Jump to content
  • 3

[Przyjęte][Ankieta] Zakaz budowania baz ze sklejanych ścian

!Dark!

Kilka pytań w ankiecie dotyczących zakazu budowania baz ze sklejanych ścian.  

80 members have voted

1. 1. Zakazać budowania ze sklejanych ścian?

2. 2. Jaka egzekwować budowanie ze sklejanych ścian?

• Ban na WIPE / max tydzień
    • Ban na dzień
    • Upomnienie i usunięcie bazy
    • Inne (propozycja w komentarzu)
    • Nie wiem

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 04/08/20 at 07:00 PM

Question

• Właściciel

Kilka pytań w ankiecie dotyczących zakazu budowania baz ze sklejanych ścian.

-- Edit

Wstępnie bany na pewno byłyby poprzedzane upomnieniem i szansą na przebudowę.

Link do poprzedniej dyskusji na podstawie której powstała ankieta: 

• Like 1
  • Haha 1

Recommended Posts

• 1

Według mnie lepiej było by zniczyć tego meina ze sklejaków niż dawać bana na 7dni

Gdyby znalazł to administrator baza została by poprostu zniszczona, a jeżeli znalazł by to jakiś gracz itemy z meina można było by dac jemu. Wtedy ci co będą budowali meiny ze sklejaków będą mieli nauczke aby ich nie budować 🍁

Edited by Adrianek
  • Like 1
  • Awesome xd 1
  • 1

Ja pisze o s1

Gdyby na serwie nie grało przez cały dzień po 100 osób to może i by szło nazbierać. Ale jak gra tyle ludzi to nie ma szans zbierać tego deto.
jest mała szansa i mały drop tego deto to ludzie myślą , że się nawet nie opłaca jechać po to jedno deto bo i tak to nic nie zmieni.
Gdyby było więcej tego, lepszy drop to by było inaczej każdy by się starał by ten drop był jego.

A jedno deto w te czy w te różnicy nie robi więc wolą dalej budować i iść w zaparte.
w poprzednim waipie nawet  jednego deto z kruków nie miałem. Raz tylko z meteoru , tak to tylko i wyłącznie z hangarów ale to wiadomo jaki drop był.

Powiększcie drop deto to już będzie o wiele lepiej i więcej się będzie działo w tej grze. Bo teraz ludzie zrobią bazę na 150c4+ i skąd na to brać deto ? bym musiał przez parę dni zbierać i spikać jedną bazę i gdzie tu zabawa ? spikam nie będzie tam nic i człowiek wkurwiony będzie i skończy grac bo starał się całego waipa zbierać i okaże się lipa

Edited by Pikushw
  • Like 1
  • 1
  • Kierownik Hurtworld

Dobrze, skończcie dyskusje. Macie teraz wipe testowy. Z podniesionym dropem deto ZEWSZĄD, oraz ograniczonym limitem budowy. Jak stwierdzicie, że "dalej sie nie da" i ankieta wyjdzie na zakaz budowania sklejaków, to ustawienia serwera wrócą poprzednie i rzeczywiście będzie zakazane. Ale czy chcecie? ;)

• Like 2
  • 1

Minęło już ponad 2 tygodnie, widzicie co się dzieje, ludzie budują bazy na 100+ c4 drop może i jest teraz zwiększony ale jest to bezsens. Proponowałbym właśnie wrócić do poprzednich ustawień dropu jak i zakazać jednak budowania sklejanych ścianek ;) Osoby z s8 lepiej żeby się nie oddzywały skoro tam patrzą na drop x15 a niektóre osoby grają jeszcze na takich mniejszych jak s1 lub s5 :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy są cały czas za tym.

• 0

Zagłosowałam na ban na wipea ale dobrze byłoby zeby faktycznie było to pilnowane żeby nie było sytuacji że komuś ban się kończy 2 dni po następnym wipie i ban powinien być poprzedzony upomnieniem i czasem na przebudowe bazy. Dodatkowo na s5 ban na 7 dni a nie na całego wipea, żeby baza tylko się wydymiła.

Wprowadzenie takiej zmiany powinno być dobrze ogloszone na forum i przede wszystkim przez helperow/modów na serwerach na poczatku pierwszych 2 wipeów. Należałoby rownież dodać wiadomość na czacie o istnieniu takiego zakazu, aby zawsze ktoś kto po raz pierwszy wchodzi na serwer nie był zaskoczony w połowie wipea.

Edited by Mashaa
  • Like 2
  • 0
4 godziny temu, Veromen napisał:

Według mnie słuszne będzie osłabienie kitów i zablokowanie sklejanych :P wtedy będą ludzie będą pilnować meteorów i hangarów bardziej ;) v1 (s1)

Zdecydowanie kity trzeba osłabić, bo teraz zestaw evip+svip gwarantować będzie całego maina prawie na słabszej miejscówce ;d

• 0
Cytat

Jaka egzekwować budowanie ze sklejanych ścian? 

Na pewno nie banami :) To byłoby głupie banować graczy, którzy pewnie zaraz odejdą jak skończy się korona XD 
Jestem jak najbardziej na NIE, jak umiesz grać to jesteś w stanie nazbierać/wydropić na 100/200 c4 - nie każda baza na tyle jest. :) Raczej jak chcecie wprowadzać takie limity to zróbcie przy okazji limit graczy w ekipie, bo tak naprawdę jeśli jest 10 osób w ekipie i przyjdą na meteor to reszta nie ma szans - większość to solo lub 2-4 osoby w klanie ;) 

• Like 1
  • 0
5 minut temu, djcrite napisał:

Na pewno nie banami :) To byłoby głupie banować graczy, którzy pewnie zaraz odejdą jak skończy się korona XD 
Jestem jak najbardziej na NIE, jak umiesz grać to jesteś w stanie nazbierać/wydropić na 100/200 c4 - nie każda baza na tyle jest. :) Raczej jak chcecie wprowadzać takie limity to zróbcie przy okazji limit graczy w ekipie, bo tak naprawdę jeśli jest 10 osób w ekipie i przyjdą na meteor to reszta nie ma szans - większość to solo lub 2-4 osoby w klanie ;) 

1. Ban do końca wipe/7 dni dla s5 to jest krótki ban i nikogo nie zniechęci do gry, bo tak na prawdę to jak stracisz maina to kończysz wipe'a (tak zazwyczaj jest).

2. Co z tego, że wydropisz na takiego maina skoro nigdy nie zwróci Ci się to i bardzo długo trzeba zbierać - na serwerach nic się nie dzieje, 0 akcji, nic. A takto jak będą Xy, maksymalnie przesuwane to ludzie po straceniu maina będą nawet na s1 próbować grać dalej, raidy będą tańsze to i wzrośnie ilość raidów na on, bo mniejsza strata będzie jeśli się nie uda, a i więcej miejsc na zbudowanie bazy będzie miało sens.

3. Po co limit osób w  ekipie? Brak sklejakow = brak mainow  na 100+ c4= korzysc dla wszystkich, duże ekipy będą dominować serwer, a małe będą mogły też wysadzić jakiegoś dużego maina i nawet worth mieć. Zdecydowanie więcej osób będzie grało wtedy w Hurtworld'a niż teraz gdy każdy początkujący jest pikany w każdym miejscu, bo większość ludzi nie stać na większe raidy to pikają klity bambikom...

4. Deto i c4 zyska na wartości i ludzie będą się bić o każdy pojedynczy detonator, więc i na meteorach będzie większa frekwencja, a to poskutkuje wyrównaniem się szans dla każdego gdy będzie 5 ekip nawet ktoś kto gra solo może coś przejąć podczas zadymy :) 

• Like 2
  • 0

Grając w 6 osób na s5 po 10h dziennie, nie mając vipów nie jesteś w stanie spikać żadnej większej miejscówki na offline a co mówic o zabawie na online...

1 godzinę temu, MrQoodaq napisał:

JESTEM NA NIE !

sKORO GRA UMOŻLIWIA TAKIE BUDOWANIE NIECH ZOSTANIE 

Jak już wcześniej pisałam pod innym postem 'nie zostało to wymyslone, a znalezione przez graczy. Nigdy nie było zaplanowane przez deweloperów więc jest to zwykły błąd gry, który nie został naprawiony bo v1 zostało porzucone. Dowodem na to jest próba walki ze sklejakami na v2, gdzie twórcy usunęli filary i nie raz aktualizowali system budowy.'

• Like 1
  • 0
24 minuty temu, Adrianek napisał:

Według mnie lepiej było by zniczyć tego meina ze sklejaków niż dawać bana na 7dni

Gdyby znalazł to administrator baza została by poprostu zniszczona, a jeżeli znalazł by to jakiś gracz itemy z meina można było by dac jemu. Wtedy ci co będą budowali meiny ze sklejaków będą mieli nauczke aby ich nie budować 🍁

Raczej niewykonalne, za dużo zachodu, ktoś z administracji musiałby mieć dostęp to komendy noclip poza Darkiem co skończyłoby się masą skarg i nieporozumień.

Poza tym to w sumie na jedno wychodzi czy ban czy zniszczenie i oddanie itemów, 90% z tych graczy wyjdzie i wróci na next wipea. Ci co chcą grać dostosują się i przebudują zanim dostaną bana.

Edited by Mashaa
  • 0
  • Kierownik Hurtworld

Najczęściej prośby o usunięcie czegokolwiek do zrajdowania mają osoby nie lubiące dropić. Grałam na s1 dawno,ale grałam. Serwer nie jest zmieniany więc moge się wypowiedzieć. Nigdy - nawet nie posiadając rang dodatkowych nie mieliśmy problemu z dropem deto i produkcją c4. Jak dla mnie deto jest aż nadto wystarczy się troche wysilić. Może więc je ukrócić bo po co one? 

Developerzy gry dali taka możliwość budowy - to nie jest bug gry - a Wy z lenistwa chcecie ograniczać rozrywkę. Nie podoba mi się to. Wierze że to czasochłonne ale wg Was pójście na łatwiznę załatwi sprawe. Usuńmy c4 i deto. Dajmy zakaz budowania ścian metalowych i rajdujcie się wiertłem ;)

• Like 6
  • Thanks 2
  • Not sure if trolling or stupid 1
  • Do not like it 2
  • 0

Alladyn pisząc to co właśnie, pokazałeś jak zabolało cię to że na x1000 my oraz GK mamy baze na 700 c4. Nie chce ci się dropić czy o co chodzi? Sklejane bazy jak i przesuwane nie są od niedawna na hw i jakoś nikomu do tej pory nic to nie przeszkadzało, jedyne co pokazuje to umiejętności związane z tą grą i budowniczym. Moim zdaniem to nonsens niszczyć coś co wymyślili gracze.

W żaden sposób nie jest to wykorzystywanie bugów gry. Jeżeli było by to zakazane to na pewno developerzy by to usuneli. 

Okazuje się jednak że większość z was po prostu chce to wykorzystać na takiej zasadzie "o ma baze idę do amistracji będę miał itemki" na co takie coś komuś? to jest tylko i wyłącznie gra a niektórzy się tak w nią angażują jakby chceli być bogami tego czegoś.

Z mojej strony tyle

Edited by eGzO
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Do not like it 1
  • 0

Jest to bug gry jak najbardziej :)

Jeśli mi nie wierzysz napisz do Klauza24 (community manager) na steam na pewno Ci odpowie, że Spencer  - CEO hw, walczy z tym od lat.

Poza tym jak widać po ankiecie i postach sporo osób jest za usunięciem, a osoby które nie chcą ich usunięcia są to głównie osoby którym pasuje wybudowa maina n a300c4 i nietykalność do końca wipea. Po własnym mainie widzę że to jest przesada przy takim dropie deto na hangarach.

• Like 1
  • 0

a może powinno :D

według zamysłu deweloperów dropi tylko na hangarach i hangary powinny byc głównymźródłem, każdy ma taki sam dostęp i wtedy to faktycznie zalezy od poświęconego czasu ale deto obecnie dropi raz na ruski rok. Nie opłaca się chodzić na hangary żeby w ciagu 5 godzin wyciągnąc 1 deto.

Edited by Mashaa
  • 0

Meteor, kruki, Hangary, Yeti nawet 

w jeden dzień potrafimy z ekipą na x1000 ponad 6 staków deto ogarnąć to wystarczy na zrajdowanie takiej bazy tylko trochę głowy trzeba użyć

Edited by eGzO
  • 0

Ale wiesz dobrze że zakazanie tego na x5 oraz x3 bedzie skutkować też tym że będzie to zakazane na x1000

I przestaje już spamić mój głos został oddany to co się wydarzy to jest tylko i wyłącznie decyzja reszty.

Edited by eGzO
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

SURVIVAL: PRZETRWAJ, BUDUJ I DOMINUJ!

Hurtworld to gra, która została zrealizowana w nieco kreskówkowej oprawie graficznej. Zbiera skrajnie pozytywne oceny graczy od początku uruchomienia wczesnego dostępu. Poza nieco kreskówką grafiką świat Hurtworld jest śmiertelnie poważny. To gra, która lubi karać graczy za błędy i pomyłki, zwłaszcza tych, którzy lubują się w zabijaniu bezbronych. Trzonem rozgrywki pozostaje oczywiście walka o przetrwanie - musimy nie tylko uważać na drapieżniki i innych graczy, ale przede wszystkim dbać o podstawowe potrzeby naszej postaci.

Śledź nas w social mediach

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOK

• Create New...