Skocz do zawartości
  • 0

Dyskusja o S7 - Serv PvP

_Piotr_

s7.hw69.pl  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze.

• Jasne że tak
      18
    • Niee, głupi pomysł
      5
    • Zrób inny serwer(Propozycja w komentarzu)
      0

Pytanie

Witajcie, nasza sieć się bardzo dobrze rozrasta a dostałem pomysł od graczy że chcieliby zagrać na serwerze pvp tak więc postanowiłem zrobić taki oto serwer. Na serwerze jest wgrana standardowa mapa lecz z dropem ustawionym na 0. Jedyny drop na serwerze:
Niebieskie - x10
Zielone - x10
Bursztyn - x5
Tłuszcz - x20
Deto - od 1 do 2 ale duża szansa
Amo - Z meteorów/roll ammo/hangary
Dytamit - x1 = Meteor
Części do aut - Meteor

Komendy dla gracza:
kit start - Początkowe itemki
kit bron - Wszystkie bronie bez pompy
kit buduj - Surowce na małą bazę
roll fart - ceki bądź moby
roll c4 - itemki do ceki
roll ammo - losowe 2 magazynki do wylosowanej broni
home - 1 zapis domu dla VIP

Komendy dla VIP:
kit vip - Ulepszone itemki
kit bron2 - Pompa
kit buduj2 - Surowce na sporą bazę
home - 2 zapis domu dla VIP

Meteory:
Najlepsze silniki do quada/auta/crosa
Najlepsze tryby do quada/auta/crosa
Najlepsze kołą do quada/auta/crosa
Amo do każdej broni od 1 do 2 magazynków
Zielone
Niebieskie
Bursztyn
Tłuszcz
Deseki
Cement
Red i zółta kurtka
Żółte spodnie
Pompa
Ceki
Dynamit
Benzyna
Popiół

Zapraszamy na beta testy.
S7.HW69.PL

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł świetny- coś nowego, jeśli popracujecie nad realizacją może być hit. Mam kilka uwag:

-Mapa, nie do końca jestem pewien czy diemensland się sprawdzi w takim trybie gry, ostatecznie obszar gry powinien zawęzić się do bambika, ale ten 24h kit buduj pozwala na coraz dalszą budowę bazę, może się okazać że na serwerze pvp ciężko o pvp - zastanowiłbym się nad tymi 24 godzinami,

-W grze pvp odbywa się głównie na hangarach, meteorach. Tutaj odpadają hangary, więc jedynym sposobem prowokacji takiego pvp, zebrania graczy w 1 miejscu na mapie pozostają meteory i tutaj moim zdaniem sprawę trzeba rozwiązać tak-> ustawić na mapie 2 obszary na których bd spadać meteory (w nich ustwić jedynie drop ammo) , oraz ustawić na tych obszarach KILKA ogólnodostępnych warp'ów.

-Nie dokńca myślę, że drop tej broni to dobry pomysł, bo skoro bd spadać nam broń, to i ubrania bd spadać i szybko gracze będą się zniechęcać do dalszej gry, ja uważam że lepiej wprowadzić tylko drop itemów z plecaka,

-Nie jest jasno powiedziane co ma zachęcić ekipy do zagrania na tym serwie- spoko jest ranking(musi być), ale gra dla samego pvp może nie zachęcać, bo równie dobrze na normalny serwerze mogą się postrzelać z innymi graczami, ranking musi być ale musi też mieć swoją wartość,

-W kit roll są ceki i nad ich sensem też bym się zastanowił, waham się nad ich sensem na takim serwerze, na pewno do rolla bym dodał amunicję

-Można dodać kit jedzenie dla wszystkich

To tyle moich uwag:) Pozdrawiam teo:)

1 minutę temu, teofeelee napisał:

Pomysł świetny- coś nowego, jeśli popracujecie nad realizacją może być hit. Mam kilka uwag:

-Mapa, nie do końca jestem pewien czy diemensland się sprawdzi w takim trybie gry, ostatecznie obszar gry powinien zawęzić się do bambika, ale ten 24h kit buduj pozwala na coraz dalej zbudować bazę, może się okazać że na serwerze pvp ciężko o pvp - zastanowiłbym się nad tymi 24 godzinami,

-W grze pvp odbywa się głównie na hangarach, meteorach. Tutaj odpadają hangary, więc jedynym sposobem prowokacji takiego pvp, zebrania graczy w 1 miejscu na mapie pozostają meteory i tutaj moim zdaniem sprawę trzeba rozwiązać tak-> ustawić na mapie 2 obszary na których bd spadać meteory (w nich ustwić jedynie drop ammo) , oraz ustawić na tych obszarach KILKA ogólnodostępnych warp'ów.

-Nie dokńca myślę, że drop tej broni to dobry pomysł, bo skoro bd spadać nam broń, to i ubrania bd spadać i szybko gracze będą się zniechęcać do dalszej gry, ja uważam że lepiej wprowadzić tylko drop itemów z plecaka,

-Nie jest jasno powiedziane co ma zachęcić ekipy do zagrania na tym serwie- spoko jest ranking(musi być), ale gra dla samego pvp może nie zachęcać, bo równie dobrze na normalny serwerze mogą się postrzelać z innymi graczami, ranking musi być ale musi też mieć swoją wartość,

-W kit roll są ceki i nad ich sensem też bym się zastanowił, waham się nad ich sensem na takim serwerze, na pewno do rolla bym dodał amunicję

-Można dodać kit jedzenie dla wszystkich

To tyle moich uwag:) Pozdrawiam teo:)

Zapraszam teofele na TS'a do mnie :) Przedyskutujemy wszystko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Dodaj nową pozycję...