Skocz do zawartości
  • 0

Chłodziwo s5

butlazgazem

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Grzenio napisał:

To ile chciałbyś żeby zwracało na 20 krzaczków?

tu nie chodzi o zwracanie 20 krzaczków tylko o zwiększenie częstotliwości dropu nasion. W tym momencie uzbieranie stacka chłodziwa to jest jakaś masakra bo srednia ilosc nasion jaka ci wypada to 1 na 5 krzaków a owrongów leci dużo więcej + benzyne masz jeszcze z meteorów więc można by dodać też chłodziwo do meteorów.

W dniu 11.02.2022 o 15:45, Grzenio napisał:

To ile chciałbyś żeby zwracało na 20 krzaczków?

Wiem Grzeniu, że ty grasz tylko żeby wypikać c4 które zbiera dla ciebie ekipka, ale tak dodam ze na officialu gdzie jest drop x1 drop chłodziwa był taki 5 chłodziw i od 0-2 nasion przy czym częstotliwość dropu nasion była dużo większa niż tu. Czyli rozumiem, że to specjalny zabieg aby kaska sie zgadzała :)

Nie wiem jak ustawiasz przeliczniki dropu, jeśli na x1(Officjalnych serwerach) dropilo po 5 to zrob zgodnie z przelicznikiem odpowiednim x2 x3 x5 itp. Ewentualnie można by dodać drop chłodziwa z meteoru tak jak na x1000 bodajże jest. W sensie to też napewno by pomogło w tej sprawie, ale drop chłodziwa z krzaczka też możesz zwiększyć. Podając konkretne ilości myśle, że jeśli przy dropie x2 x3 zamkniemy się w 7-10 sztukach chłodziw, a nasion nie wiem mozesz odrobine zwiekszyc szanse na nasiono bo przy takiej ilosci chlodziw taki drop nasion bylby juz ok 

Godzinę temu, !Dark! napisał:

Ilość nasion kiedyś została ograniczona z tego względu iż powstawały gigantyczne plantacje, które następnie generowały inne problemy. Czyli konkretne pytanie:

W jakich ilościach i z jakimi prawdopodobieństwami wystarczające by było, aby wypadały te nasionka chłodziwa?

szczerze mówiąc to przy takim toku myślenia powinieneś ograniczyć również plantacje owrongów bo w odróżnieniu do chłodziwa prawie każdy to gówno sadzi w ilościach 40+ sadzonek, nawet randomowo po mapie ludzie sobie to sadzą czasami jak gdzieś się przemieszczają więc no. Myślę, że dużo większe lagi powoduje masa pluginów na serwerach. Przykładem może być obecny wipe na x1000. Odrazu po wipe może minęło z 3h 25 osób na serwerze max, a lagi jak cholera były. 

A mam propozycje, ale nie wiem czy za dużo zachodu z tym nie będziecie mieli jeśli plantacje robiły problemy zrób ten sam zabieg co z wiertłami górniczymi, że na dany obszar  może  występować np. tylko 40 sadzonek na odległość 4-5 claimów

a nawet jeśli to za blisko jest to nawet na 10 claimow bo i tak nikt tu chlodziwa nie zbiera 

Albo w inna stronę można by  było pójść. Chodzi o to, że sadzonki na mapie np. jak robię obchód to tylko z 4-5 w pełni są wyrośnięte reszta jest w stanie hibernacji albo nie wyrośnięta w ogóle. Nie wiem czy to zależy od tego ze gracz ma być w pobliżu czy jak ale 4-5 sadzonek na 50 sztuk znalezionych da się zebrać to też bardzo przeszkadza i zabiera mnóstwo czasu, a w pobliżu sadzonek zazwyczaj nie ród ani kłód to nie ma alternatywy żeby zbierać coś po drodze .

Albo daj nawóż do itemshopa do sadzonek xD

• Właściciel
W dniu 18.02.2022 o 15:06, butlazgazem napisał:

jak robię obchód to tylko z 4-5 w pełni są wyrośnięte reszta jest w stanie hibernacji albo nie wyrośnięta w ogóle. Nie wiem czy to zależy od tego ze gracz ma być w pobliżu czy jak ale 4-5 sadzonek na 50 sztuk znalezionych da się zebrać

Powód tego jest zapewne inny, gdyż ze względu na to że nadzoruje to system oczyszczania mapy z niepotrzebnych obiektów dotyczy to także sadzonek, które nie stoją wiecznie od wyrośnięcia aż do zerwania, a przez to jest mniejsza szansa na ich znalezienie w odpowiednim przedziale czasu. Dla wszystkich sadzonek ogólnie ten czas na serwerze s5 wynosi 3 godziny.

Rozwiązaniem może być zwiększenie ww. czasu ich życia albo/i zwiększenie prawdopodobieństwa/ilości na drop nasion/chłodziwa. Zerknę co tam można poprawić, ewentualnie jakieś sugestie biorąc już pod uwagę powyższe.

8 godzin temu, !Dark! napisał:

Powód tego jest zapewne inny, gdyż ze względu na to że nadzoruje to system oczyszczania mapy z niepotrzebnych obiektów dotyczy to także sadzonek, które nie stoją wiecznie od wyrośnięcia aż do zerwania, a przez to jest mniejsza szansa na ich znalezienie w odpowiednim przedziale czasu. Dla wszystkich sadzonek ogólnie ten czas na serwerze s5 wynosi 3 godziny.

Rozwiązaniem może być zwiększenie ww. czasu ich życia albo/i zwiększenie prawdopodobieństwa/ilości na drop nasion/chłodziwa. Zerknę co tam można poprawić, ewentualnie jakieś sugestie biorąc już pod uwagę powyższe.

Myślę, że zwiększony drop rate chłodziwa lub nasion wystarczy ewentualnie dodanie go w meteorach w jakiejs tam ilości podobnej do paliwa i to rozwiaze ten problem imo

17 godzin temu, !Dark! napisał:

Nie no chłodziwa w meteorach nie będzie, chociażby jakieś minimum logiki, a nie wszystko wypadające ze wszystkiego.

no jak uważasz, ja to napisałem bazując na dropie chłodziwa na x1000 czy tam x15 nie pamiętam na którym to leci. Tak swoją drogą wiem że to powinien być osobny post ale polecam ci poukładać troche drop na s2 i s5 bo aktualnie an s2 leci wiecej kolorkow niz na s5 xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...