Wygnaniec
Użytkownik-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
10
Treść opublikowana przez Wygnaniec
-
[Propozycja S1] Wydłużenie blokady raidblock po wipe o 1h
Wygnaniec odpowiedział(a) na Yakuz temat w Propozycje zmian
Słaby pomysł, 2h to i tak dużo czasu żeby wszystko ogarnąć. Skończy się na tym, że po 3h ludzie będą mieli zabudowane całe mainy lub w przypadku podwieszaka wszystkie pułki zabudowane, a mniejszych baz brak. Jeśli serwer byłby bez teleportów to spoko mogą być 3h, ale z TP 2h wystarczą. -
ZWIĘKSZENIE CZASU/ZASIĘGU BLOKADY BUDOWANIA PO WYBUCHU C4
Wygnaniec opublikował(a) temat w Propozycje zmian
Proponuję zwiększenie blokady czasowej oraz zwiększenie zasięgu blokady budowania po wybuchu C4. Aktualnie po wybuchu C4 można już budować w odległości 6 małych betonów od miejsca wybuchu C4, a w samym miejscu gdzie wybuchła C4 można budować po 20 sekundach. Dlaczego bym to zmienił ? Podczas rajdów, broniący musieliby się bardziej wysilić. Musieliby pokonać przeciwnika, aby zamurować swoją bazę. Aktualnie niektórzy biegają tylko z młotkiem bez "niesławki" i murują co mija się z celem w grze survivalowej. Rozwiązanie: Zwiększenie czasu blokady murowania do 30 sekund po wybuchu C4 oraz zwiększenie zasięgu np do połowy kubika lub na cały. -
Myślę, ze dodanie ruletki z możliwością zakupienia losów mija się z celem i do końca uczyniłoby serwerownie P2W. Konkretnie chodzi mi o serwer S1. Rangi EVIP/SVIP/VIP i tak posiadają już dużo C4/deto w samym kicie (przy braku ruletek jest to ok). Dodanie do tego ruletek pozbawiłoby serwer sens gry. Jeśli już chcecie dodać ruletkę to moim zdaniem bez możliwości kupna losów, a same losy zdobywałoby się poprzez zdobywanie jakiegoś itemu na serwerze. Np na janohurcie dodano dolarki (zdobywało się je z hangarów), które można było wymienić w workbenchu na rangę i tu mogłoby wyglądać to podobnie. Dany item można byłoby zdobyć na "eventach" typu buda/meteor/albinosy albo dodać coś nowego ciekawego. Jeśli chodzi o item to pewnie rubin odpada bo jest już używany w innym "evencie", ale np nieużywany "yeti horn".
-
S1 ledwo wróciło do życia, a ty już chcesz robić drugi serwer X5, bez sensu dzielić ludzi na dwa serwery, lepiej zapełnić porządnie jeden. Moim zdaniem można by zrobić drugą mapę, dużo bardziej przypominającą standardowy diemensland i po prostu rotować mapami czyli jeden tydzień jedna mapa, za tydzień druga i tak co tydzień zmieniać mapy. Myślę ze to fajny pomysł który urozmaicił by rozgrywkę i zadowolił wszystkich, fanów nowej mapy jak i tej tradycyjnej oraz nie byłoby takiej monotonii na serwerze jeśli chodzi o miejscówki 😁
-
Propozycja zmian miejscówek na nowej mapie.
Wygnaniec odpowiedział(a) na Schizus temat w Propozycje zmian
Ogólnie miejscówki są okej tylko jest ich po prostu za dużo i są zbyt głębokie. Powoduje to, że nie ma większej rywalizacji bo jak nie zajmiesz jednej to masz drugą, a i tak dużo dobrych wnęk pozostaje wolnych. Kolejna kwestia to, że są zbyt głębokie jak na aktualny drop serwera. Ciężko wysadzić wnękę żeby wyjść na 0, nie mówiąc już o tym żeby się opłacało, a mówimy tu tylko o jednym rajdzie. Moim zdaniem powinna zmniejszyć się ilość wnęk na mapie (np. ta na pustyni między piramidami, a spawnem. Nie widziałem żeby ktokolwiek się tam zbudował, a miejscówka sama w sobie nie jest najgorsza jeśli chodzi o głębokość.) Proponuje pomniejszyć nowe wnęki i generalnie żeby na mapie były max 2 wnęki, które równo ze skałą można zabudować na max 80 C4, kilka "średnich" na 50-70 C4, a reszta poniżej 50. -
Propozycja udoskonalenia eventu z rubinami
Wygnaniec odpowiedział(a) na Wygnaniec temat w Propozycje zmian
W takim razie podtrzymuje, że takie rozwiązanie byłoby dobre. Jeśli chodzi o teleportację z rubinami to dalej podtrzymuje, że byłoby to tylko niepotrzebne utrudnienie. Chyba że dodano by do meteoru oraz budy dużą szansę na drop silnika do auta. Wtedy gracze, którzy przejmą budę/meteor mogliby przetransportować rubin do świątyni. Generalnie na serwerze nie jest aż tak łatwo o zdobycie itemów na pojazd, a co dopiero gracze którzy grają w 1-2 osoby. -
Propozycja udoskonalenia eventu z rubinami
Jeśli to możliwe to zrobiłbym drop rubinów zależny od liczby graczy: a) powyżej 70 osób na serwerze - drop 3 rubinów b) od 50-69 osób na serwerze - drop 2 rubinów c) od 20-49 osób - drop 1 rubinu d) poniżej 20 osób - 50% szans na drop 1 rubinu Przy takim rozwiązaniu nie wprowadzałbym limitu zwiększonego dropu do dwóch dni wipe. Jeśli zdarzy się tak że w poniedziałek nadal będzie grało 50+ osób to niech leci więcej, w tym wszystkim chodzi o to żeby ktoś nie wygrywał eventu bo zbiera rubiny przy pustym serwerze 😃 Co do braku teleportacji z rubinami wolałbym, aby tego nie wprowadzać ze względu na to, że to nie wpłynie zbytnio na to kto zdobędzie te rubiny podczas eventu, a tylko utrudni graczom transport tych rubinów + dodatkowo ktoś może je stracić w drodze do świątyni, aby je dodać do rankingu. W 95% zdobycie meteoru wygląda tak, że gracze mają bardzo blisko niego bazy i po zebraniu od razu tam wbiegają, z deto/C4 wytepają, a rubin odbiorą kiedy w pobliżu zrobi się "spokojnie". Nie chce już zakładać kolejnego tematu, ale fajnie byłoby zrobić szybkie przepalanie. Wiem że to survival, ale jednak jak na serwer z dropem X5 jest to uciążliwe i tylko przeszkadza + wydaje mi się że może negatywnie wpływać na działanie serwera, ze względu na to że większe ekipy muszą postawić po kilka-kilkanaście pieców, aby wszystko przepalić w dość krótkim czasie. Na serwer X3 może być okej, ale jednak na X5 przydałoby się przywrócić szybkie przepalanie chociażby, benzyną w piecu hutniczym. Myślę, że nikt z graczy by się nie obraził 😅 -
Proponuję edytować event z rubinami. Moim zdaniem jest to fajny element rywalizacji na serwerze, ale ma swój mankament w postaci tego, że nie wygrywa go najlepsza ekipa, tylko ta która najdłużej gra na serwerze. Przykładowo ostatnio w piątek/sobotę w dzień na serwerze było +/- 70 osób. Przejęcie meteoru/budy przy takiej liczbie graczy nie jest łatwe, a leci z tego 1 rubin czyli tyle samo ile np. w czwartek o godzinie 4:00 w nocy kiedy ktoś może być sam na serwerze i z łatwością, bez trudu przejmować sobie takowe eventy. Rozwiązaniem mogłoby być: a) rubiny lecą z eventów tylko przy minimalnej ilości graczy np. jeśli na serwerze jest minimum 30 osób wtedy z eventów leci rubin, jeśli jest mniej osób rubin nie leci. b) więcej graczy na serwerze = więcej rubinów, przykładowo 10 graczy na serwerze - z eventu leci 1 rubin, 60 graczy na serwerze - z eventu leci 6 rubinów c) ustalić datę zakończenia eventu na konkretny dzień i godzinę w niedzielę/poniedziałek - przykładowo mogłaby to być godzina 20:00 w niedzielę (do ustalenia) Moim zdaniem najlepszą opcją byłaby opcja a) ale to już zależy od administracji + myślę że przy zastosowaniu jakiegoś rozwiązania można by testowo zwiększyć nagrodę do 1x SVIP lub 2x VIP
-
Brak respienia się jakichkolwiek surowców na nowym biomie. (na serwerze s1, nie wiem jak na innych) Propozycja: dodanie respu albinosów na nowym biomie
-
s1 [Przyjęte][Propozycja] Cooldown na zmianę koloru klanu
Moze tak byc. Wg mnie nie bedzie z tym problemu. -
Najlepiej, aby wcale nie mozna bylo uzywac komend klanowych podczas raid mode. Wtedy unikniemy wszelkich kombinacji. -
Myślę ze pomysł jest okej, ale wg mnie można by iść krok dalej i całkowicie zablokować plugin od klanów podczas raid mode, aby np. nie można było usunąć obecnego klanu i ustawić nowego z podobną nazwą do przeciwnika. -
Wygnaniec opublikował(a) temat w Propozycje zmian
Proponuje, aby zmiana koloru clanu byla ograniczona czasowo. Czyli po dokonaniu zmiany koloru, nastepna mozna byloby zrobic po np 15 minutach. Ma to na celu uniemozliwienie innym ekipa ustawianie takiego samego koloru klanu w celu zmylenia przeciwnika. Ostatnio podczas naszego rajdu ekipa bgr non stop zmieniala kolor klanu na taki sam jak nasz... -
Zgłaszam się nick: Pistacjowy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.