Skocz do zawartości
  • 0

VIPy

KeniuQ

Pytanie

Witam. Przychodzę ze zmianą której chce większość osób z serwera s1 czyli ze znerfieniem kitów VIPów. Chodzi o same c4 i deto. Na tym serwerza poza kitami jest bardzo ciężko zdobyć deto. Wiem,jest to spowodowane tym że na serwerze mają grać ludzie długo i tak dalej,ale jeżeli przez cały dzień dropenia hangarów można znaleźć max kilka deto(dla przykładu na boberworldzie gdzie grało też bardzo dużo osób przez cały wipe dało się zdobyć dużo deto na hangarach), a ludzie z kitów np EVIPa mają 9deto i 6c4 to coś jest nie tak. Dajmy przykład ekip 4 2 0. Ekipa 4 2 0 która ma tyle tych rang że 3h po wipe, godzina 19:00 mają około 30 c4 i około 50 deto to jest to niepoważne. A biorąc pod uwagę że te kity są co 3 dni,to w ciągu jednego wipe mogą odebrać 60 c4 i 100 deto. Jest to chore. Nie każdy ma pieniądze aby je wydawać na VIPy do gier i ja to rozumiem,rozumiem też że VIPy utrzymują serwer,ale znerfienie ich nic by nie zmieniło,bo ludzie dalej by grali i je kupowali,a może nawet przybyło by vipów i osób jakby ekipy typu 4 2 0 nie mieli 30 c4 po wipe i byli by w stanie zrajdować każdą baze w 1 dzień wipe. Moja propozycja to znerfienie kitów i podboostowanie dropu deto z hangarów. Nie mówię o diametralnych zmianach ale lekki nerf vipów i boost dropu z hangarów napewno umiliło by to rozgrywkę i zachęciło więcej osób do gry na serwerze s1. Moja propozycja to zmiania kitów tak: VIP zamiast 5 deto to 3, SVIP zamiast 6 deto i 3 c4,to 5 deto i 1 c4,a EVIP zamiast 9 deto i 6 c4 to 7 deto i 3 c4. A drop deto z hangarów nie mam pojęcia jaki jest,ale najwidoczniej mega niski,więc też proszę o boost. Dziękuje i pozdrawiam KeniuQ - stały bywalec s1.hw69.pl

Dla tych co myślą że ludzią się te kity podobają można dodać ankietę i się przekonacie co tak naprawdę chcą ludzie z s1!!!

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Outlaw napisał:

Powinno zostac to zmniejszone duzo mocniej bo ten server zrobiliscie jak cieżką x3 na ktorej zeby cos miec trzeba cos kupic.kity powinny zostac znerfione o conajmniej połowe i to tak minimalnie 

Albo zwiększony drop deto, żeby nie było p2w.

Można byłoby to rozwiązać zabierając c4 z kitów, zostawiając deto w takiej ilości jak jest, zwiększenie minimalnie dropu deto i zmniejszenie dropu burka.

Deto nie byłoby ograniczeniem a burek, ale burek może dropić każdy i nie jest zależny od rng, więc byłoby to bardzo sprawiedliwe.

1 godzinę temu, ImxAdy napisał:

Co do kitów to jest w tym jakaś racja, ale drop deto według mnie jest okey, poza hangarami można zdobyć różnie deto np. Yeti czy tez meteor.

Tak to prawda. Jest sporo rzeczy na których można zdobyć deto,ale chodzi właśnie o to że zawsze,nawet o 4 w nocy są tam ludzie i trzeba o to walczyć i wygrywa tylko jeden. Np. na meteorze czy krukach,ten kto zgarnie deto. A na hangarach drop deto nie jest okey. Nie oszukujmy się,leci tragicznie. W ciągu całego wipe jak znajdę z 2 deto to jestem zadowolony i to bardzo patrząc jak leci.

Zacznijmy od podstaw problemu czyli tego, że drop deto na serwerze mimo wielu możliwości nie powala, a w większości grają tu małe ekipy obecnie i ciężko jest im dużo osiągnąć, a duże mainy ekip bez rang zazwyczaj nawet w połowie się nie zwracają (szczególnie jeśli zbudowane są na sklejakach) natomiast z rang leci tego mnóstwo.

Meteory - 1 deto bez 100% szansy i jakaś tam szansa na c4. Też jest to niewiele jak widać skoro są co raz częściej sytuacje, że na meteorze nikogo nie ma przy 80+ osobach online na serwerze i przydałoby się zwiększyć tą ilość.

Hangary - co najmniej o połowę obecnej wartości zwiększyć albo zostawić jak jest tylko dać drop x2, bo jak ludzie zaczną budować bazy na sklejakach (dużo nowych jest, ale się nauczą wkrótce na pewno) to na wipe masówki będą w stanie spikać max 2 mainy na sklejakach, w których też zapewne nie będzie nawet 1/4 tego co wydadzą na to.

Kruki - też możnaby zwiększyć profity z robienia ich, bo również ten event cieszy się małą popularnością u graczy co widać często gdy kruki od 2 godzin są na respie nieruszone... Moja propozycja to dodanie dropu bursztynu do nich, bo jest tragiczny ze skałek po 5 na dynamit, a zwykłe zbieranie przy poziomie powyżej 20 potrafi dać go ponad 25.

Rangi - myślę, że każdy się zgodzi, że lepiej osłabić rangi o połowę i zwiększyć drop deto z hangarów zgodnie z tym co napisałem wyżej, bo bez rang mało kto jest w stanie osiągnąć cokolwiek tutaj.

19 minut temu, LightKasaro napisał:

Zacznijmy od podstaw problemu czyli tego, że drop deto na serwerze mimo wielu możliwości nie powala, a w większości grają tu małe ekipy obecnie i ciężko jest im dużo osiągnąć, a duże mainy ekip bez rang zazwyczaj nawet w połowie się nie zwracają (szczególnie jeśli zbudowane są na sklejakach) natomiast z rang leci tego mnóstwo.

Meteory - 1 deto bez 100% szansy i jakaś tam szansa na c4. Też jest to niewiele jak widać skoro są co raz częściej sytuacje, że na meteorze nikogo nie ma przy 80+ osobach online na serwerze i przydałoby się zwiększyć tą ilość.

Hangary - co najmniej o połowę obecnej wartości zwiększyć albo zostawić jak jest tylko dać drop x2, bo jak ludzie zaczną budować bazy na sklejakach (dużo nowych jest, ale się nauczą wkrótce na pewno) to na wipe masówki będą w stanie spikać max 2 mainy na sklejakach, w których też zapewne nie będzie nawet 1/4 tego co wydadzą na to.

Kruki - też możnaby zwiększyć profity z robienia ich, bo również ten event cieszy się małą popularnością u graczy co widać często gdy kruki od 2 godzin są na respie nieruszone... Moja propozycja to dodanie dropu bursztynu do nich, bo jest tragiczny ze skałek po 5 na dynamit, a zwykłe zbieranie przy poziomie powyżej 20 potrafi dać go ponad 25.

Rangi - myślę, że każdy się zgodzi, że lepiej osłabić rangi o połowę i zwiększyć drop deto z hangarów zgodnie z tym co napisałem wyżej, bo bez rang mało kto jest w stanie osiągnąć cokolwiek tutaj.

Muszę mu przyznać racje. Pikając maina ze sklejaków,nie ma szans aby był worth. Zawsze jest się stratnym ponieważ drop deto jest bardzo niski,a rang nie ma aż tak dużo osób żeby wszędzie był worth.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...