Skocz do zawartości
  • 1

[Rozwiązane]Zmiany na s1

Pikushw

Pytanie

Witam moje zdanie jest takie aby zwiększyć drop :

-Tłuszczu
-burka
-deto x2
- kolorki tragedi nie ma ale tak po 10szt. by było okej

Dlaczego ? A dlatego , że nie potrzebnie dajecie vipy za te bazy. Bo ludzie zamiast się bawić i pikać to budują bazy na 200 c4 i jak mamy to zrajdować ? nawet jak jest pare vipów z ekipie to by trzeba było nie rajdować od samego poczatku nic tylko pod koniec waipa jak już będę miał c4, ale co to za frajda z gry wtedy.
Przemyślcie to mam nadzieje , że coś się zmieni ; )

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

@eN. W styczniu napisała "Temat wałkowany wieki. Jak widzicie po ilości zajętych slotów na start i później, ludziom odpowiadają zasady tam panujące. Wielokrotnie było mówione, że serwer s1 jest serwerem najbardziej "chodliwym" i nie przewidujemy tam zmian."

Wszędzie są zmiany potrzebne, dużo ludzi gra ale z czasem to minie, jezeli na serwie nie bedzie żadnych zmian to każdemu się znudzi budowanie budowanie i jeszcze raz budowanie.

NIe mowie tu o wielkich zmianach ale takich dropnych poprawkowych jak napisałem wyżej

2 godziny temu, eN. napisał:

Pikuś,serwer ma z 5 lat i im się nie znudziło ;)

Sporo ekip wchodzi tylko na pierwsze godziny wipa i wychodzi kolejnego dnia  a jak jakas zostaje to jest walka na na pikanie odro i 1x2 klitek na hangarach.

Przykład ten wipe jedyny mejn wypikany to magazyn na redzie a u prawie kazdej ekipy pikniete  odro i czasem kilka razy /;

9 minut temu, TomaszWywrota napisał:

Sporo ekip wchodzi tylko na pierwsze godziny wipa i wychodzi kolejnego dnia  a jak jakas zostaje to jest walka na na pikanie odro i 1x2 klitek na hangarach.

Przykład ten wipe jedyny mejn wypikany to magazyn na redzie a u prawie kazdej ekipy pikniete  odro i czasem kilka razy /;

Prawda, deto leci masakryczne a o burku to już nie wspomnę.. 

W dniu 2.04.2020 o 12:30, eN. napisał:

Pikuś,serwer ma z 5 lat i im się nie znudziło ;)

Tu nie chodzi czy sie nudzi, tylko to by była rywalizacja i zabawa której na tym serwerze nie ma. Bo tak jak wyżej napisane. pikane są klitki i odro bo ludzie nie mają tyle c4 żeby pikać coś dużego. A zbierać całego waipa i pikać 1 baze to gdzie tu zabawa i survival , wygrać ma ten który jest lepszy silniejszy. A tu wygrywa każdy bo nikt tylu c4 nie ma 

2 godziny temu, Pikushw napisał:

nie potrzebnie dajecie vipy za te bazy

Czemu? Ludzie budują ładniejsze bazy i bardziej się przykładają do tego, skoro i tak nie da się pikać tych baz bez 2 evipów w ekipie i zbierania burka w 20 osób cały dzień.

2 godziny temu, Pikushw napisał:

budują bazy na 200 c4

Z tym 200 to przesadzasz, ale na te 100-150 wszyscy budują odkąd są sklejaki. Event na ocenianie baz wpłynął na elementy wizualne baz co jest na duży plus :) 

Tłuszcz leci ok, bo w pół godziny średnio 5 stacków przy słabym lootcie zbieram. Burka w tym czasie ze 150 dynamitem.... To już jest kwestia, którą poruszyłem w moim poście (https://forum.hw69.pl/propozycjadrop-na-serwerze-oraz-kity-t4949/), a kolorki myślę, że obecny drop nie szkodzi nikomu - nawet sprawia, że gra jest lepsza, bo na postawienie tych +/- 15 maszyn na kolorki na każdym biomie trzeba trochę czasu poświęcić (miła odskocznia od zbierania burka cały wipe).

25 minut temu, Pikushw napisał:

Ale co z deto ? gdyby tego dropiła x2 a nie x1 to o wiele więcej by się działo bo wiecej tych c4 by było

Zgodzę się z tym w pełni jeśli mają zostać sklejaki to jest to obowiązkowa zmiana, bo ekonomia serwera leży.

Ekipy z wipe'a rezygnują w połowie, bo wiedzą, że nie pikną już nic więcej jeśli nie będą zbierać burka gdy mają deto jakieś, a jak nie mają deto to już w ogóle myślą o wieszaniu się, skakaniu z okien itp

Powiedzmy sobie szczerze, na x5 nikt nie wchodzi tryhardować - tylko bawić się, a zabawa na s1 nie istnieje inna niż budowanie baz na event obecnie, bo wszystkie mainy prawie stoją do końca wipe'a...

Otóż to właśnie chodzi, że zamiast się bawić rajdować to ludzie obliczają cały dzień na które bazy im starczy oczywiście te mniejsze.. I to tak troche średnio wygląda. Bo fajnie się gra przez 2 dni do poki nie powstaną bazy które są już na nie wiadomo ile c4, i im nie chodzi , żeby tego nie zrajdowac tylko zeby wybrać vipa..

W dniu 31.03.2020 o 13:09, Pikushw napisał:

Witam moje zdanie jest takie aby zwiększyć drop :

-Tłuszczu
-burka
-deto x2
- kolorki tragedi nie ma ale tak po 10szt. by było okej

Dlaczego ? A dlatego , że nie potrzebnie dajecie vipy za te bazy. Bo ludzie zamiast się bawić i pikać to budują bazy na 200 c4 i jak mamy to zrajdować ? nawet jak jest pare vipów z ekipie to by trzeba było nie rajdować od samego poczatku nic tylko pod koniec waipa jak już będę miał c4, ale co to za frajda z gry wtedy.
Przemyślcie to mam nadzieje , że coś się zmieni ; )

Jestem za wprowadzeniem tych zmian 

A najbardziej za zwiększeniem dropu bursztynu 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...