Skocz do zawartości
  • 1

[Rozwiązane]PROPOZYCJA ZMIANY S2

Sevi2000

Pytanie

Witam wszystkich bardzo serdecznie według mnie serwer s2 ma zbyt wiele ułatwień i nie rozumiem czego wipe jest co miesiąc. Według mnie najlepiej by było jeśli wipe był by co 2 tygodnie w piątek. CI którzy głosowali na forum za wipem co miesiac stracili juz swoje bazy :) i stwierdzili ze nie będą grać. Według mnie meteor jeszcze ujdzie może zostaćale te expy podwojne skoki dla mnie jest za dużo ułatwień wolał bym żeby był to normalny classic z metorem gdzie wipe by sie odbywał częsciej niz co miesiac poniewaz sa tacy ludzie ze jak straca swoje bazy wychdza i wracaja dopiero za miesiąc czyli wipe i tak trwa max tydzien. Więc według mnie miesiąc to jest poprostu zła opcja i ulapszanie tego serwera no  i roll i tak ten roll nic nie daje może zostac ale wolał bym żeby to był trudny classic a nie jak prawie x3 z góry dziękuję z wyrozumiałość pozdrawiam gracza Sir Lisu który stara sie o wipe co miesiac a gfdy straci swoja bazę po 2 dni po wipe nie gra :)

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
36 minut temu, Sevi2000 napisał:

Według mnie najlepiej by było jeśli wipe był by co 2 tygodnie w piątek.

Przez długi czas był WIPE co dwa tygodnie i w drugim praktycznie nikogo nie było. Dopiero od miesiąca był co tydzień i była taka sama aktywność jak w pierwszym podczas dwutygodniowych. Aktualnie na miesięcznym aktywność do tej pory jest największa. Podwójny skok może i jest, ale aktualnie nierealne jest jego osiągnięcie. A pozostałe funkcje systemu leveli raczej tylko delikatnie urozmaicają rywalizację.

Zgadzam się z Sevi po 1 dniu grania osoba która chciała wipe co miesiąc "Sir Lisu" po zrajdowaniu go przeze mnie przestał grac : ). Miesiąc to za długo 2 tygodnie to już max . Można by też powiększyć resp deto bo jest sporo baz na 1/2 c4 ale też i na 10+ a deto leci strasznie rzadko i bardziej opłaca się bugować tak jak nie którzy to robią : )

3 minuty temu, !Dark! napisał:

Z tego co widzę gra codziennie po kilka godzin. Także bez wprowadzania w błąd. Za to może jakiś unikalny pomysł na ewentualne pomaganie/ułatwianie trochę takim osobom po rajdzie?

W jak sposób chcesz komuś pomóc po rajdzie ? xD Gra survival i to ma być trudny serwis ... Może zrób tak, żeby mu oddało 50% itemków co stracił ^^. A wracając do czasu wipe to miesiąc jest zdecydowanie za długo 2 tygodnie max ewentualnie zrób z tego drugą infinitke ale classic z wipem co 2/3 miesiące :) 

Dzisiaj czyli dnia 24.04.2019 wygralsimy wipe :) Popieram gracza Neveryo poniewaz wszystkie ekipy zostały spikane :) nas troche masówka jak na oficjal bo 6 osób wszyscy po ponad 2 i pol k godzin w HW więc też jestem tego samego zdania aby wipe trwałł trochę krócej niz miesiąc ponieważ za tydzien i tak juz nikt nie będzie grał a wipe dopiero 20 maja. Przepraszam został jeszcze gracz Sir Lisu i jego dwóch kompanów którzy chca być spikani chyba przez nas poraz 5 ;) PS : Pozdrawiam

Popieram również gracza Skalmar serwer ma trchę ułątwien co napisałem na samej górze sam ktoś kiedy powiedział ale nie powiem kto :) Classic to ma być classic już meteor niech zostanie bo i tak mało z niego leci.

• Właściciel
W dniu 1.05.2019 o 18:43, Sevi2000 napisał:

został jeszcze gracz Sir Lisu i jego dwóch kompanów którzy chca być spikani chyba przez nas poraz 5 ;)

I jaki widzisz w tym problem, skoro taki jest właśnie sens serwerów z długim wipe, by mieć mnóstwo czasu odbudować się ponownie, a nie zaraz po rajdzie rezygnować?

AAahahahahhahaha co ja wczorja napisałem chodziło mi o 1 Maja a nie 24 kwetnia nie mogę tego pojąć czeu tak napisałem głupiutki ja .... XD

Ale Dark według mnie miesiąc to już przesada według mnie minimum 2 tygodnie jak było na classicach to jest najlepsza opcja nie tydzień i miesiąc i zrezyngujcie z rolla i tych ulepszen za expa zostawcie normalnego officjala z tym meteorem z którego mało leci bo graja na s2 gracze którzy grali dużo na serwerach oficjalnych dopóki nie weszło V2 czyli 1 Stycznia 2019 roku i dla nas takie cos jak roll i exp jest smieszne ale jak dla was to jest urozmaicenie gry to chyba dla graczy nowych i żeby przyszli na to s2 ....

• Właściciel

@Sevi2000 jak dla mnie roll, a tym bardziej inne podobne pseudo "eventy" w bazie z klawiatury zawsze były bez sensu. System leveli to bardziej taki ranking nie polegający tylko na killach, a też zbieraniu, czy nawet poruszaniu się pojazdami, można dodawać exp za bycie na meteorze i itp. (V2 jest od 12 stycznia :P). No ale ciekawe co na ten temat sądzą jeszcze inni.

Zresztą wygrany WIPE po 4 dniach z prawie 30 planowanych? 🤔 I tu właśnie może jakaś propozycja jak faktycznie wyliczać wygrany WIPE? O czym samy myślałem, to np. zwracanie C4 jakąś komendą, do nowego systemu rankingu osób/teamów, następnie kto zwróci tych cek najwięcej ten faktycznie wygrywa wipe.

Popieram Skalmar bo dla mnie na oficjalu roll z ktorego leci c4 albo 2 deto to jest przesada i exp biega sie 2 razy sybciej XD to nie jest oficjal i jeszcze wmawiaja mi ze urozmaicenie gry nwm Stalker ale kiedys ktos powiedział że oficjal to ma byc oficjal :)

I przepraszam bardzo ale z tym 12 Stycznia Dark to przesadziłeś nie pamietam jak z sylwestra wracałem XDDD ale pamiętam ze w poniedziałek 1 już grałem na oifcjalnej wersji V2 więc chyba mam rację :)

• Właściciel
12 minut temu, Sevi2000 napisał:

pamiętam ze w poniedziałek 1 już grałem na oifcjalnej wersji V2

Może masz jakieś lepsze znajomości, ale oficjalnie to trailer był 8 stycznia, a wydanie 12 (z heli itp), źródło: https://steamcommunity.com/games/393420/announcements/detail/1694942821555269682

Co do wyłączenia roll na s2 classic można zrobić ankietę.

Dobra już nie wazne z tym V2 ja wiem swoje wiem ze 1 już była oficjalna wersja klikajać w HW odpalało sie V2 jaka ankieta wiadome że dropki dzadzą na tak zeby roll został zreszta juz mi sie odechciało pisac na ten temat bo ktos kiedys powiedzial pisze to 10 raz ze claasic to ma byc claasic to jeszcze role dodajecie z ktorzych 2 deto albo c4 leci jak na x5 beka  

• Właściciel

Znalazłem jednak w czym problem. Pluginów roll i system leveli nigdy nie było na serwerze s2, a pojawiły się tam przez pomyłkę po większej aktualizacji na wszystkich serwerach w ten poniedziałek: https://forum.hw69.pl/prace-na-serwerach-hurtworld-t483/?page=12&tab=comments#comment-17218

I zapewne od wtedy jest "ten problem". Raczej rolla nie było od początku tego WIPE i dziwne, że nikt tego wcześniej nie zgłosił. Pluginy zostały usunięte. Także temat chyba wyczerpany.

Witam,

Jak wiadomo gra już upadła,lecz pamiętajmy że HurtWorld ma również swoich ,,TWARDZIELI"

Grałem sobie sam na waszym Classicu i mogę powiedzieć,że jedynie bym o 0.01% zwiększyłbym deto oraz wipe co 2 tyg lub 3 tyg.

Miesiąc? Według mnie stanowczo za długo,ludzie jeszcze pamiętają grali na officialach oraz na społecznościówkach lub na x2 i wipe trwał zaledwie tydzień :)

Jestem za tym,aby skrócić wipe.

Pozdrawiam Miszorek

• Właściciel

Temat uważam za rozwiązany. Serwer został zmodyfikowany w wyniku pomyłki i przewrócony do poprzedniego stanu bardziej klasycznego. Aktualnie może cieszyć się większą popularnością też ze względy na to, że oficjalene serwery v1 chyba straciły sporo graczy. Dlatego w kwestii długości WIPE można spróbować zrobić ankietę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...