Skocz do zawartości

SZYBKIE PRZEPALANIE NA SERWERZE S1

Wygnaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioskuje o wprowadzenie szybkiego przepalania na serwerze S1 z następujących powodów:

- jest to utrudnienie dla graczy, które nic nie wnosi do elementu rywalizacji - po prostu zabiera tylko czas i miejsce w bazie gdy trzeba postawić wiele pieców hutniczych

- jest to serwer X5, na serwerowni są inne serwery (X2 oraz X3), gdzie można coś takiego stosować. Serwer X5 jednak powinien pod tym względem

się różnić i mieć w tym kierunku ułatwienie. Nie twierdzę że powinno być maksymalne ułatwienie czyli przepalanie rud w kominku lub ognisku węglem, ale myślę że

szybkie przepalanie w piecu hutniczym benzyną byłoby idealnym rozwiązanie jak na serwer z dropem X5.

- Aktualnie gracze muszą postawić po kilka pieców hutniczych, a osoby grające w ekipach posiadające bardzo dużo żelaza/kolorków muszą postawić ich wiele.

Na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że po zebraniu maszyn i posiadaniu ponad 30 stacków żelaza i kolorków do przepalenia, muszę postawić ponad 10 jak nie więcej pieców hutniczych.

- wydaje mi się że duża liczba pieców może obciążać serwer co prawda pewnie nieznacznie ale zawsze coś, przy szybkim przepalaniu graczom wystarczyłby 1 piec hutniczy a nie 10+

Rozwiązanie: Szybkie przepalanie rud po włożeniu ich do pieca hutniczego zasilanego benzyną. Ewentualnie jeśli administracji wydaje się to zbyt wielkim ułatwieniem to można wprowadzić szybkie

przepalanie w piecu zasilanym zielonym.

Zielona ruda sama w sobie jest materiałem dzięki któremu uzyskuje się największe temperatury (po włożeniu do kominka gracze dookoła się palą) więc biorąc na logikę gry (🤣) z łatwością przepaliłaby wszystkie rudy.

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.02.2023 o 20:44, Proroczy1 napisał:

Ja bym tego nie robił bo będzie zbyt dużo robienia c4

Temat tyczy się szybkiego przepalania, a nie zwiększenia dropu. Jeśli chodzi ci o to, że będzie szybszy czas przepalania to nieznacznie. Stawiając 20 piecy hutniczych i tak szybko przepalę kolorki, ale zajmuje to dużo miejsca w bazie.

W dalszym ciągu czekam na odpowiedź. Jeśli administracja uzna, moja propozycja nadal jest ZBYT dużym ułatwieniem dla graczy to może chociaż przemyślcie to, aby wprowadzić szybkie przepalanie dla żelaza, którego jest X razy więcej niż kolorków.

Inną propozycją, nie wiem czy realną do zrealizowania do powiększenie slotów w piecu hutniczym, tak aby można było na spokojnie wrzucić np. 5 stacków żelaza i żeby się to normalnie przepaliło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...