Skocz do zawartości
  • 0

SVIP, EVIP - zmniejszenie C4

EskejpHW

Pytanie

Witam,

jestem nowym graczem serwera, serwer bardzo przyjemny do gry, ale proszę pomyśleć i powstrzymać się od komentarzy "TO SE KUP I NIE PŁACZ".

Mianowicie chodzi mi o C4 które otrzymują svip i evip. Zacząłem grę od razu po WIPE z petardy, 16:03 na serwa  i ogień. Pozbierałem materiały itp, wylosowałem kilka maszyn z kumplami. Dochodzi godzina 19, postawione dwie czerwone maszyny, zielona, piece, pozbierane surowce. Dochodzi 19:30,  (3,5h po wipe) Moja baza jest rajdowana gdzie normalnie nie było by szans zdobyć tak C4 chyba że z rolla. Oki, jedna baza poszła, myślę sobie spoko, pewnie roll i C4 jedno jest, mija 5 minut, rajdowana jest moja maszyna na zielonym,a po 20 moja kolejna baza z nowymi maszynami, wszystko w 4h po wipe.

Czy nie sądzicie że to nie jest fair, rozumiem jedna C4 dla SVIPa, 2 dla EVIPa. Albo przynajmniej coś....Dostałem info że o 1 w nocy po wipe, ludzie mieli już 20 C4 XDDD .

Prostując, nie chodzi mi  o żadną rzecz  z ekwipunku VIPów, tylko rozchodzi się o C4.

Jakie są wasze opinie na ten temat ? 

Czy SVIP i EVIP powinni dostawac mniej C4? Czy % na C4 z rolla powinien być zmniejszony na pierwsze dwa dni po WIPE ?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie nie ma sensu tego zmieniać może evip ma za dużo ale płacisz w końcu te 40zł lub 60zł nie za sam stuff. Przez 4 godziny jest łatwo nadropić 4+ osobową ekipa jakieś c4 i też pikać i zdobywać deto/kolorki i składać kolejne. W takim przypadku jak cię raidują to lepiej robić pancerniejsze bazy lub się bronić :)

@EskejpHW Jest też takie coś jak zabijanie w tej grze a nie samo kopanie. Tak dla jasności pisze :)

@EskejpHWGościu piszesz, że nie możesz zebrać podstawowych przedmiotów to ci piszę co masz robić na start wipe'a zawsze ludzie biegają z full plecakami nawet bambiki i pada z nich po kilka stackow materiałów. To jest x5 więc mi tutaj nie mów, że w 4 godziny nie uzbierasz c4 XD

To moje ostatnie zdanie :)

Wybacz kolego ale jesteś w błędzie :) Po WIPE na serwerze jest od razu 50 + luda, nie ma gdzie zbierać podstawowych materiałów bo każdy to robi, więc powiedz mi jak bambik ma pójść zbierać rzeczy na C4, bez podstawowych przedmiotów, bo wszystko jest kopane na bieżąco ? :)  Przez 4h ? Przez te 4h każdy zbiera co może, po 2h stawiasz czerwoną maszynę, która przez nastepne 2h nazbiera tyle co kiciuś napłacze. Dalej, fakt udało nam sie nazbierać troche zielonego do tego czasu, ale zaraz i na czerwonej nas pikneli. Żelazo nie jest łatwą rudą do zbierania GDY KAŻDY NAPOTKANY to zbiera i musisz mieć wgl szczęcie żeby znaleźć rude żelaza po WIPE. A trudniejsza baza do rajdu to wlasnie baza z żelaza, a weż je nazbieraj :D 

Pozdrawiam.

Edit.: Znam polany rud żelaza i dobre miejsca na zbieranie, ale tak jak napisalem, po WIPE każdy to zbiera, tak dla jasności piszę.

22 godziny temu, Maisteros napisał:

Jak dla mnie nie ma sensu tego zmieniać może evip ma za dużo ale płacisz w końcu te 40zł lub 60zł nie za sam stuff. Przez 4 godziny jest łatwo nadropić 4+ osobową ekipa jakieś c4 i też pikać i zdobywać deto/kolorki i składać kolejne. W takim przypadku jak cię raidują to lepiej robić pancerniejsze bazy lub się bronić :)

@EskejpHW Jest też takie coś jak zabijanie w tej grze a nie samo kopanie. Tak dla jasności pisze :)

@EskejpHWGościu piszesz, że nie możesz zebrać podstawowych przedmiotów to ci piszę co masz robić na start wipe'a zawsze ludzie biegają z full plecakami nawet bambiki i pada z nich po kilka stackow materiałów. To jest x5 więc mi tutaj nie mów, że w 4 godziny nie uzbierasz c4 XD

To moje ostatnie zdanie

Tak XD Patrz troszkę, globalnie ziomek, no jest zabijanie ale, start wipe to VIP ma wieksze szanse z pompą niż bambik z łukiem, tak jak mowiłem nie chodzi mi o set tylko C4 ;)

@Maisteros pamiętaj że nie ma ludzi nie do zabicia, i ja też mogę zginąć z całym plecakiem. Ziomek, patrzysz tylko w jedną stronę, otwórz ten swój mózg 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...