Skocz do zawartości
  • 0

Cofki/Lagi Serwera. Bardzo powazny problem serwera.

mordka

Pytanie

Witam, chciałbym poruszyć ważny temat w sprawie cofek/lagów na serwerze. Serwer ożył, co oznacza że trzeba zainteresować się serwerem, niestety cofki które powodują zniszczenie całej rozgrywki, pikanie baz jest niemożliwe na online. Cofki oraz lagi na serwerze są nie do wytrzymania, meteory, kruki, albinosy to jest jak dramat. Strzelanie do innych ludzi czasem jest niemożliwe, serwer jest prawie cały czas pełny, czas chyba lub nawet trzeba zwiększyć wydajność maszyny. Serwer po prostu nie wyrabia. Administracja rozkłada ręce a my cały czas ciśniemy nomiego/Madaniego/eymis aby coś zrobili, niestety czas aby Dark zajął się serwerem, my już nie mamy sił do tego, płacimy za vip/svip/evipy a na serwerze prawie nie da się grać. Wchodząc do bazy otwieram drzwi po 3/4 razy aby wejść bo piszę że serwer się zacina. Zaczyna to lekko wkurzać, nie tylko ja tak mam, myślę że gracze tez podpiszą się pod moim postem. Żeby kogoś zabić trzeba wykonać ten sam manewr kilka razy. Czas zareagować na to co się dzieje.

Pozdrawiam Mordziaty.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
2 godziny temu, Songowski napisał:

wczoraj był lag z 10-15 sekundowy, na którym śmiało dogoniłem samochód

Podajcie dokładną godzinę to może uda się sprawdzić czym był spowodowany ten długi lag. Co do mniejszych to o jeszcze lepszego dedyka już raczej trudno. Trzeba szukać powodów lagów w grze i je eliminować.

2 godziny temu, Matwoj24 napisał:

jeszcze dodam że powiedziałem administracji co zrobić by lagów nie było

Pierwsze słyszę.

3 godziny temu, !Dark! napisał:

Podajcie dokładną godzinę to może uda się sprawdzić czym był spowodowany ten długi lag. Co do mniejszych to o jeszcze lepszego dedyka już raczej trudno. Trzeba szukać powodów lagów w grze i je eliminować.

Pierwsze słyszę.

Cofki występują cały czas, więc można złapać to na bieżąco, bez problemu.

21 godzin temu, !Dark! napisał:

Pierwsze słyszę.

20 godzin temu, Madani napisał:

Nic o tym nie wiem.

nie wiecie bo się nie interesujecie a nwm czemu do was to nie doszło , nieważne 

Wdg mnie lagi występują z kilku powodów 

Po 1.od czasu dodania pluginu na rajd block lagi były od samego początku wipa każdy kto grał przez odstatnie 3 wipy wie że

3 tyg temu byly lagi jak zawsze ale nie było tragedii 2 tyg temu czyli wipe w którym rajd block był testowo wprowadzony zaczęły się lagi nie z tej ziemi i wipe który był/jest teraz to ja nie mogę w zasadzie nazwać hurtworldem tylko basenem bo ja na serwerze pływałem. Dodam jeszcze że plugin na rajd blocka jest fajny ale nie kompatybilny.

Po 2.Jest też taka szansa że serwer nie radzi sobie z tyloma pluginami.

Po 3. Te wszystkie pluginy są napisane przez kilka różnych osób przez co nie działają ze sobą poprawnie.

Chce jeszcze coś dodać co do pluginu na auto bh

na poprzednim wipe pewien gracz zrobił z górki bh gdy uciekał z 80 c4 nie dość że perfekcyjnie to jeszcze na takich lagach świadkiem jest moderatorka EyMiŚ. Zarzuciliśmy mu że ma cheaty, gdy po rajdzie poprosiłem tego gracza o powtórzenie tego skoku niestety dystans który mu zajął wtedy 2 skoki tym razem wyszło mu po 7 skokach próbował wielokrotnie ale niestety jego rekord skończył się na 6 skokach :) może pomogło mu wtedy to że było około 15  osób obok niego nwm nwm:))

Reasumując cheater może jakimś cudem robić BH a JA nie mogę bo się łamie po 3/4 skokach 

PLUGIN świetnie napisany dla osób które jeszcze nie odkryły shifta w tej gierce .

• Prezes

No pewnie, nic nie wiemy nic nie robimy. 😂

Po 1.od czasu dodania pluginu na rajd block

Plugin od raidblocku jest usuwany zawsze rano minutę po tym jak skończy się czas blokady.

Pisałeś że wiesz co zrobić by lagów nie było, a teraz piszesz że jest szansa że to ilość pluginów lul. To chyba dosyć logiczne że im więcej ich jest tym więcej zasobów potrzebuje maszyna żeby chodziła płynnie i utrzymywała stały ping.

Dodam jeszcze że plugin na rajd blocka jest fajny ale nie kompatybilny.

Co mam rozumieć przez to że nie jest kompatybilny, że pisał go ktoś inny niż resztę pluginów i do nich nie pasuje?

22 minuty temu, Madani napisał:

Widać właśnie że coś robicie z wipe na wipe większe lagi gratki progresu.

23 minuty temu, Madani napisał:

Plugin od raidblocku jest usuwany zawsze rano minutę po tym jak skończy się czas blokady.

To ciekawe ja myślałem że trzeba do tego restartu serwera ale ja głupi ... :)

24 minuty temu, Madani napisał:

Pisałeś że wiesz co zrobić by lagów nie było, a teraz piszesz że jest szansa że to ilość pluginów lul. To chyba dosyć logiczne że im więcej ich jest tym więcej zasobów potrzebuje maszyna żeby chodziła płynnie i utrzymywała stały ping.

słuchaj jeżeli to jest dość logiczne to dlaczego mój logistyku nie zmniejszycie pluginów tylko je dodajecie i przez 2 tygodnie ręce rozkładacie A JAK KTOŚ WAM MÓWI CO MOŻECIE ZROBIĆ TO WIELKA PRETENSJA .

27 minut temu, Madani napisał:

Co mam rozumieć przez to że nie jest kompatybilny, że pisał go ktoś inny niż resztę pluginów i do nich nie pasuje?

To masz rozumieć logistyku że jak ktoś coś piszę chociaż by te pluginy to rzadko kiedy jest tak że osoba pisząca ,piszę jak w podręczniku jej kazali.

jeden pisze lepiej drugi gorzej a napewno nie w tym samym stylu co za tym idzie pluginy mogą sie gryźć i mogą lagować serwer jak są bardzo słabo napisane.

Jeżeli ja jako gracz mam wam podpowiadać co macie robić i dostawać za to takie odpowiedzi to ja podziekuje Panu Kierownikowi Logistykowi.

• Prezes
13 minut temu, Matwoj24 napisał:

słuchaj jeżeli to jest dość logiczne to dlaczego mój logistyku nie zmniejszycie pluginów tylko je dodajecie i przez 2 tygodnie ręce rozkładacie A JAK KTOŚ WAM MÓWI CO MOŻECIE ZROBIĆ TO WIELKA PRETENSJA .

Liczba pluginów jest taka sama jak wcześniej, raidblock jest usuwany o 10 rano więc nie rozumiem skąd ci przyszło do głowy że to wina ilości pluginów. Jak nie masz wglądu ile ich jest i co zmieniamy to nie rwij się do przodu żeby zagrać 200iq bo słabo ci to wychodzi.

17 minut temu, Matwoj24 napisał:

Jeżeli ja jako gracz mam wam podpowiadać co macie robić

A ktoś ci kazał nam pomagać?
Jeszcze jak by te twoje podpowiedzi różniły się od tych 90% ludzi którzy piszą to samo. Z ciebie taka pomocna dłoń jak ze mnie twój wymyślony logistyk.

Godzinę temu, Madani napisał:

A co takiego robicie? Poza rozdawaniem banów i sprawdzaniem graczy?

Co takiego zrobiliście z lagami? Jakieś efekty? Czemu gracze sami mają dawać posty o lagach na serwerze? Jak administracja ma pełną świadomość sytuacji i każe nam dawać posty na forum żeby właściciel się zainteresował?  Jak macie za słabą maszynę to zmniejszcie ilość slotów do 80 chociażby. Jeśli to nie pomoże to kupcie serwer za 100 zł na liveserwerze i będzie działać na pewno 2x razy lepiej. 🙃

Co zrobiliście z burzą, propozycją ammo do pompy, vipami, 2x deto z hangarów? Kiedy ostatni raz byłeś na serwerze i na nim grałeś, żeby z góry negować propozycje graczy? Nie macie zielonego pojęcia jak wygląda drop na serwerze, ani jak wyglądać powinien, a wszelkie propozycje są odrzucane albo ignorowane.

37 minut temu, Madani napisał:

A ktoś ci kazał nam pomagać?
Jeszcze jak by te twoje podpowiedzi różniły się od tych 90% ludzi którzy piszą to samo. Z ciebie taka pomocna dłoń jak ze mnie twój wymyślony logistyk.

Myślę że bardziej chodzi mu o to że nic z tym nie robicie, więc po prostu podsuwa wam pomysły. Wy natomiast czepiacie się go jakby nie wiadomo co wam zrobił. Zamiast tego może zajmijcie się w końcu serwerem, a nie jakimiś "formalnościami" na forum, a łapanie się za słówka niczego nie zmieni.

Prawda jest taka, że zrobienie czegokolwiek na tym serwerze jest dla was niesamowitym problemem. Graczom bardziej zależy niż właścicielowi. Jak nie macie na to czasu, chęci to może czas się wycofać. Jak się nie potrafi sprostać jakiemuś zadaniu to należy sobie po prostu odpuścić bo to jest już śmiech na sali.

36 minut temu, Madani napisał:

Liczba pluginów jest taka sama jak wcześniej, raidblock jest usuwany o 10 rano więc nie rozumiem skąd ci przyszło do głowy że to wina ilości pluginów. Jak nie masz wglądu ile ich jest i co zmieniamy to nie rwij się do przodu żeby zagrać 200iq bo słabo ci to wychodzi.

wytłumacz mi jak bez restartu serwera usuwacie plugin bo na tą chwilę nie dość że mam cie za logistyka to jeszcze za harrego pottera.

Szanowny Panie Logistyczny Potterze jeżeli pan uważa że ja w tym momencie w jakieś gierki się bawię to się pan grubo myli bo jak widać miałem chęć pomocy ale dostałem opierdziel troszkę śmieszne , tak jak podchodzisz do propozycji graczy.

41 minut temu, Madani napisał:

Gdzie to piszą ? bo ja nie widzę A SKORO NIE WIDZĘ TO SKĄD MAM WIEDZIEĆ ?

W dniu 27.10.2020 o 14:49, Matwoj24 napisał:

Wdg mnie lagi występują z kilku powodów 

Po 1.od czasu dodania pluginu na rajd block lagi były od samego początku wipa każdy kto grał przez odstatnie 3 wipy wie że

3 tyg temu byly lagi jak zawsze ale nie było tragedii 2 tyg temu czyli wipe w którym rajd block był testowo wprowadzony zaczęły się lagi nie z tej ziemi i wipe który był/jest teraz to ja nie mogę w zasadzie nazwać hurtworldem tylko basenem bo ja na serwerze pływałem. Dodam jeszcze że plugin na rajd blocka jest fajny ale nie kompatybilny.

Po 3. Te wszystkie pluginy są napisane przez kilka różnych osób przez co nie działają ze sobą poprawnie.

Chce jeszcze coś dodać co do pluginu na auto bh

na poprzednim wipe pewien gracz zrobił z górki bh gdy uciekał z 80 c4 nie dość że perfekcyjnie to jeszcze na takich lagach świadkiem jest moderatorka EyMiŚ. Zarzuciliśmy mu że ma cheaty, gdy po rajdzie poprosiłem tego gracza o powtórzenie tego skoku niestety dystans który mu zajął wtedy 2 skoki tym razem wyszło mu po 7 skokach próbował wielokrotnie ale niestety jego rekord skończył się na 6 skokach :) może pomogło mu wtedy to że było około 15  osób obok niego nwm nwm:))

Reasumując cheater może jakimś cudem robić BH a JA nie mogę bo się łamie po 3/4 skokach 

PLUGIN świetnie napisany dla osób które jeszcze nie odkryły shifta w tej gierce .

Dupa piecze że uciekłem 

• Prezes
24 minuty temu, mordka napisał:

Jak chcecie się spinać idźcie na PW. Ten temat ma za zadanie rozwiązać problem z cofkami/lagami a nie kto czituje a kto nie. Mozna wiedzieć jak idzie naszej administracji naprawa tego problemu? Jutro wipe, dobrze by było żeby chociaż o 50% mniej tych cofek/lagow było. 

Jesteśmy w trakcie przenoszenia paru istotnych rzeczy wewnątrz serwerów, nadal analizujemy co powoduje największe lagi i na bieżąco staramy się uwikłać z problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...