- 0
inne [PYTANIE]Jak utrzymać duże ilości graczy przez kilka dni wipe?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Pytanie zadane przez
LightKasaro ,
Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.
Pytanie
LightKasaro
Witam!
Od czasu premiery wersji gry V2 zauważyłem pewne zjawisko dot. serwerów również V1 (w mniejszym stopniu aczkolwiek również tutaj).
Przejdźmy do reczy, na serwer po wipe wchodzi średnio 50/60 na serwerze X, na drugi dzień ta liczba drastycznie spada, co powoduje to zjawisko? Wyjaśnijmy sobie to w punktach:
-gracze tracą wszystkie przedmiot na skutek raidu
-tracą na skutek kilku śmierci od graczy przed wybudowaniem bazy
Wspominam tylko te dwie kwestie, ponieważ to do nich odnosi się mój post. Wszystkie wyżej wymienione sytuacje są spowodowane tiltem i niechęcią do ponowania prób gry.
Odnieśmy się do drugiego punktu, gracze bardzo często raidują w pierwszy dzień wipe'a nierozbudowane bazy licząc na worth, a potem zniechęca to poszkodowanych do dalszej gry.
Mój pomysł na rozwiązanie tego prezentuje się następująco...Na serwerach można wprowadzić blokadę raidowania (nie znam możliwości, więc pojęcie jest ogólne) przez pierwszą dobę stania serwera. Może się ta zmiana graczom nie spodobać, ale ma dużo sensu i osoby mające dwucyfrowe IQ wyciągną z tego kilka wniosków, które są kluczowe dla osiągnięcia większej satysfakcji z rozgrywki
Pozdrawiam,
Lajt.
EDIT 1:
Wpadłem na lepszy pomysł, kity z c4 i deto jeszcze bardziej wydłużyć niż są obecnie, załóżmy do 12 h po wipe - czemu tak? Chcemy, żeby słabsi i nowi w tej grze nie byli zniechęceni od razu przez weteranów i przetrwali kilka dni, a nie godzin
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.