Skocz do zawartości
  • 3

[Przyjęte][Ankieta] Zakaz budowania baz ze sklejanych ścian

!Dark!

Kilka pytań w ankiecie dotyczących zakazu budowania baz ze sklejanych ścian.  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zakazać budowania ze sklejanych ścian?

2. 2. Jaka egzekwować budowanie ze sklejanych ścian?

• Ban na WIPE / max tydzień
    • Ban na dzień
    • Upomnienie i usunięcie bazy
    • Inne (propozycja w komentarzu)
    • Nie wiem

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04/08/20 o 19:00

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, eN. napisał:

Jak znikną sklejaki to i drop wróci na poprzednie ustawienia, więc się zastanówcie :)

Ja do starego dropu nic nie miałem, bo faktycznie wtedy deto zdobyć to była jakaś przyjemność i trzeba było poświęcić te kilkanaście minut, ale zdecydowanie sklejaki ciężko było na s1 wypikać bez dużej ekipy lub rang, bo dochodziło też zbieranie pozostałych surowców oraz budowanie bazy, której nikt nie wysadzi na 90%, a już jak się wysadzi coś to w środku nic nie było zazwyczaj, bo gracze preferowali wypikać wszystko i zmienić serwer... Do HW wróciłem po prawie rocznej przerwie i kończy się drugi pełny miesiąc mojej gry, zawsze main na sklejakach - ile razy wypikany? Raz, na kange :) Jak graliśmy jeszcze jako 420 to tak, w 12 osób nie było problemu wysadzić maina na sklejakach mając 50 deto co 3 dni z kitów i dodatkowo c4. Do poniedziałku w ten sposób mieliśmy +/- 120 c4 zbierając cały czas burek/tłuszcz w 3-6 osób, z czego 3 siedziały od rana do rana prawie zawsze - czy to jest survival czy już przesadne utrudnianie dropu x5, który ma być do zabawy/gry w małej ekipie pozostawiam innym :) Wszystkie płaczki z steamowych x5, które nie są survivalem już przestały tu grać, bo podostawały bana za espa i poszły pisać teksty typu "je*** hw69" na grupach facebookowych. Ktoś wchodząc s1 raczej jednak chce dropić, a jak nie to idzie na x15 lub pobiera bodzia/chinola i idzie na konkurencyjne x5 :) Survival survivalem, ale zostańmy w granicach rozsądku i dajmy szansę osobom, które nie mają zamiaru wydawać pieniędzy na przesadzone rangi i nie chcą siedzieć cały dzień na hangarach/polance z dynamitem, żeby wysadzić 1 bazę na cały wipe, która okazuje się być pusta albo zwraca się zaledwie 5% tego co na nią trzeba było wydać, bo jest to po prostu irytujące i nudne, a z czasem monotnne i zniechęca do dalszej gry...

10 godzin temu, eN. napisał:

i właśnie o tym mówie, to nie sklejaki są problemem, tylko lenistwo, napisałam, że nie chce się dropić ;)

Nikt nie płakał o sklejaki na x15, tylko na niższych dropach - przyklaskiwanie na komentarze masówek z x15 nie ma sensu w takim razie. Tam łatwo o c4 na tyle, że można codziennie lub co drugi dzień przynajmniej pikać przeciętnego maina na sklejakach i nawet się zwróci często.

Dodam, że każda moja opinia jest poparta doświadczeniami z s1, co do s5 się nie wypowiem, bo tam żadnego problemu do tej pory nie miałem jak rok temu grałem z ekipą - nawet lepiej, mieliśmy tam tyle samo bez rang w 3 dni co tu z rangami w 3 dni grając masówką, a tam w 6 osób :) 

Edytowane przez LightKasaro
  • Like 2
  • 0
W dniu 11.04.2020 o 19:58, eN. napisał:

Jak znikną sklejaki to i drop wróci na poprzednie ustawienia, więc się zastanówcie :)

Poprzednie ustawienia mogą wrócić bo zwiększony drop deto nic nie daje , jesli musisz zbierać dalej tłuszcz i bursztyn na c4 . Więc sklejaki do wywalenia jak najbardziej . Aż pomyśleć co będzie jak każdy nauczy się budować sklejaki gdzie jeden team  bedzię musiał grać przez całego wipe aby zrajdować jedną baze ze sklejaków .

• 0
6 godzin temu, simba692001 napisał:

Poprzednie ustawienia mogą wrócić bo zwiększony drop deto nic nie daje , jesli musisz zbierać dalej tłuszcz i bursztyn na c4 . Więc sklejaki do wywalenia jak najbardziej . Aż pomyśleć co będzie jak każdy nauczy się budować sklejaki gdzie jeden team  bedzię musiał grać przez całego wipe aby zrajdować jedną baze ze sklejaków .

Już tak jest od dłuższego czasu z tym sklejakami😄 Może i obecny drop deto mógłby zostać gdyby dropienie bursztynu nie zajmowało 10 lat - ok, średnio 5 na skałkę po uwzględnieniu również pustych w statystyce to i tak mało patrząc na ilość czasu jaką trzeba na to poświęcić i jak na mogą się różnić wartości zależnie od spędzonego czasu.

@!Dark! czy level wpływa na drop burka ze skałek na dynamit? Nie zauważyłem, żeby tak było, a w sumie jestem ciekaw, bo łatwiej się zbiera kopiąc zielone/niebieskie niż tym dynamitem xD 

• 0
  • Właściciel
3 minuty temu, LightKasaro napisał:

czy level wpływa na drop burka ze skałek na dynamit?

Nie ze względu na to, że nie wiadomo kto dynamit rzucił, także problematyczne jest zastosowanie tu jakiegoś dodatkowego mnożnika. I tu może ktoś coś dopowie, bo nie wiem aktualnie czy da się skutecznie ten problem rozwiązać.

• Like 1
  • 0
8 minut temu, LightKasaro napisał:

Już tak jest od dłuższego czasu z tym sklejakami😄 Może i obecny drop deto mógłby zostać gdyby dropienie bursztynu nie zajmowało 10 lat - ok, średnio 5 na skałkę po uwzględnieniu również pustych w statystyce to i tak mało patrząc na ilość czasu jaką trzeba na to poświęcić i jak na mogą się różnić wartości zależnie od spędzonego czasu.

@!Dark! czy level wpływa na drop burka ze skałek na dynamit? Nie zauważyłem, żeby tak było, a w sumie jestem ciekaw, bo łatwiej się zbiera kopiąc zielone/niebieskie niż tym dynamitem xD 

Teraz jest idealnie z deto mozna wysadzic wszystko tylko my mamy problem bo od 3 dni dropimy burek na jointy i jest DRAMAT raz na 3/4 skałki poleci 5/6 burka

• Like 1
  • 0
W dniu 14.04.2020 o 13:47, !Dark! napisał:

Nie ze względu na to, że nie wiadomo kto dynamit rzucił, także problematyczne jest zastosowanie tu jakiegoś dodatkowego mnożnika. I tu może ktoś coś dopowie, bo nie wiem aktualnie czy da się skutecznie ten problem rozwiązać.

W lootconfigu jest rubryka dot. ilości wariantów dropu - zmniejszenie tej wartości chyba powinno zmniejszyć losowość dropu i utrzymać go bliżej ustalonej wartości w wyższej rubryce. Jeśli mylę to i tak należy zmniejszyć to jakoś, żeby leciało zawsze powyżej tych 5-6, minimalnie te 9-10 przy takiej losowości...

Dzisiaj w pół godziny zbierania miałem 100 bursztynu, ale 60 z tego było z zbierania mining bowem wszystkiego dookoła...

• Niesamowite xd 2
  • 0
7 godzin temu, !Dark! napisał:

Zacytowana odpowiedź dotyczyła pytania o dodatkowy drop za lvl, a nie standardowy mnożnik.

Wątpię czy lvl na cokolwiek wpłynie, dalej będzie to tragiczny drop, bo dla wartości typu 5-6 to średnio 20% bonusu jakie osiągają gracze będzie prawie niczym, a lvl nie nabija się też za to...

4 minuty temu, Staalinowsky napisał:

Minęło już ponad 2 tygodnie, widzicie co się dzieje, ludzie budują bazy na 100+ c4 drop może i jest teraz zwiększony ale jest to bezsens. Proponowałbym właśnie wrócić do poprzednich ustawień dropu jak i zakazać jednak budowania sklejanych ścianek ;) Osoby z s8 lepiej żeby się nie oddzywały skoro tam patrzą na drop x15 a niektóre osoby grają jeszcze na takich mniejszych jak s1 lub s5 :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy są cały czas za tym.

Popieram to rozwiązanie, bo już wcześniej bursztyn był problemem, ale jednak łatwiej nazbierać bursztynu na 60 c4 przy dropie obecnym niż na 100+ z malutkim zwiększeniem go za poziom, który i tak nie leci za zbieranie go... No i mniej maszynek będzie, bo mniej żelaza na postawienie bazy trzeba będzie.

• 0
2 godziny temu, LightKasaro napisał:

Wątpię czy lvl na cokolwiek wpłynie, dalej będzie to tragiczny drop, bo dla wartości typu 5-6 to średnio 20% bonusu jakie osiągają gracze będzie prawie niczym, a lvl nie nabija się też za to...

Popieram to rozwiązanie, bo już wcześniej bursztyn był problemem, ale jednak łatwiej nazbierać bursztynu na 60 c4 przy dropie obecnym niż na 100+ z malutkim zwiększeniem go za poziom, który i tak nie leci za zbieranie go... No i mniej maszynek będzie, bo mniej żelaza na postawienie bazy trzeba będzie.

Wipe temu dropili burek ludzie z 30+lvl i dropiłem z 15 lvl i niczym sie nie rózniło burek to jest tragedia na wiekszego mejna to jest 2-3 dni dropienia samego burka.... leci go po 5/6 z losowoscia co 4/5 skałki   Zmiana na np min 10 z ta losowoscia moze byc odpowiednia

• Like 2
  • 0

Ja byłbym za tym żeby sklejaki zostały zabronione i przywrócony został stary limit budowy. Z obecnymi ustawieniami ciężko jest zbudować jakąś większą baze, która ma sens ponieważ zawsze limit kończy się za szybko. Dodatkowo dużo ludzi narzeka na sklejaki, że mniejszymi grupami ludźmi nie jest się w stanie zrajdować takiego maina. Skoro był testowy wipe ze zwiększonym dropem deto i zmniejszonym limitem budowy proponowałbym testowy wipe ze starym limitem budowy i zakazem budowania sklejek ;)

• Like 2
  • 0
W dniu 20.04.2020 o 16:32, TomaszWywrota napisał:

Wszystko to co było na testowym wipie + buff dropienia burka i jest ideolo ❤️

Deto - tak, przy tylu osobach na serwerze o deto na hangarach bardzo ciężko.

Co do bursztynu moja propozycja jest o zwiększenie ogólnego dropu ze skałek na dynamit, a zmniejszenie z pozostałych elementów do 5, bo jak leci po 18 to bardziej opłaca się z siekierą latać na bambiku po burek niż z dynamitem...

• Like 1
  • 0
2 godziny temu, LightKasaro napisał:

Deto - tak, przy tylu osobach na serwerze o deto na hangarach bardzo ciężko.

Co do bursztynu moja propozycja jest o zwiększenie ogólnego dropu ze skałek na dynamit, a zmniejszenie z pozostałych elementów do 5, bo jak leci po 18 to bardziej opłaca się z siekierą latać na bambiku po burek niż z dynamitem...

Moim zdaniem nadropienie deto hangar/yeti/meteor/ jest łatwiejsze niz burek zeby je składac 

Z drewna dostajesz nawet 18  i wystarczy zbic je siekiera..........zeby wysadzic skałke musisz zrobic dynamit który tez zabiera kolorki (blue)  i tłuszcz  dostajesz 5 burka z szansa podobna do drewna XD :/

• 0

NIe ma sensu spamować i wylewać wszystkiego :D
Ja to podsumuje krótko xD
- Drop burka może zostać ale jeżeli będzie drop z każdej skałki
- Sklejaki mogą zostać przy ograniczonym limicie budowy ;D
- Za lvl dropka fajnie by było gdyby ten co wygra na next wipa miał lepszy drop ze skałek , tłuszczu. Nie mówię o nie wiadomo jakim ale żeby było wiadomo ze nie nabija tego lvl na darmo.
- Również poruszę temat jeden nie wiem czy on jest do wykonania, ale żeby też exp był nabijany przez wysadzenie skałek

• 0
1 minutę temu, Pikushw napisał:

- Za lvl dropka fajnie by było gdyby ten co wygra na next wipa miał lepszy drop ze skałek , tłuszczu. Nie mówię o nie wiadomo jakim ale żeby było wiadomo ze nie nabija tego lvl na darmo.
- Również poruszę temat jeden nie wiem czy on jest do wykonania, ale żeby też exp był nabijany przez wysadzenie skałek

To ja do tej listy dodam więcej exp za dziki, żeby ludzie zbierający tłuszcz cały wipe nie byli traktowani gorzej przez system 😄 

• 0
W dniu 22.04.2020 o 20:29, Pikushw napisał:

tak trochę skomentuję także Twoją wypowiedź,

drop burka to powinien być na poziomie 80% żeby ze skałki wylatywał i to najlepiej zakres 8-16 burka

sklejaki moim zdaniem powinny być zabronione a zamiast tego zwiekszyc wlasnie limit budowy 

i ostatnie co bym chciał jeszcze tutaj dodać to to aby powrócił stary plugin lvlowania tam co był jeszcze ten caly wampiryzm itd. 

• Like 1
  • 0
3 minuty temu, Staalinowsky napisał:

i ostatnie co bym chciał jeszcze tutaj dodać to to aby powrócił stary plugin lvlowania tam co był jeszcze ten caly wampiryzm itd. 

Z tego co mi wiadomo to wyleciał właśnie przez to, że dawał czasami za dużą przewagę na s5, szczególnie takim co grali ze mną w ekipie i przez nich 2 razy osłabiono expa za kille :D 

• 0
1 minutę temu, LightKasaro napisał:

Z tego co mi wiadomo to wyleciał właśnie przez to, że dawał czasami za dużą przewagę na s5, szczególnie takim co grali ze mną w ekipie i przez nich 2 razy osłabiono expa za kille :D 

Wiesz no, jego zawsze można jakoś poprawić albo właśnie wampiryzm usunąć a reszte zostawić. Co prawda spędziłem sporo sporo godzin na serwerowni i nie było z tym problemów, a jednak każdy dążył do tego lvl'a by dostać podwójny skok bodajże :D  A to już nie było łatwe wyzwanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...