Skocz do zawartości

Trzepak

Użytkownik
    13
  • Ostatnia wizyta

• Wygrane w rankingu

3

Ostatnia wygrana Trzepak w dniu 21 Marca 2024

Użytkownicy przyznają Trzepak punkty reputacji!

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Trzepak

Apprentice

Apprentice (3/14)

• Collaborator Unikat
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Unikat
  • Pierwszy Post Unikat

Najnowsze odznaki

13

Reputacja

1. Na początku wipe nikt nie ma tylu C4 żeby spikać w 50% zabudowanego maina. Zresztą żeby zbudować odro (jakiekolwiek) nie trzeba mieć dużo materiałów. Poza tym nikt nie tepa do zabudowanej wnęki żeby bronić maina bo nie ma jak bronić z środka. Jeśli mowa o podwieszaku, to na podwieszaka nie trzeba dużo materiałów i można je przeznaczyć na zbudowanie odro😁. Nie szukajmy na siłę przeciwwskazań. Zmiana doprowadziłaby do większej ilości rajdów. Bo zrajdowanie podwieszaka do którego tepa 5 lub więcej chłopa jest prawie awykonalne lub pikanie wnęki na 70 C4, a osoby broniące często nie próbują nawet bronić tylko killają się na spawna, tepają do maina i pikają swoje C4 oraz wyrzucają itemki. W takim przypadku gra mija się z celem.
  2. W takim wypadku mają zbudowane odro niedaleko swojego maina, do którego mogą tepnąć i normalnie bronić, a jeśli masz na myśli normalną bazę na drzwi to myślę, że i tak by zniknęła zanim zejdzie im raidblock z meteorytu. Można by rozważyć zmniejszenie strefy rajdu o parę kubików żeby to odro mogło stać bliżej głównej bazy.
  3. Jestem przeciwny przesuwakom. Dodatkowo proszę abyście wypowiedzieli się w tym temacie: Moim zdaniem jest to bardzo ważny temat. Myślę, że dzięki temu rajdy byłby częstsze i ciekawsze oraz zapobiegało by tepaniu do maina podczas rajdu i wyrzucaniu itemów we wnękach. Pozdrawiam wszystkich 😃
  4. Ogarnięcie lagów to jest priorytet - zgadzam się, ale moja propozycja nie jest głupotą i miałaby znaczący wpływ na lepszą rozgrywkę. Ogarnięcie lagów to oczywiście powinien być priorytet z tym się z Tobą zgadzam, aczkolwiek myślę, że administracja dokłada wszelkich starań, aby zapewnić graczom płynną rozgrywkę. Jak na full serwer i tyle konstrukcji na serwerze to i tak nie ma tragedii, nie przypominam sobie stabilniejszego serwera pod względem lagów przy takim zainteresowaniu ludzi. No właśnie o to chodzi, że nie wszyscy w tą grę tryhardują i nie chcą grać masówką. Moja propozycja jest ukierunkowana głównie dla mniejszych ekip, których jest dość sporo na serwerach, aby również mogły zaistnieć podczas rajdu, a nie że nagle 10 osób tepa do bazy i broni. Większe ekipy, również by na tym skorzystały bo rzadko kiedy ktoś rajduje podwieszane mainy na online. Po chwili w podwieszaku jest cała ekipa broniących i rajd jest praktycznie skazany na porażkę. Gdyby musieli bronić go większością z dołu, lub wejść boostem mieliby odrobinę utrudnione zadanie. Napisałeś to jakbym zaproponował całkowite usunięcie teleportacji, otóż nie tylko blokadę teleportacji w strefę rajdu. Kiedyś na serwerach HW69 osoba bez rajdblocka mogła tepać do graczy, którzy mają rajdblocka np w sytuacji, gdy rajdowali twoją wypadówkę i reszta ekipy nie miała tam autorki (co za tym idzie też home), mogła tepnąć bezpośrednio do Ciebie. Potem to uległo zmianie. Zostało zablokowane i był to strzał w 10. Nikt z tego powodu nie robił wielkich pretensji i nie zaprzestał gry na serwerze. Tu również mam wrażenie, że nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Z wyrzucaniem itemów chodziło mi wyłącznie o wnęki. Przeważnie w 99% przypadków nikogo nie ma w zamurowanej wnęce, ponieważ służy ona do bezpiecznego trzymania itemów na dużo C4. Jeśli zablokowalibyśmy teleport na home w strefie rajdu to zakładając sytuację że przed rozpoczęciem rajdu nikt do niej nie tepnął to jedynym sposobem, aby ktoś wyrzucił tam itemy jest wmurowanie się co raczej byłoby absurdalnym pomysłem i ciężkim do realizacji. Masz prawo do własnego zdania i to szanuję, aczkolwiek przemyśl to jeszcze raz na spokojnie. Pozdrawiam
  5. Nie wiem jak długo grasz w tą grę, ale kiedyś w ogóle nie było teleportów i wszędzie trzeba było biegać lub jeździć pojazdem. Nikt nikomu nie zabrania bronić bazy, zawsze można do niej podbiec chociażby z warpa, które są rozmieszczone po całej mapie. Moją główną myślą w tej propozycji jest znerfnienie baz podwieszanych (bo nie będzie można do nich bezpośrednio tepnąć podczas rajdu) oraz zapobieganie wyrzucania itemów z wnęk. Poza tym nie od dziś wiadomo, że łatwiej jest bronić bazę niż rajdować.
  6. Proponuję, aby lekko edytować rajdblocka. Zmiana zakładałaby, aby gracze nie mogli teleportować się na "home" do swoich baz, które znajdują się w strefie rajdu. Dlaczego taka zmiana byłaby dobra ? ✅ Łatwiej byłoby zrajdować podwieszaki, ponieważ cała ekipa nie mogłaby bronić go z góry. Osoby, które w nim nie przebywały przed rajdblockiem musiałyby bronić go z dołu. ✅ Ekipy grające w dużo osób nie mogłyby natychmiastowo teleportować się do swoich baz, aby je bronić całą ekipą - byłaby to szansa dla mniejszych ekip, aby zagrozić graczom, którzy grają w przewadze liczebnej. ✅ Podczas rajdu na wnękę, ekipa broniąca nie mogłaby tepnąć do swojego maina i wyrzucić itemów, bądź wypikać swoich C4. (Zdarza się, że ktoś rezygnuje z obrony i odbiega od bazy, aby tepnąć do wnęki i wyrzucić itemy). Propozycja obejmuje małą zmianę, ale moim zdaniem bardzo pożyteczną, odrobinę wyrównuje szanse do zaistnienia mniejszym ekipą oraz co najważniejsze znerfiłaby podwieszaki. Nie oszukując się, każdemu jest trudno zrajdować podwieszanego maina, kiedy siedzi w nim 5-10 osób, a tym bardziej wariatom grającym w 3 osoby 😄 Pozdrawiam i mam nadzieję na poparcie 😉
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...