Skocz do zawartości
  • 0

AntyLagowanie

Filipino

Pytanie

Dodanie na serwery plugin/skrypt przez który w ciągu 30sekund(losowa wartość ustalona przez administrację), można wywalić z eq maksymalnie 5przedmiotow, przy wyrzuceniu 6 przedmiotu wywala z serwera. Oczywiście pojawiałby się komunikat o ilości możliwych wyrzucen przez x czas. Po co taki plugin/skrypt? Otóż wyrzucając duzej ilości itemow osłabia silnik wywolujac lagi(da się wywalić serwer tym nawet zlawsza S1,gdy jest powyżej 60osob. Rozważ to @!Dark! Bo gracze skarżą się na lagi zwłaszcza na S1.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Filipino napisał:

Skrzynka albo niech sam sobie po to chodzi. Wszystkie liczby były przykładami

Ech, jak widać nie budowałeś nigdy wysokiego muru w ogromnym mainie sugerując metodę na skrzynkę... Jeżeli działać na korzyść graczy to w taki sposób, żeby też na tym nie tracili :)

Według mnie najlepiej zastosować liczbę w zakresie 30-40 (wtedy faktycznie gracz działa na szkodę serwera) i ostrzeżenie, które wyskakuje po 25 (jednorazowo, żeby nie powodowało niepotrzebnych lagów, a powiadomienia o voteday kiedyś takowe wywoływały - chyba nawet tutaj albo na konkurencyjnym serwerze). 

Pozdrawiam

Widać, nie grałeś nigdy na S5 przez 3-4 wipy we wakacje mury mojej ekipy były na wysokość najwyższej skałki na redzie, i były one podwojne, chciałbym zaznaczyć że to X3 było. Ilość 30-40 na jednego gracza w ciągu powiedzmy minuty to za dużo uwierz mi. Ja sam z ekipą zlagowalem serwer steamowy rosyjski kamieniem roztakowanym po 1. Na youtubie masz filmiki jak działa lagowanie itemami. Dodając lagi przez silnik gry następuje wybuch i co chwilę lagi. Wiec, jeżeli twierdzisz że tak trudno wam zrobić głupia drabinkę na mur to graj dalej na serwerze zlagowanym przez samego siebie :*. Tylko potem nie płacz, że są lagi 

4 minuty temu, Filipino napisał:

Widać, nie grałeś nigdy na S5 przez 3-4 wipy we wakacje mury mojej ekipy były na wysokość najwyższej skałki na redzie, i były one podwojne, chciałbym zaznaczyć że to X3 było. Ilość 30-40 na jednego gracza w ciągu powiedzmy minuty to za dużo uwierz mi. Ja sam z ekipą zlagowalem serwer steamowy rosyjski kamieniem roztakowanym po 1. Na youtubie masz filmiki jak działa lagowanie itemami. Dodając lagi przez silnik gry następuje wybuch i co chwilę lagi. Wiec, jeżeli twierdzisz że tak trudno wam zrobić głupia drabinkę na mur to graj dalej na serwerze zlagowanym przez samego siebie :*. Tylko potem nie płacz, że są lagi 

Nigdy nie płakałem z powodu lagów :) Po co robić tak wielki mur skoro i tak przebiją się dołem? To co mówisz o kamieniu nazywa się wulkanami i moja propozycja uniemożliwiłaby ich tworzenie na tyle, żeby nie utrudnić gry innym. Wyrzucone przedmioty nie powodują tak dużych lagów jak kilka ogromnych mainów, które muszą się załadować graczom ;) 

Tym bardziej odnosisz się do serwera s5, gdzie lagi są nieuniknione właśnie ze względu na budowle i tu nie chodzi o wyrzucanie, dopóki nikt nie działa celowo na szkodę serwera nie odczujesz tego, że ktoś wyrzuci koledze trochę itemów, jednak pomysł z ograniczeniem jest na miejscu. Trzymam dalej swoje stanowisko, czyli 30-40 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...