Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynki na kod

FLOKI

Pytanie

Witam, jestem graczem serwera s1 i nie raz spotkałem się z problemem w którym to moi koledzy w bazie podbierali mi czerwoną kurtkę wtedy kiedy ja szedłem na rzeź o kilofach czy broniach  nie wspomnę bo giną notorycznie!! Powiedzmy temu dość i usprawnijmy grę o "zamki" które działałyby na zasadzie 4 cyfrowego kodu zakładanego na schowek każdy gracz ustawiałby go indywidualnie, a żeby nie zaburzyć rozgrywki  nasz potencjalny przeciwnik który zrajduję nam bazę po dotarciu do totemu może ją zniszczyć kluczem do maszyn. Jest to całkiem fajna opcja i liczę że gracze ją poprą :) Zwłaszcza że od teraz we własnym schowku możne budować sytuacyjne sety i nie martwić się że coś zginie. Wiem że to nie łatwe bawić się pluginami ale wierzę że ludzie z nie odpowiedzialni staną na wysokości zadania i zrobią tak pożądaną rzecz. POZDRAWIAM FLOKI THE VIKING 

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Po kliknięciu "E" na skrzynkę bądź Schowek pojawia się pole z 4 pustymi miejscami a kod wpisywalibyśmy wybierając myszką poszczególne cyfry lub po prostu wpisując je na klawiaturze 

Spotkałem się już raz z takim kodem w HW na ruskim serwerze gdzie na początku po postawieniu skrzynki wyskakiwało pole by podać kod po wpisaniu wyświetlała się informacja by go zapamiętać oraz to że tylko jedna skrzynka na gracza może posiadać taki właśnie codelock potem ja chciało się otworzyć skrzynkę pokazywała się właśnie tabelka z 4 pustymi polami a pod spodem kwadraciki z numerami od 0 do 9 i tam klikałeś myszką i wpisywałeś kod jeśli wolałeś robić to szybciej używałeś klawiatury numerycznej. Pozdrawiam 

15 godzin temu, FLOKI napisał:

Witam, jestem graczem serwera s1 i nie raz spotkałem się z problemem w którym to moi koledzy w bazie podbierali mi czerwoną kurtkę wtedy kiedy ja szedłem na rzeź o kilofach czy broniach  nie wspomnę bo giną notorycznie!!

to powiedz swoim kolegom by nie zabierali twoich itemów i tyle

jak dla mnie to ten pomysł już jest bez sensu żeby robić skrzynki na kody

po to chyba grasz w ekipie której powinieneś ufać i oni jak i Ty powinni wiedzieć że jak powiesz że okładasz jakiś swój item by go nie brali to raczej powinni jak są ogarnięci to zrozumieć

nie chce być odebrany negatywnie ale to jak dla mnie właśnie zepsuje rozgrywkę a zwłaszcza grę zespołową i jakoś nie widzi mi się żeby chować swoje itemy przed ekipą bo po co oni w takim układzie są i po co z kimkolwiek grać jak i tak każdy będzie miał swój schowek na kody

to tylko skomplikuje grę i spowoduje większe zamieszanie a jak dla mnie nie usprawni niczego tylko pogorszy wszystko bo gra w ekipie nie będzie miała sensu 

Przemku mój pomysł raczej źle zrozumiałeś  i wiem że w każdej ekipie jest w tym problem nie ważne jakiej. Jak komuś coś spadnie idzie do skrzynki widzi rzecz której mu brakuję i ją bierze a to że ty powiesz że chowasz tu czy tam po 5 minutach zostaje zapomniane. Pomysł zły nie jest skoro dostaje poparcie graczy a to właśnie o nich tutaj chodzi. Jestem pewien że gracze ucieszyliby się z takiego pomysłu każdy miałby swoją prywatną skrzynkę. Ufam swojej ekipie jak nikomu innemu ale jest ich sporo i wiem że komuś może się pomylić i zabrać coś mojego lub ja mogę zabrać coś komuś dlatego to rozwiązanie z kodem jest dobre. A na odpowiedź "Możesz skrzynkę podpisać" Odpowiem tym że w mainach nie ma takiego czegoś gdyż nie ma na to miejsca i każdy doświadczony gracz to zrozumie. 

każdy pomysł ma swoje zalety i wady ale ja w tym niestety w większości widzę wady choć zalety też mógłbym kilka wymienić ale to raczej bardziej by sie przydało dla administracji np podczas eventów ale tak dla graczy to bez sensu jak dla mnie 

ale całkowicie pomysłu nie odrzucam 

2 godziny temu, FLOKI napisał:

każdy doświadczony gracz to zrozumie. 

wiem nie jestem doświadczonym graczem i nie grałem w większej ekipie bo nie ma wtedy zabawy jak grasz w 20 osób i wygrywasz każdy wipe

to dla mnie za łatwe wolę sobie sam lub we 2 pograć i nawet zostać w 1 dzień zrajdowany ale przynajmniej mam z tego jakiś ubaw bo ja grania na poważnie nie biorę bo w życiu rzeczywistym wiedza o budowaniu bazy mi się nie przyda dlatego jak gram to tylko by pobudować klitki lub się strzelać czasami bez sensu ale przynajmniej mam ubaw jak zabijam kogoś a ta osoba wyzywa na v tylko dlatego że jest gorszy lub po prostu nie trafił mnie 

wielkim doświadczeniem nie pałam i się mogę do tego przyznać ale to co wiem dla mnie wystarcza i wiem że skrzynki na kody tym bardziej utrudnią grać jak bym miał za każdym razem wpisywać kod by otworzyć ten schowek gdzie potrafię co kilka sekund otwierać kilka naraz i przerzucać szybko ity by układać 

a tak to zanim otworze to minie 5 s a za ten czas to pół skrzynki już sprzątam 

pomysł może by jak dla mnie przeszedł ale do zmian musiało by dojść w mechanice

• Kierownik Hurtworld

Pomysł jako pomysł dobry. Pod warunkiem że skrzynkę i zawartość można opróżnić po zbiciu totemu. Nie widzę problemu w tym. Bo tak na dobrą sprawę komu to przeszkadza ze ma swoją skrzynkę?  (Kto bogatemu zabroni 😂) Ogólnie jeżeli wszystko można okraść mimo kodu to popieram. A widzę ze Dark'owi juz zapewne oczka się zaświecily a paluszki az pala się do pisania pluginów.  Takie wyzwanie to pikus. Co nie Szefie?😄😛😜

2 godziny temu, marszol napisał:

Moim zdaniem powinno dać się wybrać czy ma być na ten pin czy nie bo np jedna osoba nie będzie miała C4 w skrzynce bo bo np inni gracze z ekipy nie będę czekać aż ta osoba wbije 

dokładnie no byle że w ekipie ustalą sobie wspólny kod na skrzynkach i już a tylko na swoich własnych będą mieli własne kody

dlatego jak pisałem pomysł ma potencjał ale potrzebne sa zmiany w tym jak ma to działać 

bo chwilowo to ten pomysł ma wady i zalety a najlepiej by było jak by to w jakiś sposób uprościć 

• Kierownik Hurtworld

Sorki. Ale Przemek co cie ugryzło?  To działa w dwie strony: jak juz wspomniałeś 

1. W ekipie nie powinny ginąć item bo to ekipa

2. W ekipie nie chowamy c4 w skrzynce na pin nie podając w klanie bo to też ekipa.

Jeżeli ten plugin juz istnieje to już całkiem. Co innego pisać od nowa. Jakie Nie dopracowanie? Wystarczy dać możliwość przy stawianiu skrzynki: pin / bez pinu proste. Bez ustalania ile przypada na 1 osobę. 

I z całym szacunkiem jak gracze/adm/Dark nie wprowadza sami zmian. To hw padnie. Zwłaszcza v1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...