Skocz do zawartości
  • 0

§3 - zmiana kary

EzBanWidzowie

Pytanie

§3. Naśladowanie zachowań cheatów (tłumaczenie się w ten sposób, wprowadzanie w błąd próbując wymusić sprawdzenie) także może podlegać karze

Wydaję mi się że powinno to być stosowane w granicach rozsądku, jeśli nie ma żadnych zgłoszeń czy podstaw żeby podejrzewać że ktoś faktycznie cheatuje to za napisanie na czacie ban na 30-90 dni to trochę gruba przesada. Nikt kto wie o tym podpunkcie i jego faktycznych konsekwencjach nie napisze tego, a 30-90 dni za niewiedze to trochę słabo ;/

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Muuurio napisał:

Wchodząc na serwery akceptujesz regulamin, to że go ktoś nie przeczytał to już jego problem.

Nie każdy gracz będzie patrzeć celowo w regulamin, żeby sprawdzić czy nie ma jakichś idiotycznych zasad. Szczególnie, że wszystkie serwery mają podobne zasady i gracz naturalnie nie odczuwa takiej potrzeby, bo wie co mu wolno, a czego nie. Natomiast tutaj mamy doczynienia z wyjątkiem, który jest też wykorzystywany do żartów na niczego nieświadomych kolegach, a samo napisanie nie świadczy o posiadaniu danego oprogramowania.

Moja sugestia to ban 14 dni za takie coś maksymalnie :)

1 godzinę temu, LightKasaro napisał:

Natomiast tutaj mamy doczynienia z wyjątkiem, który jest też wykorzystywany do żartów na niczego nieświadomych kolegach, a samo napisanie nie świadczy o posiadaniu danego oprogramowania.

Moja sugestia to ban 14 dni za takie coś maksymalnie :)

Co do czasu banowania, jestem za. Często te "Żarty nikogo nie bawiące" są zgłaszane przez innych graczy na cp, co prowadzi do sprawdzania, tracenie czasu na to, że ktoś był czysty *albo i nie*, czy naprawdę aż tak was śmieszy jak ktoś napisze, że posiada cheaty? Dodaje to komuś jakoś samooceny? Czy jak? Bo ja np. tego nie rozumiem, nawet aby się komuś "odgryźć" nie użyłem nigdy takiego sformułowania.

1 godzinę temu, LightKasaro napisał:

Nie każdy gracz będzie patrzeć celowo w regulamin

Przeczytanie regulaminu serwera to nie jest taka czasochłonna czynność, bo nie zawiera on 21349punktów jak w niektórych sytuacjach, jest czytelny, a punkty są streszczone jak najbardziej, jednak nie można ich, aż tak skracać, bo potem ktoś z iq 3, powie ci, że "NO PRZECIEŻ NIE MA TEGO DOSŁOWNIE W REGULAMINIE NAPISANE, WIĘC NIE MOŻESZ MNIE ZBANOWAĆ." Może to śmieszne, ale są takie przypadki.  

49 minut temu, ImxAdy napisał:

Co do czasu banowania, jestem za. Często te "Żarty nikogo nie bawiące" są zgłaszane przez innych graczy na cp, co prowadzi do sprawdzania, tracenie czasu na to, że ktoś był czysty *albo i nie*, czy naprawdę aż tak was śmieszy jak ktoś napisze, że posiada cheaty? Dodaje to komuś jakoś samooceny? Czy jak? Bo ja np. tego nie rozumiem, nawet aby się komuś "odgryźć" nie użyłem nigdy takiego sformułowania.

Tylko że często gęsto używa się nie żeby potwierdzić że jest sie odpalinym a wyśmiać płaczka z czatu który tak twierdzi. Generalnie nie rozumiem dlaczego ktokolwiek tak poważnie podchodzi do tego co się pisze na czacie w przypadku pisania że jest sie odpalonym. Nikt kto faktycznie jest odpalony i tak przecież nie napisze ze jest xD

1 minutę temu, Mashaa napisał:

Tylko że często gęsto używa się nie żeby potwierdzić że jest sie odpalinym a wyśmiać płaczka z czatu który tak twierdzi. Generalnie nie rozumiem dlaczego ktokolwiek tak poważnie podchodzi do tego co się pisze na czacie w przypadku pisania że jest sie odpalonym. Nikt kto faktycznie jest odpalony i tak przecież nie napisze ze jest xD

Staramy się ograniczać sprawdzanie do minimum, nie chodzi o samych nas (Administracje), a również zwykłych przeciętnych graczy, którzy zgłaszają takie osoby, a my każde zgłoszenie musimy wziąć na poważnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...