Jump to content

[Propozycja] Zmiana dropu lub mapy na s1 x5

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie rozmawiałem z kilkoma osobami i również jak ja uważają ze miejsca na baze są bardzo słabe ale drop za to jest bardzo duży. Moje 4 propozycje z których jedną jak się wprowadzi na serwer to pozwolą poprawić jakoś rozgrywki. 

1.Zmiana dropu z eventów i meteorytów np zabrać po 1deto i 1c4. 

2..Przerobić mapę aby miejsca były głębsze na chociaż 100c4. 

3. Zwiększyć limit budowy bo jak na x5 jest bardzo mały pasuje bardziej do x3. 

4. Pozwolić graczom robić sklejanie ściany ale z limitem do np 5 fundamentów małych. 

Mam nadzieję że rozważycie tom opcje żeby każdemu graczowi grało się lepiej.

• Haha 1
  • Not sure if trolling or stupid 1
18 godzin temu, Ukasz4321 napisał:

Ja bym bardziej w mapie preferował zmienić kanion @ exotic @ !Dark!  nie używany, a stary odświeżyć / i duzo innych miejsc które nikt nie używa .

Zgadza się dużo miejsc już jest zapomniana ponieważ są bardzo słabe wystarczyłoby niewiele czasu aby je trochę ulepszyć a dałoby to lepsze możliwości pod bazę 

• Not sure if trolling or stupid 1

Kompletnie nietrafiony pomysł, który wręcz przeciwnie do tego co napisałeś, pogorszyłby tylko jakość gry.

W dniu 1.03.2024 o 21:32, MichaLPL napisał:

1.Zmiana dropu z eventów i meteorytów np zabrać po 1deto i 1c4. 

2..Przerobić mapę aby miejsca były głębsze na chociaż 100c4. 

3. Zwiększyć limit budowy bo jak na x5 jest bardzo mały pasuje bardziej do x3. 

4. Pozwolić graczom robić sklejanie ściany ale z limitem do np 5 fundamentów małych. 

Mam nadzieję że rozważycie tom opcje żeby każdemu graczowi grało się lepiej.

1. Wtedy lepiej wgl usunac te eventy, szukanie meteoru/budy, budowanie wypadowki na nią/nabijanie niesławki niewarte byłoby tak słabych nagród.

2. Najgorszy pomysł ze wszystkich. Chcesz zmniejszyć drop z eventow i powiększyć wnęki? Ta gra polega na rajdowaniu. Na serwerze jest i tak o połowę za dużo miejscówek, nie ma wgl o nie rywalizacji. Jak nie zajmiesz jednej to i tak masz 10 kolejnych bo stoją puste i nawet jak było 150/100 graczy to i tak był duży wybór.

Mapa pod X5 jest ok, jeśli już coś zmieniać to tylko usunac kilka wnęk aby była jakaś rywalizacja o miejscówki.

3. Aktualny limit jest ok, ciut większy można rozważyć ale bez przesady

4. Stanowczo nie. Wg mnie na mapie powinny być 2-3 najlepsze miejscówki na 80+ C4, z 5-6 na 60+ C4 i reszta na 40-50 C4.

Podsumowując Twoja propozycje mam wrażenie, że czerpiesz fun z budowanian a rajdy na czyjeś mainy Cię nie interesują. Szanuje to, ale w tej grze rajdowanie jest głównym celem, a przynajmniej dla większości graczy.

• Haha 1

Odniosę się tylko do punktu 2, mianowicie co gdybym stworzył 2-3 wersje tej mapy, które będą się różniły jedynie miejscówkami pod bazy? Podwieszaki, wnęki etc.

Można wtedy wprowadzić rotację tych map, co wipe zmiana mapy, napisanie pluginu który by to robił i podpięcie go pod wipe to dla Darka żaden problem B|

Plusy: różnorodność rozgrywki

Minusy: niestety spory wzrost wagi plików (jedna wersja mapy to około 315 mb)

• Like 2
9 godzin temu, Wygnaniec napisał:

Kompletnie nietrafiony pomysł, który wręcz przeciwnie do tego co napisałeś, pogorszyłby tylko jakość gry.

1. Wtedy lepiej wgl usunac te eventy, szukanie meteoru/budy, budowanie wypadowki na nią/nabijanie niesławki niewarte byłoby tak słabych nagród.

2. Najgorszy pomysł ze wszystkich. Chcesz zmniejszyć drop z eventow i powiększyć wnęki? Ta gra polega na rajdowaniu. Na serwerze jest i tak o połowę za dużo miejscówek, nie ma wgl o nie rywalizacji. Jak nie zajmiesz jednej to i tak masz 10 kolejnych bo stoją puste i nawet jak było 150/100 graczy to i tak był duży wybór.

Mapa pod X5 jest ok, jeśli już coś zmieniać to tylko usunac kilka wnęk aby była jakaś rywalizacja o miejscówki.

3. Aktualny limit jest ok, ciut większy można rozważyć ale bez przesady

4. Stanowczo nie. Wg mnie na mapie powinny być 2-3 najlepsze miejscówki na 80+ C4, z 5-6 na 60+ C4 i reszta na 40-50 C4.

Podsumowując Twoja propozycje mam wrażenie, że czerpiesz fun z budowanian a rajdy na czyjeś mainy Cię nie interesują. Szanuje to, ale w tej grze rajdowanie jest głównym celem, a przynajmniej dla większości graczy.

Ile masz godzin w grze? Bo widać ze mało skoro każda duża ekipa sądzi tak samo że wnęki te to wielki żart zbierasz na meina 1 dzień i po co sens grać? Jeśli grasz solo to cie rozumiem że wolisz na mniej c4 żeby były ale te mapy grają w większości ekipy kilku osobowe więc gra się w tym słabo jak nie ma dobrego miejsca na baze lub chociaż sklejanie scisny

• Awesome xd 1
9 godzin temu, exotic napisał:

Odniosę się tylko do punktu 2, mianowicie co gdybym stworzył 2-3 wersje tej mapy, które będą się różniły jedynie miejscówkami pod bazy? Podwieszaki, wnęki etc.

Można wtedy wprowadzić rotację tych map, co wipe zmiana mapy, napisanie pluginu który by to robił i podpięcie go pod wipe to dla Darka żaden problem B|

Całkiem spoko to brzmi, tylko miejscówki nie mogą być przesadzone. (2-3 najlepsze miejscówki na 80+ C4, z 5-6 na 60+ C4 i reszta czyli 5-6 na 40-50 C4)

4 godziny temu, MichaLPL napisał:

Ile masz godzin w grze? 

Sądząc po twoich wypowiedziach jest pewny że na pewno więcej od Ciebie 😄

każda duża ekipa sądzi tak samo że wnęki te to wielki żart zbierasz na meina 1 dzień i po co sens grać?

Jakie ekipy ? Te które tracą bazy na online ? Bo nie potrafią się bronić?

Ile Ty chcesz zbierać na rajd ? 3 dni ? Skoro serwer żyje od piątku do niedzieli, a potem ludzie w poniedziałek idą do pracy/szkoły?

Jeśli grasz solo to cie rozumiem że wolisz na mniej c4 żeby były ale te mapy grają w większości ekipy kilku osobowe więc gra się w tym słabo jak nie ma dobrego miejsca na baze lub chociaż sklejanie scisny

Nie gram solo, gram w ekipie. Może pobiegaj po mapie i poszukaj miejscówek na baze bo jest ich sporo i nie są słabe. Im słabsze mainy tym większa szansa że na serwerze coś się będzie działo. Realizacja twojego pomysłu doprowadzi do tego że wszyscy będą siedzieć w swoich bazach do końca wipe bo nie będą mieli C4 żeby cokolwiek spikac 🫣

Edited by Wygnaniec
19 godzin temu, Wygnaniec napisał:

Całkiem spoko to brzmi, tylko miejscówki nie mogą być przesadzone. (2-3 najlepsze miejscówki na 80+ C4, z 5-6 na 60+ C4 i reszta czyli 5-6 na 40-50 C4)

Sądząc po twoich wypowiedziach jest pewny że na pewno więcej od Ciebie 😄

Jakie ekipy ? Te które tracą bazy na online ? Bo nie potrafią się bronić?

Ile Ty chcesz zbierać na rajd ? 3 dni ? Skoro serwer żyje od piątku do niedzieli, a potem ludzie w poniedziałek idą do pracy/szkoły?

Nie gram solo, gram w ekipie. Może pobiegaj po mapie i poszukaj miejscówek na baze bo jest ich sporo i nie są słabe. Im słabsze mainy tym większa szansa że na serwerze coś się będzie działo. Realizacja twojego pomysłu doprowadzi do tego że wszyscy będą siedzieć w swoich bazach do końca wipe bo nie będą mieli C4 żeby cokolwiek spikac 🫣

Ewidentnie widać ze masz mało godzin ja mam 10k steam/nosteam. Całego wipa żeby zbierać? A wiesz ze teraz wystarczy 1 dzień żeby jedna ekipa wypisała 5ekip lol to jest chujowe. Dlatego server umiera w poniedziałek bo nikt meina nie ma bo nie ma miejscówek dobrych 

6 godzin temu, MichaLPL napisał:

Ewidentnie widać ze masz mało godzin ja mam 10k steam/nosteam. Całego wipa żeby zbierać? A wiesz ze teraz wystarczy 1 dzień żeby jedna ekipa wypisała 5ekip lol to jest chujowe. Dlatego server umiera w poniedziałek bo nikt meina nie ma bo nie ma miejscówek dobrych 

Właśnie sprawdziłem twoj profil i mi się wszystko zgadza. MTR Michu... 

Na tym wipe wypikalismy Cię już 3 razy (ekipa blue), rozumiem że stąd biorą się twoje propozycje. 

Powiem wprost i nie bierz tego do siebie bo pamiętajmy że to tylko gra, ale jeśli bronisz swoje bazy w nastepujacy sposób:

1 raz - siedzisz zamurowany we wnęce i tylko czekasz aż dojdziemy do totemu.

2 raz - rajdujemy ci wnękę 3 vs 3 i nie możesz wyjść że swojego odro.

3 raz - akurat nie było Cię w bazie.

W dwoch przypadkach problem nie leży w słabych miejscówkach tylko w braku twojego  skilla co jest dziwne jak na tyle godzin.

Aktualnie i tak nie trzymasz itemow w main, W drugim przypadku nie było nawet skrzynki, więc rozumiem, że chcesz aby ktoś zbierał 100 C4 I w środku nie zastał nawet skrzynki ?

I teraz popłyńmy...

Jeśli Twoja propozycja ma przejść to obowiązkowo trzeba dodać plugin, który umożliwia poprzez wpisanie komendy sprawdzenie kto ma autorkę w tym main oraz co jest w środku. Inaczej stanie się to co już pisałem - zniszczysz serwer.

Wracając już na ziemię, proponuję Ci zostawić X5 w spokoju i iść pograć albo na serwer X3, albo na X1.

W dniu 4.03.2024 o 22:33, exotic napisał:

Najlepszy pomysł ktory powinien wejść jak najszybciej !!!

W dniu 6.03.2024 o 10:10, Wygnaniec napisał:

Właśnie sprawdziłem twoj profil i mi się wszystko zgadza. MTR Michu... 

Na tym wipe wypikalismy Cię już 3 razy (ekipa blue), rozumiem że stąd biorą się twoje propozycje. 

Powiem wprost i nie bierz tego do siebie bo pamiętajmy że to tylko gra, ale jeśli bronisz swoje bazy w nastepujacy sposób:

1 raz - siedzisz zamurowany we wnęce i tylko czekasz aż dojdziemy do totemu.

2 raz - rajdujemy ci wnękę 3 vs 3 i nie możesz wyjść że swojego odro.

3 raz - akurat nie było Cię w bazie.

W dwoch przypadkach problem nie leży w słabych miejscówkach tylko w braku twojego  skilla co jest dziwne jak na tyle godzin.

Aktualnie i tak nie trzymasz itemow w main, W drugim przypadku nie było nawet skrzynki, więc rozumiem, że chcesz aby ktoś zbierał 100 C4 I w środku nie zastał nawet skrzynki ?

I teraz popłyńmy...

Jeśli Twoja propozycja ma przejść to obowiązkowo trzeba dodać plugin, który umożliwia poprzez wpisanie komendy sprawdzenie kto ma autorkę w tym main oraz co jest w środku. Inaczej stanie się to co już pisałem - zniszczysz serwer.

Wracając już na ziemię, proponuję Ci zostawić X5 w spokoju i iść pograć albo na serwer X3, albo na X1.

Wiesz czemu nikt nie trzyma itów w bazie? Już ci wytłumacze ktoś zbiera 24h itemy żeby później jak wy gracie w 10 chyba i na zbieracie na all meiny w jeden dzień. Czy to jest fajne? Dla was tylko tak dla nikogo innego. To nie jest server szkoleniowy gdzie walisz ekipa na ekipie i pikacie w do woli c4 oraz strzelanie. Grałem tu 5lat temu i wiem jak się gralo kiedyś trzeba trochę pograć a nie w 1 dzień walisz wszystko bo jest tak bardzo łatwo a bazy na mało c4 są bo nie ma możliwości zrobić czegoś mocnego dlatego kilka ekip chowa itemy w klitkach lub totemach bocznych 

• Właściciel

Przez wagę tych map raczej 2 by musiały wystarczyć. Miejsca eventów na tych mapach też powinny się pokrywać, bo inaczej byłoby to nierealne do zarządzania. Ewentualnie jako że nie mamy tu tylko jednego serwera v1 to te mapy dać na różnych dropach tak by każdy miał coś pod siebie do wyboru?

• Like 1
17 godzin temu, !Dark! napisał:

Przez wagę tych map raczej 2 by musiały wystarczyć. Miejsca eventów na tych mapach też powinny się pokrywać, bo inaczej byłoby to nierealne do zarządzania. Ewentualnie jako że nie mamy tu tylko jednego serwera v1 to te mapy dać na różnych dropach tak by każdy miał coś pod siebie do wyboru?

Wydaje mi się to za dobre rozwiązanie dwie mapy jedna z tymi miejscami co są na wipe a jedna z trochę mocniejszymi i wtedy zobaczysz którą mapą jest większe zainteresowanie

• Marcel. changed the title to [Propozycja] Zmiana dropu lub mapy na s1 x5
  • 2 months later...