Jump to content

[Propozycja] Zmiany na serwerze s2(x1) - w tym zmiany na mapie.

Xaderen

Recommended Posts

Witam, w pierwszej kolejności proszę o przeczytanie wszystkiego przed wygłaszaniem opini.

Kontaktowałem się z kilkoma osobami, graczami i duzymi ekipami na serverze S2 i popierają moja opinie o zrobieniu wipe np za 2 miesiące czy w określonym czasie przez admina.

Dlaczego kolejny wipe?

- Główny powód to zmiana mapy... Do czego dojdziemy później

- Albinosy

- zmiana dropu z eventów

Dlaczego zmiana mapy ? Ponieważ aktualna mapa nie jest przystosowana pod x1... Wnęki są stanowczo za głębokie. Magazyn na 85 C4, kopalnia na 25 betonów, nowe wnęki na 70c4+. Ogólnie nie wiedzię problemu z wnękami klasycznymi których jest ograniczona ilość i nie są na tyle C4... Kolejny problem to jest to że nie ma problemu by zająć np 5 wnęk jak aktualnie zrobiła jedna ekipa

. I niezbyt widzę sens gry w takim układzie gdy mogę sobie od tak zająć następne 4 wnęki każda na chociaż 50c4 i wszędzie trzymać trochę itemow, tworzy to coś bardzo złego gdzie zbieranie C4 staje się bez sensu bo itak jeżeli coś już będzie w tej bazie to znikoma ilość itemow, gdyż są w kilku bazach. 

Więc jaki mam na to pomysł?

Przywrócenie oryginalniej mapy hurtworlda, zmiana biomu napro na wiosne i napro z aktualnych serwerów i dostosowanie wszystkich wnęk do reali dropu X1. Inna opcja jest też kompletne usunięcie wnęk i gra by się opierała na częstszych rajdach, ale zakładam że pierwsza opcja będzie przyjęta cieplej.

Albinosy- chodzi mi o to że możnaby lepiej przetestować albinosy na wyłączonym serverze, nowym wipe

I w końcu by można było dobrze zaimplementować drop do eventów

Oczywiście w tym wszystkim nie możemy zapomnieć o adminie by tez cos miał z tej swojej pracy, dlatego proponuję usunięcie stackesfill i dodanie jej do kupienia w sklepie jako poprostu range vip i dodatkowo np range svip który jeszcze ma kit jedzenie np co 4h. Są to bardzo małe rangi które lekko ułatwiają gre, każdy je kupi by mieć stackesfill a cena może być mała, np 15zl a jeżeli kupi je każdy np te 30 osób co miesiąc to daje nam więcej niż teraz czyli 10zl za mininga jednorazowo 😂

Oczywiście myślę że temat do dyskusji i otwarty na lepsze propozycje.

Gdyby admin się zdecydował na zmianę mapy to zgłaszam się na ochotnika do opisania wszystkich miejsc na mapie.

Jeszcze mam takie propozycje jak zmniejszenie dropu z maszyn (wydłużenie czasu kopania). Bo aktualnie nie opłaca się robić nic innego niż robić benzynę i mieć schowek żelaza co kilka dni...

Myślę że pomysłem który rozwiązałby totalnie problem który opisałem w poście jest to porpostu zrobienie deto X2 z hangarów, ale myślę że admin chce zostawić server jako drop X1 więc to odpada

I oczywiście ogłosić tego wipe z dwa miesiące wcześniej by aktualnie grające ekipy mogły wysadzić pozostałe C4 

• Właściciel

Nie straszcie nazwami tematów o jakimś wipe na s2, bo takiego nie będzie w najbliższym czasie przynajmniej kilku miesięcy. Jeśli mapa miałby zostać zmieniona + przetestowana skutecznie (może na x3?) to nie potrwa krótko. Propozycje można składać, a te odnośnie jak taka mapa miałaby wyglądać na pewno będą bardzo przydatne im dokładniejsze.

• !Dark! changed the title to Propozycje zmian na serwerze s2(x1) - w tym zmiany na mapie.
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Chciałbym się dopytać czy planowana modyfikacja mapy będzie tylko na server s2 czy na wszystkie serwery - ważne też jest to odnośnie serwera s5 gdzie jest aktualnie ankieta o wipe i uważam, że nie opłaca się robić tam wipe jeżeli w niedalekiej przyszłości ma być nowa mapa ( nie można tam komentowac posta wiec pisze tu )

• Właściciel

WIPE na serwerach nowipe ma szanse się odbyć praktycznie tylko i wyłącznie z powodu zmiany mapy. Nie ma na takich serwerach wpływu na wipe np ilość graczy, także nie wiem kto ciągle powiela jakiekolwiek inne nieprawdziwe informacje.

Ankieta na s5 to była samowolka. Miałby być najpierw propozycje konkretnych zmian na taki serwer, których skutek byłby na tyle istotny, że wymagane byłoby wipe. Na razie takich propozycji tam nie ma. Ostatecznie jest możliwość że byłyby np dwie wersje mapy różniące się np głębokością miejscówek.

Ponadto nie ma sensu robić WIPE jednocześnie na dwóch takich serwerach long wipe. Tym bardziej że taką mapę przydałoby się dłużej przetestować czy nie łamie w zbyt wielu miejscach. Temat dotyczy s2 i ewentualnie byłaby tutaj dodana jako już przetestowana kilka tygodni na innych serwach takich jak s8, s6 gdzie wipe jest często i ewentualne problemy z mapą nie wyrządzą większych szkód.

• Marcel. changed the title to [Propozycja] Zmiany na serwerze s2(x1) - w tym zmiany na mapie.