Ogarnięcie lagów to jest priorytet - zgadzam się, ale moja propozycja nie jest głupotą i miałaby znaczący wpływ na lepszą rozgrywkę.
Ogarnięcie lagów to oczywiście powinien być priorytet z tym się z Tobą zgadzam, aczkolwiek myślę, że administracja dokłada wszelkich starań, aby zapewnić graczom płynną rozgrywkę. Jak na full serwer i tyle konstrukcji na serwerze to i tak nie ma tragedii, nie przypominam sobie stabilniejszego serwera pod względem lagów przy takim zainteresowaniu ludzi.
No właśnie o to chodzi, że nie wszyscy w tą grę tryhardują i nie chcą grać masówką. Moja propozycja jest ukierunkowana głównie dla mniejszych ekip, których jest dość sporo na serwerach, aby również mogły zaistnieć podczas rajdu, a nie że nagle 10 osób tepa do bazy i broni.
Większe ekipy, również by na tym skorzystały bo rzadko kiedy ktoś rajduje podwieszane mainy na online. Po chwili w podwieszaku jest cała ekipa broniących i rajd jest praktycznie skazany na porażkę. Gdyby musieli bronić go większością z dołu, lub wejść boostem mieliby odrobinę utrudnione zadanie.
Napisałeś to jakbym zaproponował całkowite usunięcie teleportacji, otóż nie tylko blokadę teleportacji w strefę rajdu. Kiedyś na serwerach HW69 osoba bez rajdblocka mogła tepać do graczy, którzy mają rajdblocka np w sytuacji, gdy rajdowali twoją wypadówkę i reszta ekipy nie miała tam autorki (co za tym idzie też home), mogła tepnąć bezpośrednio do Ciebie. Potem to uległo zmianie. Zostało zablokowane i był to strzał w 10. Nikt z tego powodu nie robił wielkich pretensji i nie zaprzestał gry na serwerze.
Tu również mam wrażenie, że nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Z wyrzucaniem itemów chodziło mi wyłącznie o wnęki. Przeważnie w 99% przypadków nikogo nie ma w zamurowanej wnęce, ponieważ służy ona do bezpiecznego trzymania itemów na dużo C4. Jeśli zablokowalibyśmy teleport na home w strefie rajdu to zakładając sytuację że przed rozpoczęciem rajdu nikt do niej nie tepnął to jedynym sposobem, aby ktoś wyrzucił tam itemy jest wmurowanie się co raczej byłoby absurdalnym pomysłem i ciężkim do realizacji.
Masz prawo do własnego zdania i to szanuję, aczkolwiek przemyśl to jeszcze raz na spokojnie. Pozdrawiam