Skocz do zawartości
  • 0

[Odrzucone]Drop,Szybka noc, Deto

Vareusmo1321

Zmiany na serwerze S1 :)   

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Drop

• Zostawić Drop
      11
    • Powiększyć drop ze skałek
      8
  2. 2. Szybka noc

• Zostawiamy jak jest dzień noc
      3
    • Automatyczne pomijanie nocy
      16
  3. 3. Drop deto

• Deto x2
      10
    • Deto x1 Jak jest teraz
      9

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.11.2020 o 10:59, Vareusmo1321 napisał:
  • Propozycja do zmiany dropu ze skałek jest to serwer X5 a więc drop zielonego niebieskiego, powinien być taki jak jest na x5
  • Druga propozycja jest to ,,szybka noc" Automatyczne pomijanie nocy osobiście uważam że lepiej by się grało :)
  • Trzecia propozycja to deto x2

-Automatyczne pomijanie nocy odpada bo ta gra stracila by klimat jedynie mozna skrócic.
-drop deto chcesz zwiekszac gdzie i tak jest go za duzo ? 

• Prezes

Pozyskanie deto to nie tylko hangary i meteor, nie będzie to na ten moment zwiększane mówiłem i pisałem to już wcześniej. Pomijanie nocy odpada, możną ją ewentualnie skrócić, chociaż noc nie jest tragicznie nie wiadomo jaka długa. Skałki od zawsze takie były nikomu to nie przeszkadzało, na tle innych serwerów wyróżniamy się np właśnie tym, balans rozgrywki na serwerze x5 i tak zbytnio się nie zmienia, natomiast wydłuża to wipe i zwiększa tym samym liczbę graczy.

4 minuty temu, Madani napisał:

Pozyskanie deto to nie tylko hangary i meteor, nie będzie to na ten moment zwiększane mówiłem i pisałem to już wcześniej. Pomijanie nocy odpada, możną ją ewentualnie skrócić, chociaż noc nie jest tragicznie nie wiadomo jaka długa. Skałki od zawsze takie były nikomu to nie przeszkadzało, na tle innych serwerów wyróżniamy się np właśnie tym, balans rozgrywki na serwerze x5 i tak zbytnio się nie zmienia, natomiast wydłuża to wipe i zwiększa tym samym liczbę graczy.

To moze zmniejszycie w koncu deto i c4 z vipow i zwiekszycie z hangarów. To ze z meteoru jest 4 deto i 12 z vipa nie jest fair wobec większości graczy. Skoro tak bardzo mówicie o tym że to jest gra survivalowa to nie róbcie serwerów p2w albo skończcie gadać takie głupoty. Według zamysłu gry deto powinno byc z hangarów a nie z meteorów czy vipów.

• Właściciel
54 minuty temu, Mashaa napisał:

Według zamysłu gry deto powinno byc z hangarów a nie z meteorów czy vipów

Zamysłu gry polecał bym szukać na serwerach oficjalnych. Społecznościowe nie muszą mieć z tym nic wspólnego.

56 minut temu, Mashaa napisał:

To ze z meteoru jest 4 deto i 12 z vipa nie jest fair wobec większości graczy

Przypominam, że meteor spada ponad 26 razy na dobę, a kit vrajd odbierasz co 3 dni najwcześniej 3 godziny po wipe, a na dodatek nie wiem w jaki sposób zostało policzone te 12 sztuk?

Godzinę temu, Mashaa napisał:

to nie róbcie serwerów p2w albo skończcie gadać takie głupoty

Proponujesz z własnej strony jakieś subskrypcyjne dobrowolne dotacje?

Godzinę temu, !Dark! napisał:

Zamysłu gry polecał bym szukać na serwerach oficjalnych. Społecznościowe nie muszą mieć z tym nic wspólnego.

Przypominam, że meteor spada ponad 26 razy na dobę, a kit vrajd odbierasz co 3 dni najwcześniej 3 godziny po wipe, a na dodatek nie wiem w jaki sposób zostało policzone te 12 sztuk?

Nie zgrywaj głupiego dobrze wiesz o co mi chodzi. 12 na oko liczone, nie wiem ile dokładnie jest i nie w tym rzecz. Skoro społecznościowe nie musza mieć nic wspólnego z zamysłem dewelopera to równie dobrze można usunąc noc i burzę. 

Nie, proponuje przemyślenie tego co i ile czego powinno być w itemshopie #3złzaniesławke XD

• Właściciel
2 minuty temu, Mashaa napisał:

ile czego powinno być w itemshopie #3złzaniesławke XD

Też nieprawda.

2 minuty temu, Mashaa napisał:

dobrze wiesz o co mi chodzi. 12 na oko liczone, nie wiem ile dokładnie jest i nie w tym rzecz

Rzecz w tym, że dane nie na oko tylko z d... pod własną teorię. Na szczęście na s5 deto jest znacznie mniej, a na s8 za to ogólnie łatwiej.

Po zakazaniu sklejaków itp. deto w VIP są do zredukowania, jednak nie ma potrzeby przyśpieszać końca WIPE podążając za propozycjami z tematu, a przede wszystkim nie widzę tu sensownych argumentów, by robić serwer łatwiejszym.

11 minut temu, !Dark! napisał:

Też nieprawda.

Rzecz w tym, że dane nie na oko tylko z d... pod własną teorię. Na szczęście na s5 deto jest znacznie mniej, a na s8 za to ogólnie łatwiej.

Po zakazaniu sklejaków itp. deto w VIP są do zredukowania, jednak nie ma potrzeby przyśpieszać końca WIPE podążając za propozycjami z tematu, a przede wszystkim nie widzę tu sensownych argumentów, by robić serwer łatwiejszym.

XD

Czy post dotyczy s5 albo s8?

Ok, chcesz wszystko dokładnie rozpisane to proszę.

5 deto vip, 6deto+ 3c4 svip, 9deto + 5c4 evip.

Z samego evipa masz 14deto. Jeszcze jakieś "z d...."? czy wystarczy? Wiesz w ogóle co jest w Twoim item shopie? Chyba nie do końca.

Nie chodzi o robienie serwera łatwiejszym a grywalnym. Wiesz dlaczego ludzie chcieli zakazu sklejaków? Bo z takim dropem deto nie da się spikać nic ale to nic w czwartek. No chyba że grasz w 10 i co drugi ma svipa/evipa.

Czemu nie możesz spróbować pójść graczom na rękę i spróbować zrobić im serwer taki na jakim chcieli by grać? Przede wszystkim taki na którym każdy miałby równe szanse. Ja rozumiem że trzeba trzepać kaskę ale można to zrobić z głową.

Kiedy ostatni raz grałeś na swoim serwerze? Bo nie masz zielonego pojęcia o tym jak gra na nim wygląda, ani jakie są jego problemy.

Brakiem sensownych argumentów to wykazujesz się Ty i Madani co najwyżej. Gdybyście chcieli bez problemu dałoby radę zmienić drop tak że, wipe nie zostałby skrócony, a drop zbalansowany, tak aby zwyczajny gracz również mógł na nim pograć z przyjemnością. Trzeba tylko wykazać się zrozumieniem i otwartością, a nie zamykać na każdą propozycję.

Po zakazaniu sklejaków itp. deto w VIP są do zredukowania -  to może w końcu się tym zajmijcie bo zakaz skejaków jest już z pół roku.

• Właściciel
3 minuty temu, Mashaa napisał:

5 deto vip, 6deto+ 3c4 svip, 9deto + 5c4 evip.

Początkowo piszesz o deto jakoby domyślnie chyba jednej rangi VIPa, a wymieniasz sumarycznie z 3 vip, svip i evip, gdzie praktycznie prawie nikt jednocześnie ich nie ma.

5 minut temu, Mashaa napisał:

spróbować zrobić im serwer taki na jakim chcieli by grać?

3 dni po WIPE full, a mówisz, że nie chcą tu grać?

Wymieniłem inne serwery, które są bardziej dopasowane do tego o czym piszesz i czego mogą oczekiwać gracze w odróżnieniu do masochistycznej s1. Na tym grają takim jaki jest od lat. Ewentualne propozycje proponowałbym składać właśnie w odniesieniu do pozostałych serwerów, aby zrobić je jeszcze bardziej grywalnymi.

2 godziny temu, Mashaa napisał:

deto i c4 z vipow

6 minut temu, !Dark! napisał:

Początkowo piszesz o deto jakoby domyślnie chyba jednej rangi VIPa

??

16 minut temu, !Dark! napisał:

Początkowo piszesz o deto jakoby domyślnie chyba jednej rangi VIPa, a wymieniasz sumarycznie z 3 vip, svip i evip, gdzie praktycznie prawie nikt jednocześnie ich nie ma.

3 dni po WIPE full, a mówisz, że nie chcą tu grać?

Wymieniłem inne serwery, które są bardziej dopasowane do tego o czym piszesz i czego mogą oczekiwać gracze w odróżnieniu do masochistycznej s1. Na tym grają takim jaki jest od lat. Ewentualne propozycje proponowałbym składać właśnie w odniesieniu do pozostałych serwerów, aby zrobić je jeszcze bardziej grywalnymi.

Grają tu tylko bo nie ma innego serwera. Czego jeszcze nie rozumiesz? Dobra ja to kończe bo z Tobą się nie da gadać. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i żyjesz w swojej bańce.

• Właściciel
1 godzinę temu, Mashaa napisał:

??

Grają tu tylko bo nie ma innego serwera. Czego jeszcze nie rozumiesz? Dobra ja to kończe bo z Tobą się nie da gadać. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i żyjesz w swojej bańce.

Może i trochę troluję, ale skoro to już jeden z ostatnich jak nie ostatni serwer trzymający jakiś poziom, nie mam zamiaru go czynić łatwiejszym czy pozbywać się istniejących w miarę znośnych funkcjonalności gry zamiast urozmaicać i dodawać jakieś nowe wyzwania w grze kosztem zbliżania go nawet do classica. Także propozycje z tematu nie przejdą na s1. Tak jak pisałem można próbować zmieniać pozostałe, s1 pozostaje jak jest. Może z kosmetycznymi zmianami tak jak te c4 w vipach. Na ten moment przygotowuję większą aktualizację w której będzie między innymi aktualnie jeszcze w fazie testowej kolejka oczekujących na wolny slot, a tu mała zapowiedź:

hurtworld-legacy-queue-v1.thumb.png.b435a8e9dbd7210f5169a26a2f62e9e1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...