Skocz do zawartości

Propozycja zmian miejscówek na nowej mapie.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Akio,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie,

Mam propozycje zmienienia kilku (przynajmniej dwóch) miejscówek na nowej mapie hw69.

Mianowicie do tej pory nie było tak, że wipe'a wygrywa najlepsza ekipa na serwerze tylko miejscówki.

Mianowicie na pewno do zmiany jest najlepsza miejscówka na mapie (nie do zrajdowania na ON) wysoki podwieszak na zielonym biomie (Nowym), Podwieszak jest BARDZO wysoko umiejscowiony i dodatkowo schowany.. oczywiście niby na 4 totemy (cała miejscówka) ale to i tak nie zmienia faktu, że tego nie da się zrajdować z takim dropem na owym serwerze.. 

Drugą miejscówką jest wnęka obok tego podwieszaka tzn. wnęka z podwieszakiem w środku na wysokość 5-6 ścianek. Żeby do samego podwieszaka dojść trzeba wypikać 9betonów na full limicie budowy.. Co nam daje ~45c4 (bez zamurowania). Co do tej miejscówki nie jestem pewny czy jest za dobra ale warto zwrócić na to uwagę. Wspomnę tylko, że ją da się zrajdować, nie jak tego podwieszaka.

Pozdrawiam :)

• Like 7
  • Bardzo słabe 7
  • !Dark! promuje ten temat

podwieszak nie do zrajdowanie xdddd jest jak nie umiecie go pikac to jest nie do zrajdowania trzeba bylo go pikac od drugiej sstorny to bylo by latwiej ekipa PANDY go jakos zrajdowala na online od tej drugiej strony i jest odcinek jak nie umiecie pikac to nie podchodzcie i nie pikajcie robicie ekipe masowke i jeszcze placzecie. Grajcie jak chlopy i nie placzcie ze nie da sie spikac wszystko sie da spikac tylko wystarczy pomyslec :))

• Like 1
  • Haha 1

Masówkę? To was było 6+, a nas 5 xDD. Zwróć uwagę, że dopiero po tym rajdzie zaczeliście budować odro po drugiej stronie. Gdybyście umieli lepiej budować to byśmy nawet tego odro nie wypikali łaki :). Jedyny wipe gdzie przetrwaliście bo miejscówka was boostuje, prawda jest taka, że jakbyście mieli gdzieś indziej niż na najlepszej miejscówce to byście  skończyli pierwszego dnia wipe :)

Edytowane przez Schizus
  • Bardzo słabe 1

Ogólnie miejscówki są okej tylko jest ich po prostu za dużo i są zbyt głębokie.

Powoduje to, że nie ma większej rywalizacji bo jak nie zajmiesz jednej to masz drugą, a i tak dużo dobrych wnęk pozostaje wolnych.

Kolejna kwestia to, że są zbyt głębokie jak na aktualny drop serwera. Ciężko wysadzić wnękę żeby wyjść na 0, nie mówiąc już o tym żeby się opłacało, a mówimy tu tylko o jednym rajdzie.

Moim zdaniem powinna zmniejszyć się ilość wnęk na mapie (np. ta na pustyni między piramidami, a spawnem. Nie widziałem żeby ktokolwiek się tam zbudował,

a miejscówka sama w sobie nie jest najgorsza jeśli chodzi o głębokość.)

Proponuje pomniejszyć nowe wnęki i generalnie żeby na mapie były max 2 wnęki, które równo ze skałą można zabudować na max 80 C4, kilka "średnich" na 50-70 C4, a reszta poniżej 50.

• Zmieszany 1

was 5 ahahah wez chlopie przestan gra was w chuj i taka prawda. to odro bylo wybudowane w pierwszy dzien wipe m i nikomu nie chcsailo sie go konczyc a to ze nie da sie spikac to jest gowno prawda to ze wy nie umicie to nie oznacza ze sie nie da panda jakos spikal dal rade wystarczy pomyslec pozdro i juz nie placz dropku a jak nie pasuje to na jano tam wasz poziom tam robila administracja wszystko co chcieliscie a tutaj tak nie jest 

• Dzięki 1
  • Rozwiązanie

Wystarczy zwiększyć drop wtedy wszystkie wnęce będą adekwatne co do zasobów C4 które można wykorzystać na wipe.  Wystarczy, że zrajdujesz bazę na 80 C4 i ktoś nie będzie miał w niej itemków (przykład moderatora matheo który również nie trzyma itemów w mainie tak samo jak Ukasz4321.) i już ciężej będzie wysadzić kolejną wnęcę. Oczywiście będzie to możliwe ale w niedzielny wieczór już mało kto jest na serwerze i większość osób nie trzyma itemów w głownych bazach co kompletnie zaprzecza sensu tej gry. Pozdrawiam :)

• Like 1
  • Trollujesz czy tak na serio? 2
30 minut temu, szopen20 napisał:

Oczywiście,że da się zraidować tego podwieszaka i to na max 40 c4. Ale ta wnęka obok z podwieszakiem w środku jest nie do wyjebania na online chyba ze w przewadze 10 osób. NIeudaczniki nieudacznikami pozostaną 

Mam nadzieję, że tu mowa o was? 

20 minut temu, Akio napisał:

Wystarczy zwiększyć drop wtedy wszystkie wnęce będą adekwatne co do zasobów C4 które można wykorzystać na wipe.  Wystarczy, że zrajdujesz bazę na 80 C4 i ktoś nie będzie miał w niej itemków (przykład moderatora matheo który również nie trzyma itemów w mainie tak samo jak Ukasz4321.) i już ciężej będzie wysadzić kolejną wnęcę. Oczywiście będzie to możliwe ale w niedzielny wieczór już mało kto jest na serwerze i większość osób nie trzyma itemów w głownych bazach co kompletnie zaprzecza sensu tej gry. Pozdrawiam :)

Brzmi okej, tylko czy ludzie którzy tam grali nie przestaną grać? Oczywiście, że przestaną.. bo nie będą mieli bazy w drugi dzień.. Wnęka obok nie jest lepsza niż ten podwieszak, ale też jest do znerfienia. 

• Bardzo słabe 1
2 godziny temu, dzejkoob napisał:

Dcki _ barca gra was 20 i robicie sobie propozycje tylko pod siebie więc jestem na nie!!! 

Jakoś ncki spikali ta miejscówkę a że wy jesteście botami którzy grają w 20 to nie moja wina 

Botami? Chętnie wyskoczymy 5v5 skoro tak twierdzisz. Gra nas 20? Dark może sprawdzić czas spędzonych osób, aktualnie gra nas najmniej bo aż 6.. Tylko zobacz, że oprócz bunkra nikt tego nie zrajdował bo raz, że ciężko jest to wypikać. Dwa, że jak się uda to trzeba bardzo dużo c4 co się wiąże z większa ilością osób. Co nas zmusza znów do grania w 20-25 osób, ale jeśli chcesz wrócić do tych czasów to nie ma sprawy. Tylko wyobraź sobie co będzie jak my ten łuk zajmiemy i go zbudujemy jak należy?? Znów pojawi się taki temat, że miejscówka do znerfienia.. Na razie dajecie negatywne odpowiedzi z farmazonami bo wy go zajmujecie.. Gdzie tu sens? 

2 godziny temu, Tomson123 napisał:

Darek nie wiem jak ty ale moim zdaniem zgadzanie się pod nich jest zła opcja przednich upadł Jano bo robili propozycje pod siebie ale jak uważasz 

Jak pod nas? Ta propozycja nas jakoś wyróżnia? Jak mógł JanoHurt upaść przez nas? Nie było tam takich miejscówek jak tutaj. a tu jeszcze jest mniejszy drop :) Słucham jaki jest powód twoje twierdzenia, że przez nas upadł serwer? Chętnie wysłucham twoich argumentów. Z czystej ciekawości w jakiej ekipie grasz? Bo uważam, że bez sensu robić wojnę miedzy dwoma ekipami ( nie licząc szopena bo się uważa za boga, ale niestety to mu się śni).. Liczę, że jeszcze jakieś inne ekipy/graczę się wypowiedzą na ten temat. Będzie bardziej obiektywnie ;))

Pozdrawiam 

EDIT: Dodam, że słabe są te łapki w dół od jednej ekipy (i pewnie wlecą multikonta) dlatego proszę o ekipę red o nie wypowiadanie się (chyba, że Ukasz coś zębami nabazgra). Czekamy na opinie innych osób/ekip.  

Edytowane przez Schizus

dobra produkujesz sie tutaj juz od wczoraj nie wiem po co nikomu to nie przeszkadza mowisz ze gracie w 6 w niedziele gadalees ze wbijacie 20 25 od next wipe to po co placzesz a jezeli zmusza cie was to do grania w 20/25 to dark zrobi limit osob w ekipie i bedzie w dupie i po sprawie a to z tymi like w dol z jednej ekipy osoby daly ale powiem ci ze serduszka pod twoja wypowiedzia daly tylko osoby z twojej ekipy wiec prosze cie skoncz juz ta dyskusje i po sprawie dzieki:)

Edytowane przez boniek21651
  • Like 1
15 godzin temu, Akio napisał:

Czy ja wiem , wy grając w 10+ os na luzie nadropicie na te  wszystkie mainy , fakt ze troszke za duze ale dla mnie jest to spoko opcja tylko ze jak my zawsze was pikamy to zawsze nic tam nie ma :) 

Cóż że będe miał c4 na te rajdy jak i tak wysadze ci tą baze na wylot i jak zawsze nic w niej nie bedzie. Jaki jest sesns tak grać? Zostajesz zrajdowany to kończysz grę i widzimy się za tydzień a nie trzymasz itemki w klitce. To że nie potrafisz zebrać dobrej ekipy na serwer to też nie moja wina. Tu nie chodzi o fakt posiadania C4, chodzi o to że nikt nie trzyma itemów w mainie na serwerze z TP.  I kiedy ty ostatnio podszedłeś do nas na online lub jak ktoś jest na serwerze i sukcesywnie udało ci się wysadzić xD? Śnisz?

Edytowane przez Akio
1 minutę temu, Akio napisał:

Cóż że będe miał c4 na te rajdy jak i tak wysadze ci tą baze na wylot i jak zawsze nic w niej nie bedzie. Jaki jest sesns tak grać? Zostajesz zrajdowany to kończysz grę i widzimy się za tydzień a nie trzymasz itemki w klitce. To że nie potrafisz zebrać dobrej ekipy na serwer to też nie moja wina. Tu nie chodzi o fakt posiadania C4, chodzi o to że nikt nie trzyma itemów w mainie na serwerze z TP. 

Co zrobisz innego czasem sa czasem nie nic z tym nie zrobisz , Powiedz mi lepiej co w tym trudnego Spikać baze w 10+  ?

Czasem? Ich nigdy tam nie było. Już od dawna nie rajdowałem w minimum 11 osób bo taka ilość osób nie jest potrzebna, po prostu nie ma konkurencji na serwerze i to tyle. Skoro nawet moderator @ Matheo0192  traci bazę na online gdzie rajdujemy w 10 vs 10 i tak nie trzyma w niej itemów.  Sprawia wam to przyjemność chowanie C4 w klitce by sobie w poniedziałek porajdować puste bazeczki? Gdzie wy widzicie sens tej gry?

49 minut temu, Akio napisał:

Czasem? Ich nigdy tam nie było. Już od dawna nie rajdowałem w minimum 11 osób bo taka ilość osób nie jest potrzebna, po prostu nie ma konkurencji na serwerze i to tyle. Skoro nawet moderator @ Matheo0192  traci bazę na online gdzie rajdujemy w 10 vs 10 i tak nie trzyma w niej itemów.  Sprawia wam to przyjemność chowanie C4 w klitce by sobie w poniedziałek porajdować puste bazeczki? Gdzie wy widzicie sens tej gry?

Akio dobrze napisał moderator o nicku @Matheo0192 powinien zostać zdegradowany za szerzenie k*restwa, mianowicie chodzi o chowanie itemów w klitach. Jaki on przykład daje młodym, jeszcze nie obeznanym w gierce graczom, którzy potencjalnie biorą z niego przykład. Myślę, że to może również źle wplynąć na losy owych młodych graczy w życiu realnym, którzy będą bali się wyjść z domu z banknotem 50 zł, bo ktoś może ich zabić i przejąć cenne itemy.

Edytowane przez szopen20
  • Like 2
  • Trollujesz czy tak na serio? 1
W dniu 7.02.2023 o 15:51, exotic napisał:

W skrócie podwieszaka obniżyć, a we wnęce usunąć podwieszaka i zostawić samą wnękę? 

Jak coś to było tylko pytanie, a nie deklaracja że coś zmienię, tak tylko sprostuję xd 

Kontynuujcie dyskusję na ten temat, bo chętnie poznam(y) zdanie większej ilości graczy, tylko w miarę kulturalnie :D

• Like 3
2 godziny temu, szopen20 napisał:

@ Ukasz4321  was na totemie było 13 czemu sie nie zbierzecie i nie wyjebiecie tego magazynu jak nas średnio gra 4, a reszta wchodzi na raidy

macie te 86 deto w podwieszaku wystarczy do 120 c4 dobić i raidowac maina, może role się kiedyś odwrócą i wy zaczniecie dominować. XD

Tylko przypomnę ze ze w wtorek/poniedziałek były kity i każdy odebrał i pikał ;