Ja do starego dropu nic nie miałem, bo faktycznie wtedy deto zdobyć to była jakaś przyjemność i trzeba było poświęcić te kilkanaście minut, ale zdecydowanie sklejaki ciężko było na s1 wypikać bez dużej ekipy lub rang, bo dochodziło też zbieranie pozostałych surowców oraz budowanie bazy, której nikt nie wysadzi na 90%, a już jak się wysadzi coś to w środku nic nie było zazwyczaj, bo gracze preferowali wypikać wszystko i zmienić serwer... Do HW wróciłem po prawie rocznej przerwie i kończy się drugi pełny miesiąc mojej gry, zawsze main na sklejakach - ile razy wypikany? Raz, na kange Jak graliśmy jeszcze jako 420 to tak, w 12 osób nie było problemu wysadzić maina na sklejakach mając 50 deto co 3 dni z kitów i dodatkowo c4. Do poniedziałku w ten sposób mieliśmy +/- 120 c4 zbierając cały czas burek/tłuszcz w 3-6 osób, z czego 3 siedziały od rana do rana prawie zawsze - czy to jest survival czy już przesadne utrudnianie dropu x5, który ma być do zabawy/gry w małej ekipie pozostawiam innym Wszystkie płaczki z steamowych x5, które nie są survivalem już przestały tu grać, bo podostawały bana za espa i poszły pisać teksty typu "je*** hw69" na grupach facebookowych. Ktoś wchodząc s1 raczej jednak chce dropić, a jak nie to idzie na x15 lub pobiera bodzia/chinola i idzie na konkurencyjne x5 Survival survivalem, ale zostańmy w granicach rozsądku i dajmy szansę osobom, które nie mają zamiaru wydawać pieniędzy na przesadzone rangi i nie chcą siedzieć cały dzień na hangarach/polance z dynamitem, żeby wysadzić 1 bazę na cały wipe, która okazuje się być pusta albo zwraca się zaledwie 5% tego co na nią trzeba było wydać, bo jest to po prostu irytujące i nudne, a z czasem monotnne i zniechęca do dalszej gry...
Nikt nie płakał o sklejaki na x15, tylko na niższych dropach - przyklaskiwanie na komentarze masówek z x15 nie ma sensu w takim razie. Tam łatwo o c4 na tyle, że można codziennie lub co drugi dzień przynajmniej pikać przeciętnego maina na sklejakach i nawet się zwróci często.
Dodam, że każda moja opinia jest poparta doświadczeniami z s1, co do s5 się nie wypowiem, bo tam żadnego problemu do tej pory nie miałem jak rok temu grałem z ekipą - nawet lepiej, mieliśmy tam tyle samo bez rang w 3 dni co tu z rangami w 3 dni grając masówką, a tam w 6 osób