Skocz do zawartości
  • 0

[Rozwiązane]Rozwiejcie moje wątpliwości.

eN.

Pytanie

• Kierownik Hurtworld

Mam pytanie, które właśnie zaprzątnęło mi głowę. (miejsce s7)

Wczoraj chłopcy z klanu Jont zostali ukarani za używanie wulgaryzmów - popieram - taki jest regulamin - grając akceptujesz go - ok.

Pomijam fakt, iż kara została wymierzona po fakcie - domyślam się, iż to przez to, że admini i reszta klity ma swoje życie i nie gra 24 h. (rozumiem)

Wymierzając karę jeden użytkownik otrzymał 59 sekund - mut'a. (ok, zasłużenie powiedzmy)

Po chwili wyskoczyło, że na kolejne 10. Helper zapytany "dlaczego?": zacytował treść wiadomości prywatnej.

Wiadomość była prywatna, wysłana do Helpera brzmiała "dlaczego ta pała nie wysłała screenów kiedy obrażał nas?" Wiadomość nie wyświetliła się nikomu, tylko osobie odpowiedzialnej za opiekę nad serwerem. Więc osoba, której dotyczyła nie poczuła się "dotknięta" bo nie wiedziała o jej istnieniu. Czy to jest uczciwe? Więc jakim u licha prawem został zbanowany? Kij z tymi 10 min. Średnio znacząca kara dla posiadających TS. ;-)

Opiekun danego serwera nie powinien grać na nim. To powinien być kolejny pkt regulaminu.

Uważam, że jest to mała "zemsta" nie jest to w porządku.

(nie dodałam do działu Skargi na Administrację bo wiem, że konsekwencje nie będą wyciągnięte)

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel

Po pierwsze nie Opiekun, a Helper, który ma tak małe uprawnienia, że to nawet jeśli będzie złośliwy nie powinno znacząco utrudniać gry, a takie zdarzenia najlepiej zgłaszać.

Wulgaryzmy na czacie to wulgaryzmy, nie chciał bym ich czytać nawet prywatnie, a 59 sekund to naprawdę mała kara.

Doczytałem, że 10 minut, ale jak chcecie tolerancyjnego zachowania to sami nie popełniajcie takich samych błędów, a to że ktoś inny tak robi nie oznacza, że w końcu nie zostaną wciągnięte z tego konsekwencje.

• Kierownik Hurtworld

Ale Wy dalej nie rozumiecie o co mi chodzi. 

Inaczej.

Czy helper/opiekun i t p może dać muta za to, że ktoś użył niecenzuralnego słowa rozmawiając z nim na pw. ?? 

Odpowiecie mi pewnie, że tak. W takim razie, czy rozmawiając ze swoim "kumplem" na pw (które nie jest do wglądu dla innych) i używa w/w słów też banuje/daje muta? Czy wtedy "nie" bo jest fajnie, spoko, wesoło i nikt nie widzi?

• Kierownik Hurtworld

Bartku, ja wiem jaki jest Twoje zadanie, doceniam, szanuje, ale pw to pw nie powinno być wykorzystywane. Bo jestem pewna, że gdyby Wasze relacje były takie jak kiedyś, nigdy byś go za "pałę" nie zmutował. 

I o to mi chodzi właśnie.

• Właściciel
7 minut temu, eN napisał:

Ale Wy dalej nie rozumiecie o co mi chodzi. 

Inaczej.

Czy helper/opiekun i t p może dać muta za to, że ktoś użył niecenzuralnego słowa rozmawiając z nim na pw. ??

Odpisałem już wyżej na to pytanie.

8 minut temu, eN napisał:

Odpowiecie mi pewnie, że tak. W takim razie, czy rozmawiając ze swoim "kumplem" na pw (które nie jest do wglądu dla innych) i używa w/w słów też banuje/daje muta? Czy wtedy "nie" bo jest fajnie, spoko, wesoło i nikt nie widzi?

Jeśli to zgłosi to tak - reagujemy na to też.

• Kierownik Hurtworld

No właśnie... "Co wolno wojewodzie". Wiadomo, że nikt na kumpla nie doniesie.

Wiem, tyle ile chciałam.

Dziękuje

(jednak jako kobieta, głośnym przytupem, pragnę oznajmić, że wiadomości prywatne nie powinny być powodem muta, chyba, że jest wyraźne przegięcie i obrażana jest osoba, do której wiadomości trafiają)

• Właściciel
7 minut temu, eN napisał:

No właśnie... "Co wolno wojewodzie". Wiadomo, że nikt na kumpla nie doniesie.

Wiem, tyle ile chciałam.

Dziękuje

Ale co ma kumpel z wojewodą? To nie logiczne co piszesz i porównujesz.

Jak sobie prywatnie między "kumplami" piszecie i nikomu z nich to nie przeszkadza to piszcie, ale nie do kogoś. Dlaczego robisz k... z logiki.

• Właściciel

http://sjp.pwn.pl/sjp/pala;2497716.html

4. obraźl. «o kimś tępym, głupim»

Jest to jak najbardziej obraźliwe sformułowanie. Także mute również słuszny. Jeśli to Wam nie przeszkadza to możecie między sobą prywatnie pisać jak chcecie, nie do kogoś. Jednak nawet jeśli piszecie między sobą nie ma gwarancji, że ktoś tego nie zgłosi, gdy sobie nie życzy otrzymywania takich wiadomości.

Zamykam, gdyż już chyba wszystko zostało wyjaśnione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...