ma sensu drop na S1 jest dobry nie trzeba robić ,, masówki'' żeby wygrać wipe, ale za jakiś czas dojdzie do tego, że pewna ekipa (chyba każdy wie jaka) będzie miała 40 osób to będzie prawie pól serwera, do tego jeszcze dochodzą kity, które moim zdaniem są przesadzone jak na serwer z dropem x5. 

Jak najbardziej rozumiem. Wiadomo, że 40 osób to już przesada, ale są ekipy złożone z 15 osób, które znają się osobiście i które będą grały ze sobą mimo to czy będą w jednej czy w 2 drużynach. Więc dlatego najlepiej by było jak najbardziej ograniczyć zmniejszanie maksymalnej ilości osób w jednym klanie, np. zmniejszyć maksymalną liczbę graczy w klanie do 15/10 ale nakazać grać takim dużym ekipą powiedzmy na jakichś konkretnych serwerach, a mniejsze klany niech idą na inne serwery, żeby ta część osób, która ma mało osób w teamie też mogła się pobawić nie grając na tak duże ekipy. W skrócie ja zrobiłbym tak: s1/s5 z maksymalną liczbą osób w ekipie 10/15, a s8 z maksymalną liczbą osób klanu powiedzmy 5. Byłaby to wtedy równa rozgrywka, przynajmniej tak myślę.

Teraz, Kizo napisał:

nie wiem po co dalej drązysz temat i wchodzisz w słowne przepychanki jako helper baku1337minecraft

Kizo sam nie jesteś w tym miejscu święty, bo prowokujesz. Jeśli chcecie rozmawiać na inny temat to idźcie sobie na pw. Ludzie proponują swoje rozwiązania tego tematu, a wy tylko zaśmiecacie czat. Jeśli nie macie nic do powiedzenia na temat posta to możecie się nie odzywać? Dziękuję.

7 minut temu, BooMexPL napisał:

Jak najbardziej rozumiem. Wiadomo, że 40 osób to już przesada, ale są ekipy złożone z 15 osób, które znają się osobiście i które będą grały ze sobą mimo to czy będą w jednej czy w 2 drużynach. Więc dlatego najlepiej by było jak najbardziej ograniczyć zmniejszanie maksymalnej ilości osób w jednym klanie, np. zmniejszyć maksymalną liczbę graczy w klanie do 15/10 ale nakazać grać takim dużym ekipą powiedzmy na jakichś konkretnych serwerach, a mniejsze klany niech idą na inne serwery, żeby ta część osób, która ma mało osób w teamie też mogła się pobawić nie grając na tak duże ekipy. W skrócie ja zrobiłbym tak: s1/s5 z maksymalną liczbą osób w ekipie 10/15, a s8 z maksymalną liczbą osób klanu powiedzmy 5. Byłaby to wtedy równa rozgrywka, przynajmniej tak myślę.

Kizo sam nie jesteś w tym miejscu święty, bo prowokujesz. Jeśli chcecie rozmawiać na inny temat to idźcie sobie na pw. Ludzie proponują swoje rozwiązania tego tematu, a wy tylko zaśmiecacie czat. Jeśli nie macie nic do powiedzenia na temat posta to możecie się nie odzywać? Dziękuję.

oczywiscie, ze nie jestem, tylko kto tu zaczął temat? ja czy baku1337, wiec kto kogo prowokuje? gosc ma range helper i wchodzi w jakieś bezsensowne słowne wymiany zamiast to zlać xD

4 godziny temu, !Dark! napisał:

1. Byłby to zakaz podziału klanu na mniejsze/sojuszy? Ale to już jest zbyt duże ingerowanie w grę polegającej na rywalizacji.

Raczej nie tędy droga.

Proszę panie prezesie zobaczyć co można w sklepie kupić i potem wypowiadaj sie o rywalizacji 

chyba że mówimy o rywalizacji na karty bankowe.

1 minutę temu, Popeek napisał:

słaby pomysł ponieważ jest to gra survivalowa gra polegająca na przetrwaniu i rewalizacji zawsze można poszukać ekipy lub ludzi do ekipy 

No tak ale wyobraź sobie, że grasz w lola czy cs i jestes w teamie 5 osobowym a w drugim teamie jest 15 lub więcej osób. Przyjemnie by ci się grało? Zakładając, że zależy ci na wygranej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...