Jeśli to możliwe to zrobiłbym drop rubinów zależny od liczby graczy:
a) powyżej 70 osób na serwerze - drop 3 rubinów
b) od 50-69 osób na serwerze - drop 2 rubinów
c) od 20-49 osób - drop 1 rubinu
d) poniżej 20 osób - 50% szans na drop 1 rubinu
Przy takim rozwiązaniu nie wprowadzałbym limitu zwiększonego dropu do dwóch dni wipe.
Jeśli zdarzy się tak że w poniedziałek nadal będzie grało 50+ osób to niech leci więcej, w tym wszystkim chodzi o to żeby ktoś nie wygrywał eventu bo zbiera rubiny przy pustym serwerze 😃
Co do braku teleportacji z rubinami wolałbym, aby tego nie wprowadzać ze względu na to, że to nie wpłynie zbytnio na to kto zdobędzie te rubiny podczas eventu, a tylko utrudni graczom transport tych rubinów + dodatkowo ktoś może je stracić w drodze do świątyni, aby je dodać do rankingu.
W 95% zdobycie meteoru wygląda tak, że gracze mają bardzo blisko niego bazy i po zebraniu od razu tam wbiegają, z deto/C4 wytepają, a rubin odbiorą kiedy w pobliżu zrobi się "spokojnie".
Nie chce już zakładać kolejnego tematu, ale fajnie byłoby zrobić szybkie przepalanie. Wiem że to survival, ale jednak jak na serwer z dropem X5 jest to uciążliwe i tylko przeszkadza + wydaje mi się że może negatywnie wpływać na działanie serwera, ze względu na to że większe ekipy muszą postawić po kilka-kilkanaście pieców, aby wszystko przepalić w dość krótkim czasie. Na serwer X3 może być okej, ale jednak na X5 przydałoby się przywrócić szybkie przepalanie chociażby, benzyną w piecu hutniczym. Myślę, że nikt z graczy by się nie obraził 😅