Skocz do zawartości
  • 0

[Propozycja] Większe ograniczenia na warp, TP, home

LightKasaro

Pytanie

EDIT: Po długiej dyskusji w komentarzach proponuję moje ostateczne rozwiązanie:

-całkowite usunięcie warpów/jeśli będzie duży płacz to dodanie dla graczy dodatkowego home'a, ale to raczej bez sensu,bo...

-ograniczenie home'ów do określonego dystansu (powiedzmy, że 500m zgodnie z pomysłem @!Dark!),

-usunięcie wzrostu cooldown'u teleportów za niesławność na rzecz stałych, dłuższych (/tpr 15 minut, /home 30).

Propozycja dotyczy s1 i s5.

Witam!

Jak dobrze wiemy, na serwerach bardzo duża liczba graczy posiada rangi premium, które dają dostęp do warpów. Dają one przeogromną przewagę, a są co chwilę. Ich wady:

-bardzo rzadko spotykane pojazdy na mapie i prawie zerowa szansa na pvp car,

-na meteorach ktoś potrafi umrzeć bez odrodzenia i po paru minutach teleportować się na plecy i zabić uciekającego z lootem,

-ogromna przewaga na starcie wipe w kwestii zajmowania miejsc na bazę

-możliwość skakania między biomami, na które gracze bez rang muszą dobiec co zajmuje tyle co teleport na 3 różne warpy...

Moja propozycja to najlepiej usunięcie warpów ze względu na zbyt dużą przewagę dla graczy bez rang i psucie rozgrywki dla wszystkich - chociażby zmniejszając liczbę pojazdów na mapie czy też graczy biegających po niej dalej niż 1000 m od warpa...

Druga sugestia to blokada na 1 h po wipe i znacznie dłuższe cooldowny (minimum 1 h).

Edytowane przez LightKasaro
po przemyśleniu zrezygnowałem z dalszej części posta
  • Like 3
  • Bardzo słabe 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
4 minuty temu, LightKasaro napisał:

A może zacząć od stałych, długich cooldownów na teleporty zamiast bezsensownego ich rośnięcia od niesławności co tylko zniechęca graczy do wdawania się w pojedynki? Serwer oczywiste jest, że będzie mieć mniejsze zainteresowanie przez to, że są ludzie z zakupionymi rangami, są stali gracze s1, a jak ma ruszyć jak s2 to nie ma sensu go uruchamiać ;) Jak już ma być serwer to z ogłoszeniem minimum tydzień przed startem i powinien być dopracowany. 

A to nie działa tak, że serwer po prostu ma dużo graczy i stąd przyciąga zainteresowanie? Ja pisałem głównie o usunięcie warpów lub ich znaczne ograniczenie, bo psują rozgrywkę i są niepotrzebnym, przesadnym ułatwieniem. Zamiast tego gracze powinni mieć dodatkowy home i byłoby to znacznie bardziej sprawiedliwe i wpasowujące się w klimat s1 czyli x5 z utrudnionym dropieniem na c4 na poziomie x1.5/x2.

Na tym to polega chcesz wyrównac sobie szanse to kup range :d na s1 i tak jest 1h 2 h i 3h po wipe odbieranie rang...

• 0
Teraz, Xxx napisał:

Na tym to polega chcesz wyrównac sobie szanse to kup range :d na s1 i tak jest 1h 2 h i 3h po wipe odbieranie rang...

Do kitów nie mam nic przeciwko, ale warpy z cooldownem jak home tylko odbierają przyjemność z gry i tworzą ogromną dysproporcję między osobami z rangą i bez. Brak warpów wpłynąłby całkiem ciekawie na rozgrywkę ;) 

• 0
  • Właściciel

Ogólnie home są jednak przydatne w tych pancer bazach bez drzwi i zlikwidować to byłoby faktycznie ciężko.. Jednak zawsze można by:

1. Ograniczyć maksymalny zasięg z jakiego da się użyć home do przykładowo 500-1000 metrów na tyle by poruszać się po bazie :).
  2. Dodać cooldown na tpa.
  3. Zwiększając cooldowny na warpy, bez uwzględnienia infamy?
  • Like 1
  • Niesamowite xd 1
  • 0
5 godzin temu, !Dark! napisał:

Ograniczyć maksymalny zasięg z jakiego da się użyć home do przykładowo 500-1000 metrów na tyle by poruszać się po bazie :).

Brzmi to całkiem ciekawie, nawet bardzo ciekawie. Szczególnie teraz jak dodane zostało ogłuszenie po wybuchu. Mimo tego uważam, że jego obszar jest przesadzony, bo jak jest meteor na hangarach dużych to z bazy w wulkanie nie możemy wyjść :/ Na dodatek trwa za długo, powinno być 5 minut i meteor powinien mieć czas jak dynamit, a nie jak c4. 

Dodać cooldown na tpa.

To akurat średni pomysł i będą narzekać jak na antybh ;)

Zwiększając cooldowny na warpy, bez uwzględnienia infamy?

Na wszystko? :D Szczerze mówiąc to system wzrastania wraz z infamy jest upośledzoną mechaniką, bo zniechęca do zabijania bardzo mocno.

Dodam, że usunięcie /warp kula to jak dla mnie strzał w kolano dla serwera, bo teraz nic nie ma za reklamowanie, a rangi dające uprawnienia do warpów są jeszcze mocniejsze :/

• 0
  • Właściciel
4 minuty temu, LightKasaro napisał:

teraz nic nie ma za reklamowanie

To będzie raczej fala aktualizacji, a i w sumie nie takie nic, coś bardziej standardowego jak podrasowany odrobinę dodatkowy roll hw69 wystarczyć powinno.

5 minut temu, LightKasaro napisał:

zniechęca do zabijania bardzo mocno

Z kolei zdarzają się częste narzekania, że zabijani są bez sensu bambole, którzy i tak nic nie mają.

• 0
5 minut temu, !Dark! napisał:

zabijani są bez sensu bambole

To akurat nie prawda, na tych bambikach się znacznie lepiej dropi bursztyn niż na skałkach, bo tu jest gwarancja, że jeden bambik na pewno ma burek i ma go więcej niż 5 :D 

5 minut temu, !Dark! napisał:

podrasowany odrobinę dodatkowy roll hw69

Podrasowany? O_o Do tej pory tyle korzyści mam z niego tak duże, że rozmyślałem nad usunięciem z nicku frazy, bo co 2 godziny dostawałem krzemień albo zielony t-shirt... Chociaż zmniejszyć ten cooldown na nim skoro i tak wszystkie 3 rolle jakie mam dają mi jedyne co to beznadziejne koszulki na pasek gdy mam przestępce ;d