Skocz do zawartości

[Przyjęte][Propozycja] Wipe na s2 oraz usunięcie stakes fill

Rekomendowane odpowiedzi

A tak jeszcze rzuce taką myśl; skoro aktualna mapa jest bardziej przystosowana pod drop x3/x5 (wnęki sa na 90-110c4, jeżeli ktos nie umie sadzic to i na 140 da sie zrobic) może zrobic wipe na s2 na zwyklej mapie- klasyczny diemensland  + usnięte palisady
wnęki są mniejsze na klasycznej mapie, jedynie magazyn jest głęboki, ale myśle, że możnaby go było lekko zmniejszyć przy okazji blokowania końca mapy?

Jeżeli wychodzimy z założenia, że kiedyś itak będzie wipe na nowej mapie to taki wipe teraz na klasycznej mapie był by bardziej dynamiczny (mniejsze wnęki), więc późniejszy wipe na nowej mapie mniej dotknie graczy ( imagine teraz zbierac 2-3 miesiące na wnęki 110c4 by zrobić wipe na nową mape od razu)

Chyba, że nowa mapa i wipe na niej na s2 jest planowany np za 6 miesięcy to nie było tematu :D

Edytowane przez Xaderen
5 godzin temu, !Dark! napisał:

20 Osób w jednym momencie to i tak całkiem sporo jak na taki serwer (ale wydaje mi się, że będzie więcej), nie oszukujmy się. 20 osób w jednym momencie = jakieś 3 razy tyle ogólnie grających
Usunięcie palisad, bo ich i tak nikt nie używa do niczego więcej niż tego przerabiania drewna na korę
No i chyba wszyscy czekamy na informację o WIPE, najlepiej za 2 tygodnie albo szybciej, póki jak widać zainteresowanie jest tym wipem

3 godziny temu, seszela napisał:

20 Osób w jednym momencie to i tak całkiem sporo jak na taki serwer (ale wydaje mi się, że będzie więcej), nie oszukujmy się. 20 osób w jednym momencie = jakieś 3 razy tyle ogólnie grających
Usunięcie palisad, bo ich i tak nikt nie używa do niczego więcej niż tego przerabiania drewna na korę
No i chyba wszyscy czekamy na informację o WIPE, najlepiej za 2 tygodnie albo szybciej, póki jak widać zainteresowanie jest tym wipem

Dlatego chce wipe w ten piątek bo od następnej soboty mam urlop dwutygodniowy i miałbym sporo czasu żeby pograć na takim x1 dropie... Za dwatygodnie też jeszcze będzie w miarę git, ale jak będzie już później to nie będę nawet startował niestety przez pracę, nie będzie mi się opłacać grać na x1 po 1-2h dziennie

Ja jestem za tym żeby stakes fill zostawić, sam nie mam za dużo czasu żeby uzupełniać 70 ponad totemów ręcznie więc tą opcję bym zostawił, ewentualnie dał do osobna do kupienia jak łuk do wydobywania. Uważam że usunięcie komendy sprawi że graczom po dłuższym czasie gry bardzie się opłaci przejść na inny serwer z innym dropem niż uzupełniać totemy z godzinę czy dwie.

Czyli podsumowując :

-Zmiana wnęk 

-Ograniczenie mapy by zapobiec stawianiu i chowanie samych skrzynek 

-Dodanie albinosow 

-Zakaz stawiania podwieszakow 

-Stakes fill dla vipa/opcja do kupienia w sklepie 

-Usunięcie palisady z trybu budowania 

Na tą chwilę tyle rzeczy by można zmienić żeby serwer stał się lepszy, bardziej grywalny. 

• Like 2

Wszystko git, tylko zastanawia mnie, komu przeszkadza podwieszak na serverze gdzie nie da się być online cały czas? w sensie kiedyś się musisz wylogować, iść spać czy coś? Podwieszak to najgorszy rodzaj bazy na takie servery więc komu one przeszkadzają? Poza tym jest kilka miejscówek gdzie robi się podwieszane odro, np zakręt zima czy stara kanapka - jak dla mnie bez sensu zakaz, a wręcz podwieszaki to utrudnienie dla posiadacza niż rajdującego (na serwerach typu longterm)

• Like 2
9 godzin temu, HurtOL napisał:

Czyli podsumowując :

-Zmiana wnęk 

-Ograniczenie mapy by zapobiec stawianiu i chowanie samych skrzynek 

-Dodanie albinosow 

-Zakaz stawiania podwieszakow 

-Stakes fill dla vipa/opcja do kupienia w sklepie 

-Usunięcie palisady z trybu budowania 

O co ci chodzi wariat z tymi podwieszakami? bo nie rozumiem? xD

8 godzin temu, Xaderen napisał:

Wszystko git, tylko zastanawia mnie, komu przeszkadza podwieszak na serverze gdzie nie da się być online cały czas? w sensie kiedyś się musisz wylogować, iść spać czy coś? Podwieszak to najgorszy rodzaj bazy na takie servery więc komu one przeszkadzają? Poza tym jest kilka miejscówek gdzie robi się podwieszane odro, np zakręt zima czy stara kanapka - jak dla mnie bez sensu zakaz, a wręcz podwieszaki to utrudnienie dla posiadacza niż rajdującego (na serwerach typu longterm

A po co robić odro w podwieszaku jak nie ma komendy /home, do maina się nie tepniesz... Najwidoczniej musisz być jedną z p**** które się w podwieszaku budują, dla mnie to od zawsze jest czyste fra****two, jak łeb zbuduję bazę na 1-3c4 ale musisz zrobić ich 20-25 żeby się podsadzić... Zbudujcie się na ziemi/skale jebnijcie sobie mur i tyle 

2 godziny temu, VerSus napisał:

A po co robić odro w podwieszaku jak nie ma komendy /home, do maina się nie tepniesz... Najwidoczniej musisz być jedną z p**** które się w podwieszaku budują, dla mnie to od zawsze jest czyste fra****two, jak łeb zbuduję bazę na 1-3c4 ale musisz zrobić ich 20-25 żeby się podsadzić... Zbudujcie się na ziemi/skale jebnijcie sobie mur i tyle 

xD w takim razie usuńmy skały i wnęki... grajmy na płaskiej mapie wtedy będziesz dał rade coś wypikać xD

1 godzinę temu, Xaderen napisał:

Zacznijmy od tego, że takie słowa możesz sobie darować.
Poza tym, to chyba problem osoby budującej się? (brak /home) A dla ciebie same plusy? Baza przeciwnika na 1 c4, musisz użyć tylko 20 które odzyskasz...
Ale widzę, że poziom rozmowy spadł, napisałem wszystko co chciałem i czekam na odp od właściciela :)

Jaki problem osoby budującej się? Podwieszaki w 95% przypadków robią obecnie za odro przy mainach, taki podwieszak to bardzo duże ułatwienie dla osoby broniącej się przed rajdem mimo że i tak można się murować podczas rajdu... xD

• Marcel. zmienił(a) tytuł na [Propozycja] Wipe na s2 oraz usunięcie stakes fill
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...