Skocz do zawartości

Czym zajmuję się moderator na serwerach hw?

djcrite

Rekomendowane odpowiedzi

@Cezary. a to chyba moderatorzy oprócz dawania banów nic nie robią, nie spotkałem się z niczym innym. Niby są jakieś eventy ale nikt się na nie nie zapisuje, bo chyba nikt na serwerze o nich nie wie. Ale oprócz tego to nie wiem co moderatorzy robią, dlatego piszę na forum. Liczę raczej, że ktoś z wyższą rangą odpowie mi na to pytanie. ;)

Drogi użytkowniku moderator zajmuje się agresywnym graczami na serwerach organizacja eventow i wyjaśnianie innych spraw na serwerze  my jako mody robimy dużo  powiem tak zajmij się gra niż modami co robią A czego nie robią na serwerach                                                                                                                                A co do eventow nikt się nie zapisuje bo albo nie czytają forum fanpage lub nie czytają wiadomości na serwerach nie raz pisałem że odbędą się takie i takie event  mam nadzieję że pomogłem  

Dziękuje za odpowiedź. Grą zajmuje się już kilka, nawet kilkanaście wipe'ów i niestety ale na s6 nie było jak gram żadnego eventu na serwerze - praktycznie mało graczy wchodzi na forum bo to odeszło już do lamusa. ;) Proponowałbym jakiś event na początku wipe'a żeby umilić grę, a może ściągneło by to więcej graczy. @HabaBaba, może odpowiesz mi jak można zostać moderatorem? ;) 

• Kierownik Hurtworld

Dj na serwerze s6 gdy HELPER (nie Mod) zorganizować miał zamiar event - jego arena została zniszczona po jednej nocy. (pare wipeów temu) Chcecie zabawy, a nie dajecie szansy na to by takowa powstała.

Moderatorzy prowadzą i koordynują pracę Helperów (+ ich rekrutacja).

Pomagają na cp rozwiązywać problemy graczy.

Pilnują porządków na serwerze.

Odpowiadają na masę pytań - niejednokrotnie grając jednocześnie.

Haba dodatkowo ma rangę Koordynatora YT. (przyjmuje i rekrutuje)

Porządek na forum - Moderator też w tym pomaga.

Fanpage  - też nie pisze się sam.

Sprawdzanie/wykrywanie cheatów.

Jeszcze kilka spraw by się znalazło.

Moderatorzy i Helperzy to osoby które całkowicie za darmo, poświęcają swój wolny czas by zajmować się patologią na serwerach.

W podzięce dostają obelgi i niejednokrotnie są poniżani.

Organizacja eventu to nie jest łatwa sprawa a gracze w tym nie pomagają.

Niejednokrotnie z 5 godzinnej gry (bo też grają) robi się 2 bo reszta to wieczne problemy na cp i serwerach.

Moderatora nie dostaje się od razu. Trzeba przejść przez Helpera. Ale na 100% obsady zostaje 20% bo reszta odchodzi mówiąc: jest ciężko a to tylko INTERNETY.

Pozdrawiam.

Oo @eN. odpowiedź adekwatna do rangi, nie to co niektórzy. ;) Hmm, ciekawe kto to zniszczył...:D Wiesz to jest x1000 i tam nawet bambik może sobie wysadzić taka arenke. :D Jeśli chodzi o organizacje eventów to jestem chętny do pomocy o ile będę na serwerze lub będę miał czas, kwestia dogadania się. Daje pomysł, że można zorganizować taki event np. w 1 dzień wipe'a,  ponieważ byłoby dużo chętnych- jak to po wipie zawsze gra więcej osób i nie żaden event z rejestracja na forum czy tsie, bardzo mała garstka graczy wchodzi na forum i je całe czyta, raczej powinno odbywać się to na serwerze, np. wchodzi osoba odpowiedzialna za to o 16:00 i piszę, że o godzinie 18:00 odbędzie się event przypominając co jakiś o nim na czacie ;)

• Kierownik Hurtworld

Jeżeli bierzesz to na klatę można Ci pomóc.  Ale obecnie Habcio jest niedyspozycyjny. A ja w związku z moim Krzykaczem nie mam regularnych godzin wejscia. Pisz pomysł.  Dopracuj. Pomożemy o ile czas pozwoli. Pamiętaj Helperzy i Moderatorzy się uczą  ( prócz mnie ale mam też  inne obowiązki) wiec musi dać cie pogodzić czas z dwóch stron.

• !Dark! zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...