Skocz do zawartości

Przyśpieszony wipe na serwerze s2.

Lozano

WIPE na s2  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedy powinno odbyć się WIPE na s2?

• Piątek 16:00 (5 stycznia)
    • Piątek 18:00 (5 stycznia)
    • Sobota 16:00 (6 stycznia)
    • Sobota 18:00 (6 stycznia)
    • Następny piątek 16:00
    • Nie w najbliższym czasie. Może kiedyś.
    • Inna opcja, komentarz.
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 01/07/24 o 15:56

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wnioskuje o przyśpieszony wipe na serwerze s2. Teraz gdy wróciło więcej osób do gry wipe byłby super okazją, aby ludzie mogli zacząć grać na serwerze x1 na hw69 :) Wnioskuje również o zmiane mapy na standardową ponieważ na serwerze x1 nie ma ona najmniejszego sensu. Wystarczy zagrać dłużej niż kilka dni żeby zobaczyć że jest to komiczne i psuje rozgrywke na x1 przy małej ilości osób. Czekam na odpowiedź, dziękuje i pozdrawiam :)

• !Dark! promuje ten temat

Jeżeli chodzi o wipe, jestem na tak. Nowi gracze mają trudności z utrzymaniem się przeciwko ekipom z zapasem C4, a także doświadczają lagów. Co do zmiany mapy, jestem przeciwny. Uważam, że nowa mapa jest świetna. Przywrócenie starej spowoduje powrót do monotonnej walki o te same trzy miejsca, podczas gdy nowa mapa oferuje wiele interesujących miejsc na bazę.

45 minut temu, gornowicz napisał:

Pomysł wipe'a spoko ale mapa niech zostanie i zrobiłbym meteory co godzinkę żeby więcej się działo na tym serwerze

Bez przesady z tymi meteorami, może i jest rzadko, ale za to cały serwer na nim wtedy jest. Poza tym to X1, jaki sens miałoby darmowe deto co godzinę? Ludzie nie zdążyli by się zabudować...

6 minut temu, sebelele99 napisał:

Bez przesady z tymi meteorami, może i jest rzadko, ale za to cały serwer na nim wtedy jest. Poza tym to X1, jaki sens miałoby darmowe deto co godzinę? Ludzie nie zdążyli by się zabudować...

Czego nie zdążyłbyś zabudować? Poza meteorami nie ma za dużo do roboty i dużo osób wchodzi właśnie tylko na meteory więc co godzinę byłyby spoko, poza tym ja w półtora tygodnia grając bardzo na spokojnie zrobiłem maina na ponad 90c4 a życzę powodzenia w miesiąc nazbierać tyle C4 nawet w kilka osób z metkiem co 3h

13 minut temu, sebelele99 napisał:

Ale czego nie rozumiesz? To ma być serwer hard i vanilka. Jak chcesz więcej napierdalanki to masz inne serwery do tego. 

No właśnie ma być hard a nie że stawiasz bazę i nikomu się nie chce zbierać 100c4 żeby to wysadzić i masz wyjebane bo nikt cię nie zraiduje 

Godzinę temu, gornowicz napisał:

No właśnie ma być hard a nie że stawiasz bazę i nikomu się nie chce zbierać 100c4 żeby to wysadzić i masz wyjebane bo nikt cię nie zraiduje 

Ewentualnie spoko opcją byloby przerobienie mapy pod ten serwer specjalnie i zrobienie jej bez miejscowek na baze wtedy meteory co 3 godziny są git. Był już kiedyś temat o tym nawet jesli dobrze pamietam

Skoro miałby być wipe to mogłyby być i zmiany, moje propozycje są takie. 

1. Zmieniłbym drop z budy bo jest rzadko a w ogóle nikt o nią nie walczy bo po prostu się nie opłaca, można dodać np. 1 deto i 30 burka z takim odstępem jak jest teraz i byłoby jak najbardziej git.

2. Skrócił bym odstęp między meteorami najlepiej na godzinę bo tym jest duże zainteresowanie bo to jak na razie najlepszy sposób na deto i gdyby meteory były tak często to ludzie mogliby łatwiej nadropić dużą ilość c4 na jakiegoś maina, a teraz to każdy pika bazy początkujących graczy i przez to jest też dużo ciężej zacząć.

3. Zrównoważył bym trochę drop zielonego i niebieskiego bo po prostu niebieskie się dropi bardzo słabo a zielone aż za łatwo niebieskiego leci 1-3 a zielonego leci 3-6 więc zrobiłbym niebieskie 2-3 a zielone 3-4 albo nawet niebieskie 1-2 a zielone 2-3 żeby to zielone było trochę łatwiejsze do dropienia no ale też bez przesady w końcu to X1. 

4. Dodanie zastosowania rubinów i nie musi być to tak jak jest na S1 a wystarczy dać np. 20 burka za każdy dołożony rubin do klanu, lub można wprowadzić jakiś system wymieniania tych rubinów np. 5 rubinów na 1 deto i jakieś inne itemy za adekwatną ilość rubinów.

Ps. Ułatwienie zbierania deto zwiększyłoby rywalizację między graczami z dużymi bazami, może to że będzie więcej deto co za tym idzie C4 nie ułatwi jakoś bardzo startu nowym graczom ale gracze grający dłużej nie będą się już skupiać tylko na takich bazach do 10 C4 bo nie oszukujmy się kto będzie zbierał 100 C4 na jakąś bazę z której nie ma opcji że wyjdzie na plus.

51 minut temu, mateusz1143 napisał:

jeśli s2 ma być classic x1 to może mapa powinna zostać również stara? myślę wielu graczy którzy dawno nie grali chętnie by wrócili do hurta, sam także nie znam tej mapy która jest obecnie, zmienione miejscówki zwykłą mapę każdy znał i lubił tak mi się wydaje

A ja sądzę inaczej oryginalna mapa z poprawkami typu blokada dziur na kange itd itd 

Usunięcie nie potrzebnych rzeczy typu przy respie tej takiej latarni 

1 godzinę temu, Marszol napisał:

A ja sądzę inaczej oryginalna mapa z poprawkami typu blokada dziur na kange itd itd 

Usunięcie nie potrzebnych rzeczy typu przy respie tej takiej latarni 

Blokada dziur na kange na serwie bez home/tp? Poza tym ciężko wejść w takie miejsca jeśli w ogóle jest to możliwe przez plugin zabijający przy takim kontakcie ze skałą

• Marcel. przestał(a) promować temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...