Jump to content
  • 0

[Rozwiązane]Problem z wejściem na serwer przez udostępnienie rodzinne steam (Family sharing)

Majkelos2137

Question

Witam, bodajże dzisiaj w nocy lub wczesnym rankiem zostało zablokowane wejście na serwer przez udostępnienie gierki na Steam. Jest to na pewno dziwny ruch, a tym bardziej niezrozumiały bo na przykład w mojej sytuacji zablokowało to gre braciakowi któremu udostępniłem gierke na czas kiedy mnie nie ma w domu żeby po prostu nie grał na moim koncie, bo nie chce żeby mi jakiegoś przypału narobił u kogoś czy konfliktów z kimś. Wychodzę z propozycją (Jeżeli jest taka możliwość) Dodania jego SteamID / Konta Steam na whiteliste lub chociażby wyłączenie tego, bo jednak zostało to dodane dopiero teraz, a przez X lat nie było z tym zadnego problemu i każdy mógł na spokojnie sobie pograć poprzez udostępnianie biblioteki gier steam. Dorzucam ss z jego profilu na potwierdzenie, że jeszcze wczoraj mógł normalnie grać https://imgur.com/a/5sSHEUd

Edited by Majkelos2137

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Właściciel

W Hurtworld Family sharing jest raczej standardowo zablokowane na wszystkich serwerach. Gdzie w ten sposób grał? Grę da się hipotetycznie udostępnić w ten sposób jednak nie wejdzie się na współdzielonej na żaden oficjalny/standardowy serwer. Na screenie widać jednak że grał w Spacewar i miał też HW uruchomione przez około 10 minut. Jest możliwość odblokowania tego jednak nie za bardzo widzę w tym sens, gdyż po prostu można u nas wchodzić nie mając tej gry na Steam. Także najszybszym rozwiązaniem na ten moment będzie usunięcie u Was współdzielenia tej gry.

Tak z ciekawości bo nie pamiętam już, ilu osobom maksymalnie można udostępnić swoją jedną grę, tj np HW?

• 0

Pięciu osobom można udostępniać maksymalnie, ale tylko 1 osoba moze grać w tą samą grę jednocześnie, a wracając do odpowiedzi - No jak widać wczoraj jeszcze mógł grać w taki sposób i nic sie nie działo, dopiero dzisiaj z rana jak wchodził to powiedział że musiał kliknąć "update" a nie "play" w launcherze HW69 a potem już nie mógł wejść na serwer, a grał na S2 (x1). A nie dałoby rady jakoś jego konta steam w taki sposób odblokować po prostu (coś w stylu whitelist) lub dodanie do zaufanych (nie wiem jak to u was wygląda) Bo mnie teraz aktualnie nie ma za często w domu, praktycznie wcale a on złapał zajawe żeby sobie pograć to powiedziałem że moge mu udostępnić na steamie Hurtworlda i niech sobie pyka a swojego konta nie chciałem dawać, bo nie chciałbym mieć zadnych niespodzianek potem w stylu spina z kimś itd., no i pykał tak bodajże dzień / dwa, a dzisiaj wyszło jak wyszło.

• 0
  • Właściciel

Tak jest, ukazała się wczoraj wieczorem aktualizacja która rykoszetem mogła doprowadzić do tej sytuacji. Prawdopodobnie zostanie to odblokowane niedługo, jednakże.. Tak jak pisałem już wcześniej, Twój brat nie grał de facto w HW pomimo udostępnionej nawet gry, tylko do tej pory wczytywało mu na Steam (nawet wam obu, a dla ścisłości wszystkim) inną grę. Co się właśnie zmieniło po wczorajszej aktualizacji. Zwróć uwagę na ilość jego godzin w grze. Usunie sharing i będzie mógł grać, a możliwe że na dniach zostanie to odblokowane i będzie działało podobnie jak do tej pory.

• 0

No tylko jak wyłączę udostepnienie mu gry to tak naprawdę nie będzie jej posiadał w swojej bibliotece, a ilość godzin ma taką bo wczoraj zaczął grać w HW, a granie w HW na serwerach uruchamianych przez launcher dolicza godziny gry na tym całym spacewar, a nie do oryginalnego hw, u mnie na koncie gdzie mam kupione HW też nie nalicza do głównej gry tylko do tego "Spacewar" Bo do Hurtworlda godziny nalicza tylko grając na V2 lub na oficialnych serwerach V1, ale to już jest od dawna, bo kiedys w 2021 jak grałem na hw69 też naliczało mi godziny gry do spacewar, a nie Hurtworlda. https://imgur.com/a/HbdXjoM Czas gry w Hurtworlda to czas spędzony na V2, a spacewar V1, nie mam pojęcia czemu to tak działa.

Edited by Majkelos2137
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Create New...